Μιχάλης Τσόχος

To δίδυμο που θέλει πολύ ο Ερνέστο και η βόμβα στα αριστερά!

Το www.sport-fm.gr συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τον νέο Ολυμπιακό. Διαβάστε στο άρθρο του Μιχάλη Τσόχου τις σκέψεις του Ερνέστο Βαλβέρδε για το δίδυμο που θέλει στη μεσαία γραμμή, τι υποστηρίζει ο Ισπανός για τον Πιζάρο και τη βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει για την αριστερή πλευρά της άμυνας…

Ο Ισπανός δεν το κρύβει. Η ομάδα κατά την άποψή του τη μεγαλύτερη ενίσχυση την θέλει στα χαφ και συγκεκριμένα στον άξονα. Εκεί δεν είναι μυστικό να πούμε ότι ο Βαλβέρδε παρά το γεγονός ότι πρώτον έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τον Ιμπαγάσα και τον Μοντεστό που έβγαλαν σχεδόν όλη τη χρονιά και δεύτερον έχει και μπακ απ' το «δικό του παιδί» τον Ουρτάδο, θέλει δύο μεταγραφές και μάλιστα τέτοιας ποιότητας που να είναι αυτονόητο ότι από αυτούς θα ξεκινά η ομάδα. Και ο Βαλβέρδε δεν το έχει κρύψει. Θέλει δύο παίκτες που να είναι σχετικά γρήγοροι και να μπορούν και να μαρκάρουν και να φτιάχνουν παιχνίδι.

Του Μιχάλη Τσόχου

Με λίγα λόγια δεν θέλει δεκάρι όπως είναι ο Ιμπαγάσα, αλλά ούτε και κόφτη κόφτη όπως είναι ο Ουρτάδο. Θέλει δύο ενδιάμεσους παίκτες. Και που να τρέχουν και που να μαρκάρουν και που να ξέρουν μπάλα. Και φαίνεται ότι από όλες τις προτάσεις που έχουν γίνει και από όλους τους παίκτες που έχει δει όλο αυτό το διάστημα έχει καταλήξει στο δίδυμο που θα ήθελε στα χαφ του Ολυμπιακού.

Πιζάρο μαζί με Σάντσες θέλει ο Ερνέστο και δεν το κρύβει. Θεωρεί ότι είναι παίκτες που θα ανεβάσουν την ποιότητα στην ομάδα του Ολυμπιακού, θα του επιτρέψουν να έχει τον ίδιο επιθετικό ρυθμό που είχε φέτος, αλλά θα του προσφέρουν και καλύτερη ανασταλτική λειτουργία. Και για τους δύο ο Ερνέστο στάζει μέλι και για τους δύο έχει δώσει εδώ και πολύ καιρό το οκέι στη διοίκηση.

Για τον Πιζάρο έχει ερωτηθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και χωρίς δεύτερη κουβέντα είπε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού ότι η ιδέα απόκτησης του χιλιανού μέσου της Ρόμα τον ενθουσιάζει. Βεβαίως ο Ισπανός ξέρει ότι τόσο η περίπτωση του Πιζάρο, όσο και αυτή του Σάντσες είναι δύσκολες διότι δεν είναι ελεύθεροι παίκτες. Η Ρόμα λόγω και της εξαιρετικής σχέσης που έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Μοντάλι φαίνεται πως παραχωρεί τον Χιλιανό με ένα ποσό που ξεκινά από τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά μπορεί και να πέσει. Ενώ οι Γάλλοι για τον Σάντσες ζητούν περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι χοντρικά ο Ολυμπιακός πρέπει να ξοδέψει μόνο για τις ομάδες περίπου 5 εκατ. ευρώ για να φτιάξει ο Ερνέστο το δίδυμο που θέλει στα χαφ. Από την άλλη για αυτούς τους δύο παίκτες (και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα) είναι πολλοί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός που έχουν πολύ καλή γνώμη. Και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς λέει τα καλύτερα και για τους δύο και οι εκθέσεις των σκάουτερ είναι πολύ θετικές για τον Σάντσες και ο Μαρινάκης θέλει να κάνει μία μεταγραφή ενός μεγάλου ονόματος και δη από την Ρόμα. Αλλωστε και πέρυσι είχε προσπαθήσει πολύ να πάρει τον Μπαπτίστα από την Ρόμα.

