Στοίχημα

Η πρόταση της ημέρας: Με διάθεση για ρίσκο

Οι στοιχηματικές προτάσεις της Παρασκευής (9/4) από La Liga και Ligue 1.

Η χθεσινή πρόταση του συναδέλφου Γιάννη Πολιά από το Europa League τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Βιγιαρεάλ περιορίστηκαν σε αργό τέμπο. Απόψε θα στραφούμε στην αυλαία του αγωνιστικού τριημέρου στα πρωταθλήματα της Liga και της Ligue 1.

Ουέσκα-Έλτσε (22:00): Από τεράστιας βαθμολογικής, αλλά και ψυχολογικής σημασίας νίκη προέρχεται η Ουέσκα, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα έφυγε με το διπλό από την έδρα της Λεβάντε (0-2), χάρη στα τέρματα του πρώτου σκόρερ της Ράφα Μιρ. Αποτέλεσμα που την ξεκόλλησε από τον «βυθό» της La Liga έπειτα από 13 αγωνιστικές και έφτασε τους 24 βαθμούς, ούσα στο -2 από τη σωτηρία και την αποψινή της αντίπαλο την Έλτσε. Από τα τέλη Ιανουαρίου και έπειτα παρουσιάζει ένα σχετικά καλό πρόσωπο (3-3-4), παλεύοντας μέχρι τέλους σχεδόν όλα της τα ματς. Επιπλέον, σημαντική κρίνεται η απουσία του βασικού μπακ Μαφέο.

Από θετικό αποτέλεσμα προέρχεται και η Έλτσε, η οποία απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Μπέτις (1-1). Μπορεί να μετράει μόλις μία νίκη -αυτή κόντρα στη Σεβίλλη (2-1 εντός)- στις επτά τελευταίες αγωνιστικές (4 ήττες), ωστόσο είχε δύσκολο πρόγραμμα με πέντε εκτός έδρας ματς, συμπεριλαμβανομένων αυτά απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη.

Κοιτώντας την βαθμολογική θέση των δύο ομάδων γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το αποψινό ματς αποκτά χαρακτήρα «εξάποντου», στη μάχη που δίνουν για την παραμονή. Αμφότερες πηγαίνουν με ψυχολογία στο «Ελ Αλκοράθ», θα κοιτάξουν πρωτίστως να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν. Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στην ισοπαλία, σε απόδοση που κυμαίνεται από 3.20-3.30.



Μετζ-Λιλ (22:00): Μεθυσμένη... πολιτεία η πόλη του Λιλ, μετά το μεγάλο διπλό τίτλου επί της Παρί Σεν Ζερμέν (0-1). Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ άντεξε την πίεση των Παριζιάνων, και ούσα κυνική στις λίγες φάσεις που τις παρουσιάστηκαν πήρε το τρίποντο.

Ένα αποτέλεσμα που την έφερε μόνη πρώτη στην κορυφή του Σαμπιονά, και στο +3 από την παρέα των Νεϊμάρ-Εμπαπέ. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως είναι καλύτερη της Παρί, ούτε κατά διάνοια, απλώς έχει μάθει να διαχειρίζεται σωστά τα παιχνίδια με τις μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας, μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις 19 γκολ παθητικό. Παράλληλα, διατηρεί αήττητο δέκα αγωνιστικών μακριά από την έδρα της (8 νίκες).

Απέναντί της θα βρει μια ομάδα που προέρχεται από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, με το πιο πρόσφατο να έρχεται την Τρίτη απέναντι στη Μονακό για το Κύπελλο, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα πέναλτι (0-0 καν., 5-4 πεν.). Στην ένατη θέση του πρωταθλήματος η Μετζ με 42 βαθμούς, δεν έχει βλέψεις για Ευρώπη, αλλά δεν κινδυνεύει κιόλας.

Οι «λιλουά» μπορεί να μετρούν τρεις σημαντικές απουσίες, καθώς εκτός έμειναν οι επιθετικοί Ντέβιντ και Γιαζιτσί, αλλά και ο μπακ Τζαλό, ωστόσο η νίκη αποτελεί μονόδρομο, ώστε να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα το τρίποντο επί της Παρί. Σε τιμές κοντά στο 1.65-1.70 το διπλό, στέκεται μια χαρά και μόνο του, ωστόσο για αυτούς που ψάχνουν μεγαλύτερη απόδοση υπάρχει αξία και στον συνδυασμό με Over 1.5 (2.20-2.30).


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Ουέσκα-Έλτσε: Χ
Μετζ-Λιλ: 2+Over 1.5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu