Europa League

Live: Άρης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 (Τελικό)

Ο Άρης με μία ακόμα μεγαλειώδη εμφάνιση στην Ευρώπη, έπαιξε στα ίσια την Μάντσεστερ Σίτι, απέσπασε ισοπαλία (0-0) στην πρώτη τους κόντρα για τους «32» του Europa League και διατήρησε το αήττητο 42 χρόνων στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Δείτε το φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr

Ο Άρης με μία ακόμα μεγαλειώδη εμφάνιση στην Ευρώπη, έπαιξε στα ίσια την Μάντσεστερ Σίτι, απέσπασε ισοπαλία (0-0) στην πρώτη τους κόντρα για τους «32» του Europa League και διατήρησε το αήττητο 42 χρόνων στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου έκαναν τα «αστέρια» των «πολιτών» να μοιάζουν με νορμάλ ποδοσφαιριστές και ασχέτως του τι θα γίνει στη ρεβάνς επί αγγλικούς εδάφους, κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά και το δικαίωμα, είτε συνεχίσουν, είτε αποκλειστούν από τη διοργάνωση, να μείνουν με ψηλά το κεφάλι.

Δείτε το φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr



90+2' Λήξη του αγώνα.

90' Δύο λεπτά θα είναι οι καθηστερήσεις.

88' Αλλαγή για τον Άρη. Ο Καστίγιο στη θέση του Νέτο.

83' Αλλαγή για τη Σίτι. Ο Ζαμπαλέτα στη θέση του Τζέκο.

77’ Ο Μπαλοτέλι θα είναι η πρώτη κίνηση του Μαντσίνι. Παίρνει την θέση του Ράιτ-Φίλιπς.

76' Ο Τζέκο βλέπει την πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι. Για το σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στον Φατί.

72' Ο Τσέζαρεκ θα είναι η πρώτη αλλαγή του Άρη. Ο Κροάτης περνάει στην θέση του Μπομπαντίγια.

68’ Νέα ευκαιρία για τον Άρη! Ο Σακάτα βλέπει ελεύθερο τον Μίσελ αριστερά, αυτός μπαίνει στην περιοχή, φέρνει την μπάλα στο δεξί και σουτάρει με δύναμη, κοντράρει στον Μπάρι και απομακρύνεται.

66’ Απαντάει άμεσα ο Άρης! Ο Νέτο «ζυγίζει» το πόδι του, σουτάρει από 30 μέτρα με πολλά φάλτσα και αναγκάζει τον Χαρτ να πέφτει και να διώχνει εντυπωσιακά.

64’ Τεράστια ευκαιρία για τη Σίτι! Φοβερή επέμβαση του Σηφάκη σε εξ επαφής κεφαλιά του Τζέκο που έδειχνε να μην πιστεύει ότι έχασε αυτή την ευκαιρία.

62’ Ο Τόχα πιάνει ένα δυνατό σουτ από το ημικύκλιο, το οποίο όμως βρίσκει σε ετοιμότητα τον Χαρτ.

57’ Ωραία ενέργεια του Ράιτ-Φίλιπς, ο οποίος με μια κοφτή ντρίμπλα απέφυγε τον Μίσελ και σούταρε μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Σηφάκης.

54’ Ο Άρης βγαίνει στην επίθεση με καλές προϋποθέσεις, ο Νέτο σεντράρει στην περιοχή, ο Σακάτα επιχειρεί να μπει στην πορεία της μπάλας, όμως κόβεται πριν γίνει επικίνδυνος.

50’ Ο Πρίττας γεμίζει στην περιοχή, ο Φατί σηκώνεται ανενόχλητος για την κεφαλιά αλλά δεν την πιάνει όπως θα ήθελε, λήξη συναγερμού στην περιοχή της Σίτι.

46' Ξεκίνησε το β' ημίχρονο, χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.

