Stoiximan Super League

Ψυχωμένη ΑΕΛ, χάλασε το ντεμπούτο του Χάβου και παραμένει ζωντανή!

Η ΑΕΛ κατέθεσε ψυχή στην Ριζούπολη, πήρε σπουδαίο διπλό (0-2) επί του Απόλλωνα Σμύρνης και βάζει... φωτιά στην ουρά του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΛ είναι εδώ! Με ψυχωμένη εμφάνιση, η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα την... χάλασε στον Μάκη Χάβο στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, πήρε σπουδαίο διπλό (0-2) στη Ριζούπολη και μπαίνει για τα καλά στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού αφού έφτασε στους 19 βαθμούς τον ΟΦΗ και είναι στο -1 από τον Παναιτωλικό.

Στους 28 βαθμούς παραμένει ο Απόλλων που είναι πιο άνετος, αλλά φάνηκε πόσο... ζημιά του έκανε η φυγή του Γιώργου Παράσχου, που πέταξε το πρώτο ημίχρονο και είδε τους Ντουρμισάι (67') και Νούνιτς (90'+6') να καθαρίζουν το ματς υπέρ της ΑΕΛ!

Στο μυαλό του κόουτς


Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ντεμπούτο του ο Μάκης Χάβος. Ο Βέρχουλστ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην τετράδα της άμυνας οι Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης. Φατιόν και Σλίβκα στο κέντρο, με τους Φερνάντεθ, Μπεντινέλι και Τσιλούλη στην μεσοεπιθετική τριάδα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάουντα.

Με 4-3-3 κατέβασε την ΑΕΛ ο Τζανλούκα Φέστα. Ο Νάγκι τερματοφύλακας και οι Μπέρτος, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Ηλιάδης στην άμυνα. Κολομπίνο, Μουκαντζό και Στίφλερ οι τρεις παίκτες στον άξονα, εξτρέμ οι Ακούνια, Πινακάς και φορ ο Ντουρμισάι.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Απόλλωνα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία πίεζε συνεχώς την ΑΕΛ, η οποία έπαιζε παθητικά, αμυντικά και προσπαθούσε κυρίως από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ να απειλήσει, όπως έγινε με τον Ντουρμισάι στο 35ο λεπτό.

Στο 27’ ο Μπεντινέλι πέρασε τρεις παίκτες της Λάρισας, αλλά η παράλληλη που έκανε δεν βρήκε τον Ντάουντα. Δέκα λεπτά αργότερα ύστερα από Λάθος του Ζίζιτς, έφυγε στην αντεπίθεση ο Τσιλούλης και έκανε το γύρισμα, με τον Μαξιμένκο τελευταία στιγμή να διώχνει πριν εκτελέσει τον Νάγκι ο Ντάουντα. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος από την ίδια αφετηρία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο με τις δυο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμούς. Στο 55΄ο Απόλλων είχε διπλή ευκαιρία ύστερα από συρτό σουτ του Μπεντινέλι με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι, ο Κολ να παίρνει το ριμπάουντ, να σουτάρει και η μπάλα να βγαίνει λίγο άουτ. Αυτή η φάση ξύπνησε την ΑΕΛ που πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ. Στο 67ο λεπτό η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα άνοιξε το σκορ ύστερα από ένα-δυο του Ντουρμισάι με τον Κολομπίνο, με τον πρώτο να σκοράρει με προβολή.

Ο Απόλλων βγήκε μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση, ο Νάγκι είχε φοβερή αντίδραση στο σουτ του Σλίβκα και απέτρεψε το 1-1, με τον Ακούνια να αγγίζει το 2-0 αλλά να του το στερεί το δοκάρι. Ωστόσο, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ κλείδωσε το σπουδαίο τρίποντο με τον Νούνιτς να σκοράρει από κοντά και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

MVP: Ο Ακούνια ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης του αγώνα, ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Απόλλωνα και εγκυμονούσε συνεχώς κινδύνους. Το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ που παραλίγο να πετύχει στο 89’ με φοβερή προσπάθεια.

Σφυρίχτρα: O Τάσος Σιδηρόπουλος τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές, ωστόσο ελέγχεται για δυο φάσεις, μια που ξεκίνησε στις αρχές του δευτέρου ημίχρονου για 2η κίτρινη κάρτα στον Φατιόν και η άλλη σε πέναλτι που ζήτησε ο Ιωαννίδης για τράβηγμα από τον Μαξιμένκο.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς live από το sport-fm.gr




ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν (72' Λαγός), Σλίβκα, Φερνάντεθ (72' Μουνιέ), Μπεντινέλι, Τσιλούλης (52' Κολ), Ντάουντα (52' Ιωαννίδης)

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (86' Σπαρβ), Κολομπίνο , Ακούνια, Πινακάς (78' Μπεν Χαντίρα), Μουκάντζο (57' Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι (78' Νούνιτς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x