Andy Gray

Ημέρα εκδίκησης για Τσέλσι και Σάντερλάντ

Η Chelsea δεν θα αφήσει τη Manchester City να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμά της μέσα στο Stamford Bridge και θα πάρει τη νίκη, με πιθανό πρωταγωνιστή τον Fernando Torres, όπως υποστηρίζει ο Andy Gray.

Η Chelsea δεν θα αφήσει τη Manchester City να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμά της μέσα στο Stamford Bridge και θα πάρει τη νίκη, με πιθανό πρωταγωνιστή τον Fernando Torres, όπως υποστηρίζει ο Andy Gray.

Ο έμπειρος αναλυτής εκτιμά επίσης ότι η Liverpool δεν θα μπορέσει να περάσει νικηφόρα από το γήπεδο της Sunderland, όπου οι γηπεδούχοι ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τις μεγάλες ομάδες.

Οι καλύτερες αποδόσεις στους αγώνες της Premier League στο ανταλλακτήριο της Betfair.

Sunderland - Liverpool

Η ισοπαλία της Sunderland στο γήπεδο της Arsenal ήταν εξαιρετικό αποτέλεσμα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η ομάδα προερχόταν από τέσσερις εκτός έδρας ήττες στην Premier League και ότι το καλό ξεκίνημά της στην σεζόν έμοιαζε να πηγαίνει χαμένο.

Αν όμως οι Black Cats ξέρουν να κάνουν κάτι με συνέπεια, αυτό είναι το να ανεβάζουν την απόδοσή τους όταν υποδέχονται τις μεγάλες ομάδες. Στάθηκαν όρθιοι κόντρα στις Manchester United και Arsenal, ενώ κέρδισαν τη Manchester City. Έχασαν βέβαια από την Chelsea και από τους Spurs, αλλά πιστεύω ότι θα προκαλέσουν πονοκέφαλο στη Liverpool την Κυριακή.

Αν ψάχνετε κι άλλους καλούς οιωνούς υπέρ της Sunderland, υπάρχει το φετινό παιχνίδι των δύο ομάδων στο Anfield, που είχε λήξει ισόπαλο 2-2 μ’ ένα άκρως αμφισβητούμενο γκολ του Dirk Kuyt. Οι οπαδοί της ομάδας του Steve Bruce ακόμα υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είχαν κερδίσει με 2-1!

Μιλώντας για τον Dirk Kuyt, χάρηκα που τον είδα να κερδίζει επιτέλους κάποια αναγνώριση, χάρη στο χατ τρικ που έκανε κόντρα στη Manchester United. Πάντοτε πίστευα ότι είναι περισσότερο επιθετικός παρά δεξιός εξτρέμ, αν και η παρουσία των Luis Suarez και Andy Carroll στην ομάδα θα τον υποχρεώσει μάλλον να παίζει συνήθως στην πτέρυγα τα επόμενα χρόνια. Όπου κι αν τοποθετηθεί, πάντως, είναι ένας σωστός παίκτης που τα δίνει όλα και γι’ αυτό μου αρέσει.

Η Liverpool έχει μάθει πλέον καλύτερα πώς να κερδίζει τους αγώνες και μοιάζει πιο χαλαρή. Όπως προανέφερα όμως, στην Sunderland αρέσουν αυτά τα μεγάλα παιχνίδια, πράγμα που ενισχύεται και από τα στατιστικά στοιχεία, γι’ αυτό εκτιμώ ότι η Liverpool δεν θα νικήσει.

Προτάσεις:
Εναντίον στη Liverpool @ 2,80 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στο Under 2,5 γκολ @ 1,67 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στην ισοπαλία στο ημίχρονο @ 2,10 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Chelsea - Manchester City

Ο αντίστοιχος περσινός αγώνας ήταν από τους πιο θεαματικούς, αλλά και από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς. Ο Craig Bellamy έκανε σπουδαία εμφάνιση, ο Wayne Bridge αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον John Terry και ο Carlos Tevez έκανε τα δικά του με τον αρχηγό της Chelsea, για να κερδίσει τελικά η City με 4-2.

Στο τέλος βέβαια η Chelsea κατέκτησε το πρωτάθλημα και η City έχασε τη θέση στο «τοπ 4». Η «ψαλίδα» ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει μικρύνει από πέρσι, αφού στα Eastlands έφτασαν κι άλλοι σπουδαίοι παίκτες και η ομάδα άρχισε να «δένει». Ο Roberto Mancini δείχνει να προετοιμάζει την εκάστοτε ομάδα του για τα μεγάλα παιχνίδια και οι εκτός έδρας ισοπαλίες με τους Spurs και την Arsenal αποτελούν απόδειξη ότι η City χάνει δύσκολα μακριά από το γήπεδό της. Ωστόσο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Chelsea θα εκδικηθεί για την περσινή ήττα της.

Είναι εύκολο να πει κανείς ότι ήταν μέτρια απέναντι στην Copenhagen την Τετάρτη, αλλά δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει παραπάνω, επειδή είχε κάνει όλη τη δουλειά στο πρώτο ματς. Ο Frank Lampard επανήλθε και καθοδηγεί το παιχνίδι της ομάδας στη μεσαία γραμμή και το γεγονός ότι οι Didier Drogba, Nicolas Anelka και Fernando Torres έχουν τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους δίνει στον Carlo Ancelotti τη δυνατότητα να επιλέγει κάθε φορά το επιθετικό δίδυμο που ταιριάζει καλύτερα στην περίσταση.

Η Chelsea μοιάζει πολύ καλύτερη ομάδα από ό,τι έδειχνε πριν από μερικές εβδομάδες και εκτιμώ ότι θα κερδίσει. Δεν θα ήταν άλλωστε αντάξιο της γοητείας του ποδοσφαίρου αν σημείωνε ο Fernando Torres το νικητήριο γκολ;

Προτάσεις:
Υπέρ στην Chelsea @ 1,70 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στην Chelsea για νίκη με ακριβές σκορ 1-0 @ 7,80 στο ανταλλακτήριο της Betfair
Υπέρ στον Fernando Torres για να πετύχει το πρώτο γκολ @ 7,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x