Μιχάλης Τσόχος

Το πανηγύρισαν διπλά, 30 χρόνια μετά (6-0!)

Πέρασαν ακριβώς 30 χρόνια. Τόσα χρόνια οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν είχαν πανηγυρίσει εκείνο το θλιβερό 6-0. Τελικά 30 χρόνια μετά έχουν κάθε λόγο να το πανηγυρίσουν όχι μόνο γιατί είναι ένα 6-0 σε ντέρμπι αλλά γιατί επιβεβαιώνει και μαθηματικά το 38ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού. Σαν κάποια ανώτερη δύναμη να έφτιαξε έτσι το πράγμα ώστε 30 χρόνια μετά, στο ίδιο γήπεδο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έχουν διπλό λόγο να πανηγυρίσουν.

Πέρασαν ακριβώς 30 χρόνια. Τόσα χρόνια οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν είχαν πανηγυρίσει εκείνο το θλιβερό 6-0. Τελικά 30 χρόνια μετά έχουν κάθε λόγο να το πανηγυρίσουν όχι μόνο γιατί είναι ένα 6-0 σε ντέρμπι αλλά γιατί επιβεβαιώνει και μαθηματικά το 38ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού. Σαν κάποια ανώτερη δύναμη να έφτιαξε έτσι το πράγμα ώστε 30 χρόνια μετά, στο ίδιο γήπεδο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έχουν διπλό λόγο να πανηγυρίσουν, κάτι που είχαν στερηθεί στο προηγούμενο 6-0 που είχαν πετύχει σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Πώς φτάσαμε όμως σε αυτό το εντυπωσιακό 6-0;

Του Μιχάλη Τσόχου

Όλα βοήθησαν από ΛΙΓΟ, για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θρίαμβο. Λίγο η μουρμούρα και η πίεση για το ότι η ομάδα δεν παίζει καλά στα ντέρμπι. Λίγο η πραγματικά μεγάλη διαφορά κλάσης του φετινού Ολυμπιακού από τη φετινή ΑΕΚ. Λίγο το εορταστικό του πράγματος, ότι δηλαδή με νίκη ο Ολυμπιακός επιβεβαίωνε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Λίγο ότι το 1-0 έγινε πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά. Λίγο ότι ο Τζεμπούρ την ήθελε την εκδίκησή του. Λίγο ότι ο Μιραλάς το ήθελε το γκολ του (και φτάσαμε στο 5-0 για να το βάλει), λίγο ότι ο Χιμένεθ πίστεψε ότι με ρόμβο στα χαφ λύθηκαν όλα τα προβλήματά του, λίγο οι σημαντικές απουσίες της ΑΕΚ, ε δεν θέλει και πολύ για να φτάσουμε στο 6-0!!!

Μία νίκη που εκτός από μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ σε επαγγελματικά πρωταθλήματα, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο το 38ο πρωτάθλημα των «ερυθρόλευκων». Ιδανικότερο σενάριο για τον Ολυμπιακό δεν θα υπήρχε για να γιορτάσει αυτό το πρωτάθλημα. Και είναι αλήθεια ότι αυτή τη νίκη την έψαξε πολύ (ανεξάρτητα από τα πολλά λίγο στην αρχή του κειμένου) όλη η ομάδα του Ολυμπιακού. Την έψαξε ο προπονητής με τη δουλειά του και την επιμονή του όλη τη χρονιά, την έψαξαν οι παίκτες του που χθες δεν σταμάτησαν ποτέ και για κανένα λόγο, αλλά και που όλοι τη χρονιά ήταν οι πιο σταθεροί από όλους τους συναδέλφους τους. Και για αυτό ακριβώς φτάνουν σε αυτή την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για αυτό έχουν μακράν την καλύτερη επίθεση, και μακράν την καλύτερη άμυνα, για αυτό φτάνουν μέσα Μάρτη και στην μαθηματική επιβεβαίωση του πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά με μία ομάδα που χτίστηκε, ούτε καν στην προετοιμασία της άλλα λίγο μετά, όταν έφτασε να αποκλειστεί από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Για αυτό ακριβώς για αυτόν τον προπονητή και για αυτούς τους ποδοσφαιριστές το ΠΑΡΑΣΗΜΟ του τίτλου είναι ακόμη μεγαλύτερο. Για λίγα 24ωρα στον Ολυμπιακό έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν και να πανηγυρίζουν, το αξίζουν άλλωστε. Αμέσως μετά όμως τους περιμένει αρκετή δουλειά. Και αυτό το 6-0 δεν πρέπει να τους κλείσει τα μάτια για τα προβλήματα που έχει η ομάδα και τα οποία και μέσα από δουλειά και μέσα από μεταγραφές πρέπει να διορθωθούν το καλοκαίρι, διότι τη νέα σεζόν και στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει με ομάδα σαν την ΑΕΚ του Καραϊσκάκη.