* Τα «αστέρια» της Σίτι δεν βρήκαν πεδίο δράσης, με την αμυντική τακτική που εφάρμοσε ο Άρης να αποδίδει 100% στο πρώτο ημίχρονο. Αρκετές επιθετικές προσπάθειες από τους Άγγλους, κυρίως με τους Τζέκο και Σίλβα, με τον Σηφάκη, εύκολα ή δύσκολα, να κρατάει το μηδέν.

45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45' Ένα λεπτό θα είναι ο επιπλέον χρόνος.

40’ Ευκαιρία για τον Άρη! Ο Νέτο ανέλαβε την εκτέλεση, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία της Σίτι.

38’ Κόρνερ για τον Άρη, στην κεφαλιά ο Νέτο, μαζεύει ο Χαρτ. Ο πορτιέρο της αγγλικής ομάδας πάτησε έξω από την περιοχή, φάουλ σε καλή θέση για τον Άρη.

33' Κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς στέκεται ο Άρης στο παιχνίδι. Κοιτώντας πρώτα το πώς θα διαφυλάξουν το μηδέν, οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου έχουν καταφέρει να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους, με τον Μιχάλη Σηφάκη να έχει βρεθεί σε ετοιμότητα όσες φορές έχει χρειαστεί.

28’ Ο Ράιτ-Φίλιπς βρίσκει υπέροχα τον Τζέκο στην περιοχή, σουτάρει με τη μία ο Βόσνιος, ωστόσο δεν απειλεί τον Σηφάκη που ήταν σε ετοιμότητα.

19’ Ο Φατί «μοιράζει» αριστερά στον Σακάτα που είναι αμαρκάριστος, ο Ιάπωνας σουτάρει από το ύψος της περιοχής, κοντράρει σε αμυνόμενο παίκτη η μπάλα.

18’ Στην αντεπίθεση ο Άρης με τον Μπομπαντίγια, ο Αργεντινός πάει να τα κάνει όλα μόνος του και μοιραία χάνει την μπάλα.

16’ Ο Κολάροφ γυρίζει επικίνδυνα από δεξιά για τον Τζέκο στη μικρή περιοχή, του «στρώνει» την μπάλα ο Σίλβα (που είναι σε θέση οφσάιντ) με τον Βόσνιο όμως να πλασάρει «άψυχα» και τον Σηφάκη -με δεύτερη προσπάθεια- να μπλοκάρει.

14’ Στη διεκδίκηση της μπάλας Πρίττας και Τέβες, την «τσιμπάει» ο Αργεντινός και δοκιμάζει το πόδι του από μακριά, ψηλά άουτ.

9’ Ευκαιρία για τη Σίτι! Ο Νταβίντ Σίλβα σουτάρει με δύναμη λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, πέφτει στη γωνία του και διώχνει ο Σηφάκης, στην επαναφορά ο Σακατά που απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο.

4’ Επικίνδυνη ενέργεια από τον Τζέκο! Ο Βόσνιος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

1' Έναρξη του αγώνα. Στη σέντρα οι παίκτες της Σίτι.

* «Τριγμοί» στο εσωτερικό του Άρη, λίγο πριν τη μεγάλη κόντρα με την Μάντσεστερ Σίτι για το Europa League! Τα «βρόντηξε» ο Σέρχιο Κόκε όταν έμαθε πως δεν επελέγη στο αρχικό σχήμα, ενώ άμεσα επικοινώνησε με τη διοίκηση για να εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα!

Ο Κόκε έγινε έξαλλος μόλις έμαθε ότι δεν θα ξεκινήσει κόντρα στους Άγγλος και έφυγε άρον-άρον από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Άρη. Μάλιστα, είναι τόσο ενοχλημένος, που φέρεται να ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του. Εξελίξεις επί του θέματος θα υπάρξουν μετά το παιχνίδι με τη Σίτι.



Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, Σακάτα, Τόχα, Νέτο (88' Καστίγιο), Μπομπαντίγια (72' Τσέζαρεκ).

Στον πάγκο κάθονται: Βελλίδης, Οριόλ, Καζναφέρης, Μενδρινός, Τσεσνάουσκις.

