Μιχάλης Τσόχος

Mία… βόμβα που ενόχλησε

Η μαγιά χάλασε με το εντυπωσιακό 5-2 της Σάλκε στο Μιλάνο επί της Ιντερ. Η πεποίθηση που είχαν οι περισσότεροι ήταν ότι πηγαίναμε για δύο σούπερ ημιτελικούς Τσάμπιονς Λιγκ που υπόσχονταν πέρα από την εμπορικότητα του πράγματος και σπουδαίο θέαμα. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα στον έναν και Ιντερ με Τσέλσι ή Μάντσεστερ Γιουν. στον άλλο.

Του Μιχάλη Τσόχου

Η μαγιά χάλασε με το εντυπωσιακό 5-2 της Σάλκε στο Μιλάνο επί της Ιντερ. Η πεποίθηση που είχαν οι περισσότεροι ήταν ότι πηγαίναμε για δύο σούπερ ημιτελικούς Τσάμπιονς Λιγκ που υπόσχονταν πέρα από την εμπορικότητα του πράγματος και σπουδαίο θέαμα. Ρεάλ – Μπαρτσελόνα στον έναν και Ιντερ με Τσέλσι ή Μάντσεστερ Γιουν. στον άλλο. Ελα όμως που η Σάλκε του παίκτη σύμβολο της διοργάνωσης Ραούλ και του δικού μας Κυριάκου Παπαδόπουλου είχε διαφορετική άποψη και έκανε παρέλαση στο Μιλάνο διαλύοντας την Ιντερ με το σχεδόν απίστευτο 5-2!

Τι σημαίνει αυτό. Ότι αν δεν γίνει κάποιο θαύμα στη ρεβάνς η Σάλκε είναι ήδη στον ημιτελικό και αυτό μπορεί για τους περισσότερους να είναι αρνητικό, για το ποδόσφαιρο δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει το ίδιο. Ο τρόπος με τον οποίο έχει αγωνιστεί η Σάλκε σε όλη την εφετινή διοργάνωση μόνο αντιεμπορικός και αντιαισθητικός δεν είναι. Δεν είναι μόνο τα πέντε γκολ που έβαλε στην Ιντερ και τα ματς με τη Βαλένθια στον προηγούμενο γύρο και υψηλού επιπέδου ήταν και θεαματικά. Η Σάλκε σε έναν ημιτελικό με τους Αγγλους, σε όλους όσους βλέπουν τα ματς με το μάτι του ουδέτερου που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δει καλά παιχνίδια, μπορεί να μας προσφέρει εξαιρετικούς ημιτελικούς.

Και αυτό γιατί ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται, αλλά και η άνγοια κινδύνου την οποία παρουσιάζει σε αυτή τη φάση αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Αν σε αυτό προσθέσετε παίκτες με την ποιότητα του Ραούλ ή του Φαρφάν τότε το μείγμα γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό. Αφήστε και το ελληνικό στοιχείο με την παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου που σε ρόλο αμυντικού χαφ (που είσαι ρε Κετσπάγια να τον δεις) μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο.

Όσο για την διαφαινόμενη ως σίγουρη πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης και χωρίς να ξέρω τι έχει γίνει στο ματς Μπαρτσελόνα – Σαχτάρ είναι αλήθεια ότι αυτόν τον ημιτελικό ανάμεσα σε Καταλανούς και Μαδριλένους κανείς μα κανείς δεν θέλει να τον χαλάσει η Τότεναμ (δεν μπορεί πλέον) ή η Σαχτάρ εκτός αν είναι οπαδός της Τότεναμ ή της Σαχτάρ.

Το ένα ζευγάρι ας είναι λοιπόν αυτό, το άλλο ας έχει και την ωραία Σταχτοπούτα Σάλκε, δεν είναι κακό, ίσα ίσα που μπορεί να μας προσφέρει έναν τελείως διαφορετικό ημιτελικό από αυτόν των μεγάλων φαβορί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x