Οσο για την ΑΕΚ, αφού πρώτα πάρει το Κύπελλο, για να ηρεμήσει ο κόσμος της (αν δεν τα καταφέρει δεν ξέρω πραγματικά ποια θα είναι η επόμενη μέρα αυτής της ομάδας) στη συνέχεια οφείλει να καταλάβει ότι έτσι όπως τα έχει κάνει πρέπει πάλι να ξηλώσει όλη την ομάδα το καλοκαίρι και να την φτιάξει από την αρχή. Και βέβαια μετά τον Τζεμπούρ που τον έκανε δώρο στον Ολυμπιακό (και είδαμε όλοι τα αποτελέσματα) ας κάνει δώρο και τον Μπλάνκο στον Παναθηναϊκό για να βλέπουμε και του χρόνου τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών.

Ένα σύντομο σχόλιο για τα υπόλοιπα ματς και με βάση τα όσα είδα από το λεπτό προς λεπτό της NOVA.

-Ο τρόπος με τον οποίο υποβιβάζεται η Λάρισα είναι μεν ειρωνεία της τύχης (με δεύτερο συνεχόμενο 3-3 και με γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις), αλλά είναι και μία μεγάλη αλήθεια για το τι φταίει στη φετινή χρονιά. Με όλα να μοιάζουν ιδανικά για αυτήν (ήττα του Αστέρα στην Ξάνθη και μη νίκη του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ) η Λάρισα έμοιαζε από πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά του να μετατρέπεται σε πνιγμένος που βρήκε σωσίβιο στη θάλασσα. Και όμως το πέταξε τρεις φορές, επιβεβαιώνοντας ότι ΜΟΝΟ αυτή φταίει που υποβιβάζεται.

-Ο Αστέρας μετά την ήττα του στην Ξάνθη είναι στην πιο δύσκολη θέση. Αν νικήσει τον Αρη την επόμενη αγωνιστική θα έχει ελπίδες, αν όχι νομίζω ότι έπεσε.

-Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει κίνητρο στα ματς του γιατί κινδυνεύει να κάνει κάποια γκέλα που θα τον σημαδέψει όχι γιατί θα χάσει βαθμούς, αλλά γιατί μπορεί να κρίνει την παραμονή ή την έξοδο στην Ευρώπη κάποιας ομάδας. Θυμίζω ότι έχει να παίξει με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ και με τον Ολυμπιακό στον Βόλο.

-Ο Πανιώνιος δύο φορές έφτασε μία ανάσα από το να σωθεί (μία με τη Λάρισα που τον ισοφάρισε στο τέλος από 3-1 σε 3-3 και μία με τον Ηρακλή που ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων) και δεν τα κατάφερε. Υπάρχει κίνδυνος να του στοιχίσει αυτό.

-Το γκολ της ισοφάρισης του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ, αλλά και αυτό του Βόλου στην Καβάλα ίσως να κρατήσει τον Ατρόμητο στην κατηγορία. Και λέω και το γκολ του Βόλου γιατί είναι πιθανόν η Καβάλα να πάει στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική αδιάφορη και όχι με το κίνητρο της Ευρώπης.

-Πέρα από όλα τα άλλα που έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες αν υπάρχει μία ομάδα από τα αουτσάιντερ που με βάση το πρωτάθλημα που έχει κάνει αξίζει να μπει στα πλέι οφ, αυτή είναι ο Βόλος.

-Το πιο μεγάλο ματς της επόμενης αγωνιστικής είναι το Αστέρας Τρίπολης – Αρης. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα ξέρουμε ίσως και το ποιοι θα παίξουν πλέι οφ, αλλά και ποιος θα ακολουθήσει Σέρρες και Λάρισα στον υποβιβασμό. Αν ο Αστέρας χάσει, θα πέσει. Αν ο Αρης χάσει δεν θα μπει στα πλέι οφ και ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι αγκαλιά με την συμμετοχή του στο μίνι πρωτάθλημα. Αν έρθει ισόπαλο μάλλον θα συμβούν και τα δύο αρνητικά σενάρια για τους συμμετέχοντες σε αυτό το πραγματικά πολύ καθοριστικό ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x