Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ναμπίλ Μπάχα-Το λάφυρο της μάχης

Όπως λένε και οι βετεράνοι πολεμιστές, το να έχεις βρεθεί στη μάχη είναι τελείως διαφορετικό από το να την βλέπεις στο σινεμά ή να διαβάζεις γι’ αυτή σε κάποιο βιβλίο ιστορίας. Ο εξωραϊσμός του λόγου δεν φτουράει μία μπροστά στην πραγματικότητα της μυρωδιάς του ζεστού αίματος και την κινητοποίηση του ενστίκτου επιβίωσης που κρατάς «στα κόκκινα» στην προσπάθειά σου να μείνεις ζωντανός.

Όπως λένε και οι βετεράνοι πολεμιστές, το να έχεις βρεθεί στη μάχη είναι τελείως διαφορετικό από το να την βλέπεις στο σινεμά ή να διαβάζεις γι’ αυτή σε κάποιο βιβλίο ιστορίας. Ο εξωραϊσμός του λόγου δεν φτουράει μία μπροστά στην πραγματικότητα της μυρωδιάς του ζεστού αίματος και την κινητοποίηση του ενστίκτου επιβίωσης που κρατάς «στα κόκκινα» στην προσπάθειά σου να μείνεις ζωντανός.

Στο ποδόσφαιρο οι μάχες δεν διεξάγονται μόνο εντός αγωνιστικού χώρου. Οι πιο σκληρές γίνονται έξω από τις 4 γραμμές του γηπέδου κι έχουν να κάνουν με το «οπλοστάσιο». Κάθε ομάδα θέλει να έχει το πλουσιότερο, το καλύτερο. Κάθε ομάδα έχει ανάγκη να έχει κάθε στιγμή τα ικανότερα «πυρομαχικά» στη διάθεσή της. Ειδικά στην «φτωχή» μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, που οι διαθέσιμες λύσεις είναι λίγες και δυσεύρετες. Και γι’ αυτό το σκοπό είναι διατεθειμένη να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Superleague, αναμφίβολα η μεγαλύτερη μάχη της τρέχουσας περιόδυ έγινε ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, με «μήλον της έριδος» τον 29χρονο επιθετικό της Μάλαγα, Ναμπίλ Μπάχα. Το τμήμα σκάουτινγκ των «κιτρινόμαυρων» ήταν αυτό που τον «λόκαρε» πρώτο. Ο Χιμένεθ τον ήξερε, έδωσε την έγκρισή του και ο Μαροκινός πήρε θέση στο «πόντιουμ» της λίστας. Μετά μάλιστα την αποδέσμευση του Τζεμπούρ και το αναπάντεχο «ναυάγιο» με τον Φιόλουσον, η απόκτηση σέντερ φορ πήρε απόλυτη προτεραιότητα και οι διαδικασίες απόκτησής του άρχισαν να κινούνται.

Την ώρα όμως που οι «στρατηγοί» βρίσκονταν στην «αίθουσα επιχειρήσεων» και κατέστρωναν το σχέδιο προσέγγισης της διοίκησης της Μάλαγα, έλαβαν μια σημαντική πληροφορία η οποία προς στιγμήν έκανε το αίμα τους να παγώσει: «Μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός» ήταν το λιτό αλλά σαφές μήνυμα του «ρουφ», που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης. «Και τώρα, τι κάνουμε;» ακούστηκε μια φωνή. «Μα, πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Αφού ο Ολυμπιακός έχει ήδη τέσσερις επιθετικούς στο ρόστερ και δανεικούς εδώ κι εκεί άλλους τρεις» ήρθε η απάντηση από το βάθος της αίθουσας. «Απιστε! Δεν τον ξέρεις καλά τον Μαρινάκη. Παιδομάζωμα κάνει, κανονικό. Και θέλει να εξολοθρεύσει όλους τους άλλους. Εχει το ρευστό και παίζει το παιχνίδι του». Για λίγο επικράτησε απόλυτη σιωπή. «Ναι, έτσι θα είναι. Και προσπαθούν να μας παραπλανήσουν ότι και καλά δεν ενδιαφέρονται. Μα βέβαια, πως δεν το είχα σκεφτεί; Κλασική τακτική αντιπερισπασμού. Δεν μας ξέρουν όμως καλά. Αλλά θα μας μάθουν τώρα...».

Τέσσερις ώρες και 18 λεπτά αργότερα οκταμελής ομάδα νίντζα, οπλισμένη μόνο με τα απαραίτητα σούρικεν προσγειωνόταν με ελικόπτερο ακριβώς έξω από τον φράχτη του προπονητικού κέντρου της Μάλαγα. Κανείς δεν τους πήρε χαμπάρι -αυτό έλειπε- ούτε καν ο ίδιος ο Μπάχα, ο οποίος έκανε σε μια γωνιά αμέριμνος διατάσεις. Όταν άνοιξε ξανά τα μάτια του βρισκόταν μέσα στο ελικόπτερο, το οποίο πετούσε ήδη εντός του ελληνικού FIR. Την επομένη θα υπέγραφε στην ΑΕΚ για έξι μήνες με προοπτική ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.

Στην «αίθουσα επιχειρήσεων» τα καλά μαντάτα είχαν ήδη φτάσει. Ο επικεφαλής σηκώθηκε όρθιος. «Μπράβο σε όλους για την ετοιμότητα. A job well done. Κερδίσαμε μια σημαντική μάχη, ελπίζουμε στο τέλος και τον πόλεμο. Δείξαμε στον κ. Μαρινάκη ποιοι είμαστε. Του δείξαμε ότι όταν θέλουμε κάποιον, τον αποκτούμε σε χρόνο dt γιατί έχουμε τον τρόπο, έχουμε την μέθοδο. Ας γίνει αυτό ένα καλό μάθημα για όλους όσους θα σκεφτούν στο μέλλον να μας κοντράρουν σε διεκδίκηση παίκτη. Πάρτε τώρα τους δημοσιογράφους και πείτε τους τα νέα με κάθε λεπτομέρεια. Ανυπομονώ να διαβάσω αύριο το ανακοινωθέν της νίκης και να δω τα μούτρα τους. Αν έχουν για να κυκλοφορήσουν...»

(σ.σ. αναδημοσίευση από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα νέα του πλανήτη Βόλκαν», που υπογράφει ο καλός συνάδελφος Αιμίλιος Πινοκιάδης)

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x