Μιχάλης Τσόχος

Μήπως εν τέλει έχει σχέδιο ο Τζίγκερ;

Στον Παναθηναϊκό οι πάντες προσπαθούν να περάσουν την εικόνα της διάλυσης της ομάδας. Όλοι είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η ομάδα βουλιάζει, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ότι θα πωληθεί ότι καλό υπάρχει και θα έρθουν παίκτες μέτριοι, ότι τέλος πάντων ο Παναθηναϊκός που ξέραμε ως σήμερα θα πάψει να υπάρχει.

Του Μιχάλη Τσόχου

Στον Παναθηναϊκό οι πάντες προσπαθούν να περάσουν την εικόνα της διάλυσης της ομάδας. Όλοι είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η ομάδα βουλιάζει, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ότι θα πωληθεί ότι καλό υπάρχει και θα έρθουν παίκτες μέτριοι, ότι τέλος πάντων ο Παναθηναϊκός που ξέραμε ως σήμερα θα πάψει να υπάρχει.

Να σας πω την αλήθεια από την αρχή αυτής της ιστορίας όλο αυτό μου φαίνονταν υπερβολικό. Ναι είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει σε μία πιο σφιχτή οικονομική πολιτική, ναι είναι βέβαιο, ότι κάποια βαριά συμβόλαια δεν μπορεί να τα αντέχει η ΠΑΕ, ναι είναι βέβαιο ότι δεν θα χαλάσει χρήματα για μεταγραφές (τουλάχιστον σοβαρά χρήματα), αλλά ότι ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα παίζει με βασικούς τον Δημούτσο και τον Πετρόπουλο, ε αυτό είναι υπερβολικό.

Να σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ. Αν όλοι φεύγουν και πωλούνται γιατί δεν υπάρχει σάλιο, τότε ποιος είναι αυτός ο παλαβός που προτείνει 700.000 ευρώ καθαρά χρήματα για νέο συμβόλαιο στον Βύντρα. Προσέξτε δεν λέω ότι δεν τα αξίζει, ή ότι δεν είναι καλός παίκτης, το αντίθετο λέω, αλλά όταν η ΠΑΕ υποτίθεται ότι ψάχνει πώς και πώς να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του Λέτο που είναι δυσβάσταχτο, συν αυτά των Σισέ, Μπουμσόνγκ, Σίλβα και σκέφτεται να προτείνει γενναίες μειώσεις στον Κατσουράνη, τον Καραγκούνη και δεν ξέρω και εγώ σε ποιόν άλλο, πώς είναι δυνατόν να προτείνει στον Βύντρα που παίζει δεξί μπακ 700.000 ευρώ το χρόνο καθαρές αμοιβές.

Αν δηλαδή στο νέο Παναθηναϊκό που μπαίνει το Δ.Ν.Τ και σαρώνει τα πάντα το δεξί μπακ θα στοιχίζει στην ομάδα με την εφορία τουλάχιστον 1 εκατ. το χρόνο, ο σέντερ φορ θα κοστίζει 200.000 ευρώ; Η μήπως θα υπάρχει μία αναλογία. Αν ο Παναθηναϊκός που πουλά τον Λέτο, τον Σισέ, τον Νίνη, τον Μπουμσόνγκ, τον Τζόρβα και διώχνει τον Σίλβα, τον Σειταρίδη, τον Λουίς Γκαρσία, τον Γκοβού και μειώνει τα συμβόλαια του Κατσουράνη, του Καραγκούνη και δύο τριών άλλων, τότε δεν θα εξοικονομήσει απλώς 15 εκατ. ευρώ, αλλά 25 και δεν θα πάει για έλλειμμά, αλλά για κέρδος, αν οι βασικοί του γίνουν ο Πετρόπουλος και ο Δημούτσος των 150 ή 200 χιλιάδων ευρώ το χρόνο.

Νομίζω ότι πλέον υπάρχει ένα σχέδιο στον Παναθηναϊκό. Να φτάσει η καταστροφολογία στο φουλ, να περιμένουν οι οπαδοί του τα χειρότερα, από το ξεπούλημα των πάντων μέχρι την διάλυση και τελικά να γίνουν απλώς οι εκλογικεύσεις στα οικονομικά της ΠΑΕ που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ καιρό τώρα, ώστε να έρθει σε όλους πιο μαλακά. Να πουν δηλαδή οι οπαδοί του ΠΑΟ στο τέλος αυτής της υπόθεσης ότι «εντάξει δεν έγινε και τίποτα τρομερό, όπως μας έλεγαν οι δημοσιογράφοι».

Και θα το πει ο οπαδός του ΠΑΟ, αν αυτός που θα τρέξει την ΠΑΕ, (όπως όλοι έχουμε καταλάβει πάλι ο Τζίγκερ θα είναι αυτός που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα) θα μπορέσει επικοινωνιακά να κοντρολάρει το πράγμα και να μην χαθεί τελείως ο ενθουσιασμός από τις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού. Διότι λέω εγώ τώρα. Αν με όλα αυτά που έχει ακούσει σήμερα ο φίλος του ΠΑΟ, το καλοκαίρι δει να παραχωρούνται ο Λέτο, ο Μπουμσόνγκ, ο Τζόρβας και να φεύγουν ο Σίλβα, ο Σείταρίδης, ο Γκοβού και ο Λουίς Γκαρσία, αλλά από την άλλη να μένει ο Σισέ, ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης, ο Νίνης να επιστρέφει ο Μάτος και να γίνονται και δύο τρεις μεταγραφές τύπου Αμπτνούν ή Ντουγκλάο, ποιος θα πει ότι αυτός ο νέος ΠΑΟ δεν πάει πουθενά ή ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα, επειδή σε σχέση με τη φετινή ενδεκάδα του στη θέση του Σίλβα θα παίζει ο Μάτος, στη θέση του Μπουμσόνγκ, ο Ντουγκλάο, στη θέση του Λέτο, ο Αμπντούν και στη θέση του Τζόρβα ο Σηφάκης; Πείτε μου ποιος θα το πει αυτό και θα είναι λογικός. Και με αυτόν τον τρόπο θα έχουν κατέβει και τα έξοδα του ΠΑΟ κατά τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Εκείνο λοιπόν που υποστηρίζω είναι ότι η καταστροφολογία καλά θα κρατεί στον ΠΑΟ για μερικές εβδομάδες ακόμη. Όσο όμως οι παίκτες πωλούνται στα λόγια και οι περικοπές προτείνονται στον αέρα, και στην πράξη το μόνο που έχει συμβεί είναι πρόταση στον Βύντρα για 700.000 ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές, ας μην είμαστε τόσο βέβαιοι ότι ο ΠΑΟ διαλύεται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x