Μαν. Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Ράιτ-Φίλιπς (77' Μπαλοτέλι), Τζέκο (83' Ζαμπαλέτα), Κολάροφ, Μπόατενγκ, Μπάρι, Σίλβα, Κόλο Τουρέ, Τέβες, Γιάγια Τουρέ.

Στον πάγκο κάθονται οι: Γκίβεν, Κομπανί, Λέσκοτ, Βιεϊρά, Τζο.

Διαιτητής: Μαγένκο (Ισπανία)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»



Άρης

Τα εξαιρετικά φετινά του αποτελέσματα στη διοργάνωση, με αποκορύφωμα τις δύο νίκες επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και το «φρούριο» της έδρας του, που στην Ευρώπη… παραβιάστηκε για τελευταία φορά στις 6 Οκτωβρίου του 1968 από την Ουίπεστ γεμίζουν με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Άρη, προκειμένου να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα συνεχίζοντας το σερί 24 ευρωπαϊκών ματς δίχως ήττα (12 νίκες και 12 ισοπαλίες). Και μπορεί το κόστος των δύο ομάδων να είναι μέρα με τη νύχτα, αφού αυτό του Άρη δεν ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ κι εκείνο της Σίτι αγγίζει τα 160 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα χρήματα δεν παίζουν μπάλα απόψε στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος με βαριά την ευρωπαϊκή κληρονομιά που του άφησε ο Έκτορ Κούπερ, προτίθεται να παρατάξει την ομάδα με το σύνηθες σχήμα κι όχι με μαζική άμυνα. Όλα δείχνουν πως καταλήγει σε ένα 4-2-3-1. Ο Μιχάλης Σηφάκης ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Λαζαρίδης και Ρονάλντο θα συνθέσουν το γνωστό δίδυμο στο κέντρο άμυνας, ενώ στα άκρα της άμυνας θα βρίσκονται οι Μίσελ (αριστερά) και Βαγγέλη (δεξιά). Ο Φατί με έναν εκ των Πορτίγια ή Πρίττα θα αποτελέσουν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, ενώ μπροστά τους θα κινούνται οι Νέτο, Τόχα και Κόκε. Ο τελευταίος θα δίνει επιθετικές βοήθειες στον μοναδικό καθαρόαιμο φορ, Μπομπαντίγια. Πέραν από τους προαναφερθέντες διαθέσιμοι είναι επίσης οι Χουάνμα, Κουλουχέρης, Οριόλ, Μενδρινός, Καζναφέρης, Σακάτα, Καστίγιο, Τσεσνάουσκις και Τσέζαρεκ.

Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε στη Θεσσαλονίκη στις 20:00 της Δευτέρας (δεν έκανε καν προπόνηση) χωρίς τους Άνταμ Τζόνσον, Νάιτζελ Ντε Γιονγκ και Τζέιμς Μίλνερ, ενώ οι Μάριο Μπαλοτέλι και Μάικλ Τζόνσον προέρχονται από μακρά αποχή και δύσκολα θα χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, που αντιμετωπίζει με μεγάλη προσοχή το σημερινό ματς, έχει μία αστείρευτη «δεξαμενή» εξαιρετικών επιλογών γι τη στελέχωση της ενδεκάδας του. Σε σημείο που να σκέφτεται να δώσει ανάσες στον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, Κάρλος Τέβες. Για το βασικό σχήμα των «πολιτών» μπορούν να γίνουν μόνο εκτιμήσεις. Το πιθανότερο είναι να επιλεγεί το σύνηθες 4-3-3 με τους Χαρτ, Κ. Τουρέ, Κομπανί, Κολάροφ, Ρίτσαρντς, Βιεϊρά, Μπάρι, Γ. Τουρέ, Ράιτ Φίλιπς, Σίλβα και Τζέκο (ή Τέβες).

* Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα, ενώ στις κερκίδες θα υπάρχουν και 1.000 Άγγλοι οπαδοί. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x