Ναι μεν λοιπόν τα χρήματα είναι αρκετά για την απόκτηση αυτού του πραγματικά εξαιρετικού δίδυμου για τα χαφ, αλλά επειδή όλοι συμφωνούν ότι αυτό το δίδυμο ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό δεν είναι καθόλου απίθανό και οι δύο αυτές σημαντικές μεταγραφές να γίνουν.

Κατά τα λοιπά από όλα τα «ελληνικά ονόματα» που έχουν γραφτεί και παίζουν για τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο ψήνεται κυρίως με τον Αμπντούν. Για την άμυνα ούτε ο Ντουγκλάο, ούτε ο Σανκαρέ τον ψήνουν. Και για τον Μόρα όπως έχουμε πει δεν τρελαίνεται αλλά επειδή είναι Ελληνας και έμπειρος ίσως να πει ναι. Και εδώ δεν είναι μυστικό ότι ο Ερνέστο θέλει πολύ τον Παπασταθόπουλο. Μα πάρα πολύ.

Και κάτι ακόμη. Η βόμβα για τα αριστερά που λέγαμε στον τίτλο. Επειδή του Τζαβέλλα όλο και δυσκολεύει, ειδικά αν δεν υποβιβαστεί η Αϊντραχτ και επειδή με τον Μπράβο κανείς δεν είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να μείνει, ο Ολυμπιακός ήδη ψάχνεται και για άλλα αριστερά μπακ. Και φαίνεται πώς έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες μία πραγματικά εξαιρετική περίπτωση. Αριστερό μπακ που ανήκει στη Λίβερπουλ, που έχει παίξει στη Λίβερπουλ και που φέτος ήταν δανεικός στην Γαλατασαράι στην Τουρκία.

Ποιος τον ξέρει πολύ καλά; Μα ο Μαθία. Εχει λίγο τσιμπημένο κασέ, αλλά με την μεσολάβηση του Μαθία μπορεί να γίνει η δουλειά. Για όσους τυχόν και δεν το καταλάβατε μιλάμε για τον Εμιλιάνο Ινσούα. Τον Αργεντινό αριστερό μπακ που πήγε στη Λίβερπουλ ο Μπενίτεθ και που έχει κάνει αξιοσημείωτη καριέρα (πέρυσι έπαιξε 30 ματς βασικός στη Λίβερπουλ) και είναι και μόλις 23 ετών έχοντας μάλιστα και δύο συμμετοχές στην αντρών της Αργεντινής.

Φέτος ήταν δανεικός στην Τουρκία επειδή δεν τον ήθελε ο Χόντζσον και από ότι ακούγεται ούτε ο Νταλγκλίς καίγεται για την επιστροφή του Αργεντινού και προτιμά να αποκτήσει τον Ενρίκε από τη Νιούκαστλ. Αν δεν μείνει ο Μπράβο, αν δεν γίνει του Τζαβέλλα ο Αργεντινός ίσως και να γίνει πρώτο φαβορί, αρκεί η Λίβερπουλ να τον παραχωρεί σε λογική τιμή (περίπου 2 εκατ. ευρώ) ή να τον δανείσει με όψιον αγοράς.

Και κάτι τελευταίο. Ο Βαλβέρδε δείχνει να ψάχνει πολύ και σέντερ φορ. Θέλει έναν ακόμη επιθετικού τύπου Μιραλάς. Αυτό σημαίνει ή ότι δεν θα κρατήσει τον Μήτρογλου, ή ότι ο Τζεμπούρ μπορεί και να πωληθεί. Αλλιώς με Μιραλάς, Πάντελιτς, Τζεμπούρ και Μήτρογλου είναι απίθανο να αποκτηθεί και πέμπτος σέντερ φορ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x