Europa League

Πώς να του θυμώσεις;

Με δύο γρήγορα γκολ του Έντιν Τζέκο και άλλο ένα του Γιάγια Τουρέ η Μαν. Σίτι που έμοιαζε ασταμάτητη, νίκησε 3-0 τον Άρη και «σκότωσε» τα όνειρα των «κίτρινων» για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Με ψηλά το κεφάλι αποχωρούν από την Ευρώπη οι παίκτες του Μιχαλήτσου, οι οποίοι παρότι δεν μπόρεσαν να κάνουν νέα υπέρβαση, ήδη πέτυχαν πολλά στο θεσμό. Συγκλονιστικοί οι πέντε χιλιάδες οπαδοί του Άρη που βρέθηκαν στην Αγγλία, καθώς δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν για την ομάδα τους.

Με δύο γρήγορα γκολ του Έντιν Τζέκο και άλλο ένα του Γιάγια Τουρέ η Μαν. Σίτι που έμοιαζε ασταμάτητη, νίκησε 3-0 τον Άρη και «σκότωσε» τα όνειρα των «κίτρινων» για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Με ψηλά το κεφάλι αποχωρούν από την Ευρώπη οι παίκτες του Μιχαλήτσου, οι οποίοι παρότι δεν μπόρεσαν να κάνουν νέα υπέρβαση, ήδη πέτυχαν πολλά στο θεσμό.

Συγκλονιστικοί οι πέντε χιλιάδες οπαδοί του Άρη που βρέθηκαν στην Αγγλία, καθώς δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν για την ομάδα τους.



«Σκόνη και θρύψαλα» έγινε κάθε πλάνο που είχαν καταστρώσει στον Άρη. Ο δαιμονιώδης ρυθμός της Μαν. Σίτι δεν επέτρεψε… ούτε όνειρα να κάνουν οι παίκτες του Μιχαλήτσου, που είδαν τους «πολίτες» να μπαίνουν σαν «αφιονισμένοι» στο παιχνίδι και με δύο γρήγορα γκολ από τον Έντιν Τζέκο να αποκτούν προβάδισμα ασφαλείας για τη νίκη και την πρόκριση.

Ο Βόσνιος (επωφελούμενος από ένα τραγικό λάθος του Λαζαρίδη) βγήκε απέναντι από το τέρμα και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 1-0 στο 7ο λεπτό. Πριν προλάβουν δε οι φιλοξενούμενοι να ανασυνταχθούν, του έδωσαν ξανά πεδίο δράσης και αυτός δεν τους χαρίστηκε! Με σουτ από τα όρια της περιοχής διαμόρφωσε το 2-0 στο 12’ και έδωσε το ρυθμό στο πάρτι που έστησαν οι Άγγλοι.

Παρόλο, λοιπόν, που είχαν το πάνω χέρι, δεν κατέβασαν ρυθμό και σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Με τον Τέβες να κάνει ό,τι θέλει αλλά να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας λίγο άουτ και τον Τζέκο να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Σηφάκη που έπεσε στα πόδια του Βόσνιου και έσωσε τους «κίτρινους» από βέβαιη παραβίαση της εστίας τους.

Οι όποιες προσπάθειες έκανε ο Άρης να απειλήσει, δεν ανησυχούσαν τον Χαρτ, ενώ στάθηκε αρκετά τυχερός στο 66’, όταν μετά από υπέροχο συνδυασμό των παικτών του Μαντσίνι, που κατέληξε σε ασίστ πάρε-βάλε του Τέβες στον Μπαλοτέλι, ο τελευταίος σημάδεψε με δυνατό σουτ το δεξί δοκάρι.

Τέλος στην… σεμνή τελετή έδωσε ο Γιάγια Τουρέ στο 75’. Μετά από κόρνερ για τη Σίτι, κακή απομάκρυνση των αμυνόμενων και δικό του σουτ έξω από την περιοχή (το οποίο κόντραρε) η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και έτσι έγινε το τελικό 3-0.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Κολάροφ, Μπόατενγκ, Λέσκοτ, Κομπανί (35' λ. τρ. Ζαμπαλέτα), Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (80' Ράιτ-Φίλιπς), Τζέκο, Μπαλοτέλι, Τέβες (80' Βιεϊρά).
Στον πάγκο έμειναν οι: Τέιλορ, Τζο, Κόλο Τουρέ, Γουαμπαρά.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Μίσελ, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί, τόχα, Σακάτα (46' Μενδρινός), Νέτο (81' Καζναφέρης), Μπομπαντίγια (61' Κόκε).
Στον πάγκο έμειναν οι: Χουάνμα, Οριόλ, Τσέζαρεκ.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
Γήπεδο: “City of Manchester Stadium”





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x