Μιχάλης Τσόχος

Αυτό που κατάλαβε ο Μαρινάκης να καταλάβει και ο ΠΑΟ

Λίγο πριν μπω για την εκπομπή με τον Μπάμπη άκουσα τον Κώστα Νικολακόπουλο να μεταφέρει όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Μία μόλις εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, με τις φωτογραφίες των εκατοντάδων φίλων του Ολυμπιακού να έχουν δημιουργήσει ατελείωτες ουρές για ένα εισιτήριο του συγκεκριμένου ματς να κρέμονται ακόμη στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στα περίπτερα, ο Μαρινάκης πήγε στο Ρέντη και είπε μία μεγάλη φράση.

Του Μιχάλη Τσόχου


Λίγο πριν μπω για την εκπομπή με τον Μπάμπη άκουσα τον Κώστα Νικολακόπουλο να μεταφέρει όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Μία μόλις εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, με τις φωτογραφίες των εκατοντάδων φίλων του Ολυμπιακού να έχουν δημιουργήσει ατελείωτες ουρές για ένα εισιτήριο του συγκεκριμένου ματς να κρέμονται ακόμη στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στα περίπτερα, ο Μαρινάκης πήγε στο Ρέντη και είπε μία μεγάλη φράση. «Το ματς με τον Άρη είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς».

Δεν είναι μόνο ότι έχει απόλυτο δίκιο ο Μαρινάκης σε αυτό που λέει, είναι ακόμη περισσότερο σημαντικό ότι κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει για να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν, ότι για αυτόν το βασικό είναι η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και όχι τις εντυπώσεις. Και ο Ολυμπιακός αν κερδίσει στον Άρη θα είναι πάρα πολύ κοντά στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρινάκης ξέρει πολύ καλά ότι με νίκη στο «Κλ. Βικελίδης» η ομάδα του θα μεταφέρει τόση και τέτοιου είδους πίεση στον Παναθηναϊκό, που δεν θα έχει το παραμικρό περιθώριο λάθους στα δύο ντέρμπι που θα έχει να δώσει μέσα σε έξι μέρες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ξέρει ότι αν η ομάδα του κερδίσει τον Άρη ακόμη και αν ο ΠΑΟ αντέξει την πίεση και πάρει τα δύο ντέρμπι, πάλι πίσω τέσσερις βαθμούς θα είναι, άρα πάλι φαβορί για το πρωτάθλημα θα είναι ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως ξέρει πολύ καλά ότι αν ο Ολυμπιακός το Σαββάτο βράδυ στη Θεσσαλονίκη έχει φύγει ηττημένος ή με μόλις ένα βαθμό, 24 ώρες μετά στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα υποδέχεται την ΑΕΚ με την ψυχολογία στο ζενίθ και τον κόσμο του να τον στηρίζει αποκτώντας εισιτήριο έστω και την τελευταία στιγμή.

Αυτό θέλει να αποφύγει ο Μαρινάκης και για αυτό λέει στους παίκτες του Ολυμπιακού ότι το ματς με τον Άρη είναι το ματς της χρονιάς.

Το θέμα είναι το εξής. Αν και στον Παναθηναϊκό έχουν αντιληφθεί την κατάσταση. Αν δηλαδή ξέρουν ότι το ματς της χρονιάς για αυτούς είναι αυτό κόντρα στην ΑΕΚ και όχι κόντρα στον Ολυμπιακό. Διότι αν δεν το έχουν καταλάβει και έχουν μείνει στο κλασικό ελληνικό «αυτούς τους έχουμε», μπορεί να περιμένουμε όλοι μας το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, αλλά τελικά να μην έχει κανένα νόημα πέρα από το γόητρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x