Stoiximan Super League

Μόνο στάνταρ η… σπατάλη!

Ασάφειες; Πολλές. Υπερβολές; Πιθανότατες. Σπατάλη; Δεδομένη! Τα αποτελέσματα του περιβόητου διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΚ δεν (είναι τέτοια που) θα στείλουν κανένα… φυλακή! Με τις συζητήσεις, ωστόσο -και τα περιθώρια ερμηνείας που δίνουν οι 115 σελίδες της έκθεσής τους- δεν αποκλείεται να στείλουν τους μπερδεμένους φίλους της (πιο κοντά) στο… τρελοκομείο!

Ασάφειες; Πολλές.

Υπερβολές; Πιθανότατες.

Σπατάλη; Δεδομένη!

Τα αποτελέσματα του περιβόητου διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΚ δεν (είναι τέτοια που) θα στείλουν κανένα… φυλακή!

Με τις συζητήσεις, ωστόσο -και τα περιθώρια ερμηνείας που δίνουν οι 115 σελίδες της έκθεσής τους- δεν αποκλείεται να στείλουν τους μπερδεμένους φίλους της (πιο κοντά) στο… τρελοκομείο!

Δύο πράγματα προκύπτουν ως δεδομένα, μετά τη δημοσιοποίηση του ελέγχου: Πρώτον, ότι εκείνος είναι ελλιπής. Και δεύτερον, ότι θα προκαλέσει πλήθος αντικρουόμενων ερμηνειών. Αυτό που σίγουρα δεν θα προκαλέσει, πάντως, είναι διαφωνία πως έγιναν σπατάλες.

Η σημείωση της εταιρείας BDO, σύμφωνα με την οποία λείπουν βασικά λογιστικά στοιχεία της περιόδου 2004-06, καθιστά τα αποτελέσματα ατελή. Το γεγονός, δε, πως τα στοιχεία αυτά φέρονται να μην έχουν παραδοθεί από τον (υπεύθυνο για την τήρησή τους) συνεργάτη της ΠΑΕ θα απαιτήσει εξηγήσεις. Τόσο από την ίδια, όσο, φυσικά, και από την πλευρά Νικολαΐδη, που βρισκόταν τότε στη διοίκηση.

Εξηγήσεις, δε (που ενδεχομένως να μην δοθούν και ποτέ) αναζητούν και πολλά άλλα «γκρίζα» και ασαφή στοιχεία που προέκυψαν από τα αποτελέσματα.

Από τις τεράστιες αποδοχές και διευκολύνσεις (τηλέφωνα, ενοίκια, διαμονή) σε ποδοσφαιριστές, μέχρι τις υπερβολικές προμήθειες μάνατζερ στις μεταγραφές τους.

Από την εμπλοκή (σε μεταγραφικές υποθέσεις) παικτών που δεν ήρθαν ποτέ, μέχρι τα πριμ και τα μπόνους διοικητικών στελεχών -που δίνονταν χωρίς την (απαραίτητη) έγκριση του Δ.Σ.

Και πολλά πολλά άλλα που -είτε χάνονται στη ζάλη των 115 σελίδων, είτε δεν μπορούν να εκτιμηθούν από ανθρώπους (όπως η συντριπτική πλειοψηφία δημοσιογράφων και φιλάθλων) που δεν είναι απολύτως… εξειδικευμένοι στο αντικείμενο.

Όσα από αυτά, όμως, κι αν «εξηγούνται» ή όχι, η κατάσταση (και το κλίμα που διαμορφώνεται) μοναδικό βέβαιο αποτέλεσμα θα έχει ένα: Την εξαγωγή συμπερασμάτων κατά το δοκούν και τη χρησιμοποίηση τους σε μια ακόμα μορφή «εμφυλίου» που κινδυνεύει να προκληθεί στον κόσμο της ΑΕΚ.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου, όπως τα δημοσιοποίησε η ΠΑΕ στο επίσημο site του συλλόγου.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x