Stoiximan Super League

Πάγωσε την Τούμπα!

Με αυτοπεποίθηση μεγάλης ομάδας, που ξέρει τι θέλει αλλά και πώς να το πάρει, η Καβάλα «άλωσε» την Τούμπα και επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ, για την 24η αγωνιστική. Με κορυφαίο τον Αμπντούν και με τα γκολ των Νικουλάε (37’) και Ρίος (60’), οι «αργοναύτες» ανάγκασαν τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» να ξεχάσουν γρήγορα την καλή εμφάνιση στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και να αποδοκιμάσουν τους παίκτες της ομάδας τους για την εικόνα παράλυσης που παρουσίασαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Με αυτοπεποίθηση μεγάλης ομάδας, που ξέρει τι θέλει αλλά και πώς να το πάρει, η Καβάλα «άλωσε» την Τούμπα και επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ, για την 24η αγωνιστική.

Με κορυφαίο τον Αμπντούν και με τα γκολ των Νικουλάε (37’) και Ρίος (60’), οι «αργοναύτες» ανάγκασαν τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» να ξεχάσουν γρήγορα την καλή εμφάνιση στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και να αποδοκιμάσουν τους παίκτες της ομάδας τους για την εικόνα παράλυσης που παρουσίασαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, διαμαρτύρεται έντονα για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ελ Ζαρ στο 37’ και δέχθηκε ένα γκολ στην αντεπίθεση. Στην κερκίδα λόγω τιμωρίας βρισκόταν ο Μάκης Χάβος, ο οποίος είδε την ομάδα του να εξαφανίζεται από τον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο 45λεπτο.



Αχ, αυτός ο νόμος…

Γεμάτο ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, το οποίο είχε τα πάντα. Ένταση, καλό ρυθμό, ευκαιρίες, διαμαρτυρίες αλλά και γκολ.

Ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχο. Από την άλλη, οι «αργοναύτες» κλείστηκαν στην περιοχή τους και απειλούσαν μόνο με αντεπιθέσεις.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι στο 23’, όταν ο Ελ Ζαρ βγήκε μόνος απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς και ανετράπη στην περιοχή από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Η φάση ήταν δύσκολη και χρειάστηκαν πολλά ριπλέι ώστε να φανεί ότι υπήρξε επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες.

Ο... βομβαρδισμός ευκαιριών του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στο 37’ είδαμε τον γνωστό άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου να εφαρμόζεται για ακόμη μία φορά.

Σε μια αντεπίθεση που μύριζε… μπαρούτι για την άμυνα του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Νικουλάε, ο οποίος, αφού άδειασε δύο αμυντικούς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα ‘φερε όλα Τούμπα…

Λίγο η κούραση από την ευρωπαϊκή περιπέτεια της περασμένης Τρίτης στη Ρωσία, λίγο η καταραμένη μπάλα που δεν… έλεγε να μπει με τίποτα στο πλεχτό, το γκολ του Νικουλάε στο 37’ αποδείχθηκε πολύ σκληρό για να το αντέξει ο ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Χάβου παρουσίασε εικόνα παράλυσης, την οποία οι παίκτες του Χένρικ Κάσπερτσακ την εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ανέβηκαν ψηλά, πρέσαραν στην επίθεση, δίχως να επιτρέψουν στον αντίπαλο να κοντρολάρει τον ρυθμό και ήταν θέμα χρόνου να έρθει και το δεύτερο γκολ.

Ο Αμπντούν έκανε πάρτι, βρίσκοντας συνεχώς χώρους για να απειλήσει τον Κρέσιτς και εκθέτοντας την άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οι αλλαγές του ΠΑΟΚ δεν άλλαξαν τίποτα σε ό, τι είχε να κάνει με τη ροή του αγώνα και το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ρίος στο 60’ με έναν ξερό… «μύτο» στη δεξιά γωνία του Κρέσιτς.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν έμειναν αμέτοχοι στην τραγική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα τους στο δεύτερο μέρος και οι αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα έκαναν την εμφάνισή τους στο 72’.

Το φιλμ του αγώνα



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Ελ Ζαρ (46' Ίβιτς), Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ (65' Λίνο), Τσουκαλάς (65' Αθανασιάδης), Έττο

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουτσιανικούλης, Σαβίνι, Αρίας

Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πέρτζελ, Ρίος, Νικουλάε, Καρντόσο (30' Ντικρόκ), Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιε, Ονουάτσι (91' Σιόντης), Αμπντούν

Στον πάγκο: Βαγέχο, Περεϊρίνια, Ογκμπέτσε, Θεοδωρέλλης, Γιάννου

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκαγκάς (Λάρισας), Τρύφων (Δράμας)
Γήπεδο: «Τούμπα»





Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x