Μιχάλης Τσόχος

To Kύπελλο του Νικόλα στον τελικό της ντροπής

Επιτέλους τίτλος. Όχι μόνο για την ΑΕΚ που είχε να πανηγυρίσει από το 2002 ένα τρόπαιο, αλλά και για τον Νικόλα Λυμπερόπουλο που δεν είχε πανηγυρίσει ποτέ του. Θα ήταν κρίμα ένας τόσο σπουδαίος παίκτης να αποχωρήσει από τα γήπεδα με αυτό τον… λεκέ για την καριέρα του, ότι είχε μείνει άτιτλος.

Του Μιχάλη Τσόχου

Επιτέλους τίτλος. Όχι μόνο για την ΑΕΚ που είχε να πανηγυρίσει από το 2002 ένα τρόπαιο, αλλά και για τον Νικόλα Λυμπερόπουλο που δεν είχε πανηγυρίσει ποτέ του. Θα ήταν κρίμα ένας τόσο σπουδαίος παίκτης να αποχωρήσει από τα γήπεδα με αυτό τον… λεκέ για την καριέρα του, ότι είχε μείνει άτιτλος.

Ο Νικόλας λοιπόν λίγο πριν το φινάλε της καριέρας του θα καταφέρει να βγάλει την ταμπέλα του looser από επάνω του, αφού είναι αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τον τίτλο στην ΑΕΚ και είναι αυτός που την οδήγησε σε ένα τίτλο μετά από εννιά στείρα χρόνια.

Βεβαίως άλλος ένας που έκρινε τον τελικό είναι ο προπονητής της Ενωσης ο Μανόλο Χιμένεθ. Και με την εμφανέστατη επιλογή του να ρίξει όσους περισσότερους Ελληνες μπορούσε στην ενδεκάδα (με επτά ξεκίνησε με την επιλογή του να αφήσει στον πάγκο και τον Μίτσελ και τον Ματέος για να ξεκινήσουν ο Λαγός και ο Μανωλάς), αλλά κυρίως και με την αλλαγή του Μπλάνκο με τον Καφέ. Την ώρα που ο Ατρόμητος πίεζε και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο αφού είχε κερδίσει κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, ο Χιμένεθ πέρασε τον Καφέ και καθάρισε το παιχνίδι μετατρέποντας το ισχνό 1-0 στο θριαμβευτικό 3-0.

Αυτό θα έπρεπε να είναι το κομμάτι μου ολοκληρωμένο σε ότι έχει να κάνει με τον τελικό. Πώς να μείνεις όμως εκεί. Ο Γιώργος Δώνης είπε αμέσως μετά τη λήξη του ματς σε απευθείας μετάδοση στην κρατική τηλεόραση. «Το ελληνικό κράτος είναι ένα μπουρδέλο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα μπουρδέλο». Τι ακριβώς να σχολιάσω για αυτή τη δήλωση δεν ξέρω. Να πω ότι διαφωνώ μαζί του. Δεν μου είναι εύκολη. Φυσικά δεν στέκομαι στα όσα είπε για τη διαιτησία. Σε αυτά δεν συμφωνώ μαζί του απλούστατα γιατί τα της διαιτησίας έχουν ελάχιστη σημασία μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα. Ναι είναι οφσάιτ το γκολ του Λυμπερόπουλου, αλλά αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα μπροστά σε όλα όσα έγιναν. Το ματς δεν ολοκληρώθηκε, οι οπαδοί της ΑΕΚ(όχι 100 και 200 αλλά χιλιάδες) μπήκαν μέσα και το διέκοψαν.

Σε όλη τη διάρκεια του ματς έκαναν βόλτες γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Χτύπησαν τους παίκτες του Ατρομήτου, πλακώθηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κάτι που έκαναν και κάποιοι οπαδοί του Ατρομήτου. Μέσα σε όλα αυτά οι πρόεδροι των δύο ομάδων του τελικού βριζόντουσαν και προσπαθούσαν να παίξουν ξύλο. Αυτή ήταν η εικόνα της γιορτής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν μας σοκάρει ούτε αυτό που έγινε στον τελικό του Κυπέλλου πλέον δεν θα μας σοκάρει τίποτα μα τίποτα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χθες έζησε την πιο μαύρη νύχτα του, γιατί όλα όσα έγιναν έχουν ξαναγίνει πολλές φορές, αλλά όχι σε τελικό Κυπέλλου. Όχι στη γιορτή του ποδοσφαίρου. Δεν είναι δυνατόν να μην ολοκληρώνετε ο τελικός του Κυπέλλου λόγω επεισοδίων και οι οπαδοί της μίας ομάδας να δέρνουν τους παίκτες της άλλης εντός αγωνιστικού χώρου. Ντροπή και πάλι ντροπή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x