Stoiximan Super League

«Μπαλοθιά» παραμονής ο ΟΦΗ, «βυθίζεται» η ΑΕΛ

Χάρη στη φοβερή κεφαλιά του Ντε Γκούζμαν ο ΟΦΗ πέρασε από τη Λάρισα (0-1) και έκανε άλμα παραμονής, με τους «βυσσινί» να βλέπουν πλέον τον υποβιβασμό κατάματα.

Σπουδαία νίκη πήρε ο ΟΦΗ με 1-0 στη Λάρισα χάρη στο γκολ του Ντε Γκούζμαν και έκανε αποφασιστικό βήμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη μεριά η ΑΕΛ βλέπει τον υποβιβασμό να... έρχεται, αφού μετά τη σημερινή ήττα και τη νίκη του Παναιτωλικού, βρίσκεται στο -4 από τη σωτηρία.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΛ ο Φέστα, έχοντας τον Νάγκι κάτω από τα δοκάρια και τους Μπέρτο, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι στην άμυνα. Μιλοσάβλιεβιτς, Στίφλερ και Νικολιάς στην τριάδα του άξονα, με τους Ακούνια, Μπεν-Χατίρα να πλαισιώνουν τον Ντουρμισάι στην επίθεση.

Με 3-5-2 κατέβασε τον ΟΦΗ ο Νιόπλιας. Ο Βάτερμαν στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Βούρο, Διαμαντή, Γιαννούλη στην τριάδα της άμυνας. Μαρινάκης και Κοροβέσης τα δύο μπακ-χαφ, με τους Σακόρ, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν να είναι η τριάδα στο κέντρο. Ο Σαρδινέρο και ο Γιάννου ήταν οι δύο της επίθεσης.

Το ματς


Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ είχε μπει πιο δυνατά, πιέζοντας την ΑΕΛ αρκετά, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έπαιζε παθητικά. Η πρώτη τελική, πάντως, ήταν για την ΑΕΛ στο 15ο λεπτό, με τον Ντουρμισάι να σουτάρει δυνατά και την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Από εκεί και έπειτα η ομάδα του Τζανλούκα Φέστα ανέβασε ρυθμούς, έχοντας τα ηνία. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση και στο 33ο λεπτό δέχτηκε το γκολ. Ύστερα από σέντρα του Κοροβέση, ο Ντε Γκούζμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά για το 1-0 του ΟΦΗ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ακούνια εκτέλεσε ένα καταπληκτικό φάουλ και ο Βάτερμαν με μια απίστευτη επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, πηγαίνοντας με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.





Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους ξανά και χωρίς να συμβαίνει κάποια αξιοσημείωτη φάση. Στο 59ο λεπτό ο Μπέρτος έκανε το τάκλιν και βρήκε τον Κοροβέση, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ωστόσο, ύστερα από εξέταση VAR το πήρε πίσω γιατί υπήρχε προβολή στην μπάλα και όχι στον αντίπαλο. Στο 67’ ο Ντε Γκούζμαν από πλεονεκτική θέση σούταρε, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα. Ο ΟΦΗ πίεζε την ΑΕΛ, με τον Τζανλούκα Φέστα να κάνει αλλαγές για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 79’ ο Μπεν-Χατίρα γύρισε στον Ακούνια που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και βρήκε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 84’ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Γιαννούλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, που βρήκε με τις τάπες τον Γλυνό. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να τελειώσουν και αυτοί με ποδοσφαιριστή λιγότερο το ματς, αφού ο Γλυνός δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ματς από το μαρκάρισμα του Γιαννούλη. Η ΑΕΛ προσπαθούσε να βρει το γκολ, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο, αλλά δυσκολευόταν πολύ, με τον ΟΦΗ να αντέχει μέχρι το φινάλε και να παίρνει μια σπουδαία νίκη που μοιάζει πολύ πιθανό να τον κρατήσει στην Super League. Σε αντίθεση με την Λάρισα, που βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν μόλις δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε!








MVP: Ο Ντε Γκούζμαν ήταν απολαυστικός! Πέραν του γκολ που σκόραρε και χάρισε τη νίκη-παραμονή στον ΟΦΗ, έκανε φανταστική εμφάνιση. Πολλά τρεξίματα και κλεψίματα, η ήρεμη δύναμη στον άξονα, είχε οργανωτικό αλλά και ανασταλτικό ρόλο και η εμφάνισή του αγγίζει το... δέκα!

Η σφυρίχτρα: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έκανε το λάθος να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Κοροβέση, αλλά το VAR τον διόρθωσε. Όπως συνέβη και στην αποβολή του Γιαννούλη, αφού αρχικά είχε δώσει κίτρινη και έκανε on field review για να του δώσει τελική την κόκκινη κάρτα. Θα μπορούσε και καλύτερα ο Έλληνας ρέφερι.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος (77' Καρανίκας), Τσόσιτς, Μακσιμένκο, Γιακιμόφσκι, Μιλοσάβλιεβιτς (65' Γλυνός), Στρίφλερ, Ακούνια, Νικολιάς (55' Κολομπίνο), Μπεν Χατίρα (55' Πινακάς), Ντουρμισάι (78' Μουκαντζό).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ (82' Στάρτζεον), Ντε Γκούζμαν, Μεγιάδο, Σαρδινέρο (81' Σολίς, 90'+7' λ. τρ. Ουές), Γιάννου (87' Βαφέας).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x