Champions League

Live: Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 1-1 (Τελικό)

Ούτε επίτηδες να το ‘κανε! Σαν να θέλει να εκδικείται τη Ρεάλ με… παιχνιδιάρικους τρόπους, η Μπαρτσελόνα «χρησιμοποίησε» το γκολ του Πέδρο για να πάρει την ισοπαλία (1-1) και να αποκλείσει τη «βασίλισσα» με το ίδιο σενάριο (0-2 κι 1-1) που το ‘χε κάνει εκείνη την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν σε ημιτελικά του Champions League (το 2002)! Με το κεφάλι ψηλά φεύγει η «βασίλισσα», που ισοφάρισε με τον Μαρσέλο και φωνάζει για γκολ του Ιγκουαΐν που δε μέτρησε νωρίτερα.

Ούτε επίτηδες να το ‘κανε!

Σαν να θέλει να εκδικείται τη Ρεάλ με… παιχνιδιάρικους τρόπους, η Μπαρτσελόνα «χρησιμοποίησε» το γκολ του Πέδρο για να πάρει την ισοπαλία (1-1) και να αποκλείσει τη «βασίλισσα» με το ίδιο σενάριο (0-2 κι 1-1) που το ‘χε κάνει εκείνη την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν σε ημιτελικά του Champions League (το 2002)!

Με το κεφάλι ψηλά φεύγει η «βασίλισσα», που ισοφάρισε με τον Μαρσέλο και φωνάζει για γκολ του Ιγκουαΐν που δε μέτρησε νωρίτερα.



90+2' Τέλος της αναμέτρησης

90' Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις…

89' Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Στη θέση του Πουγιόλ ο Αμπιντάλ και όλο το «Καμπ Νου» είναι… στο πόδι.

85' Κίτρινη κάρτα στον Αντεμπαγιόρ

81’ Κίτρινη κάρτα στον Πέδρο

76’ Κίτρινη κάρτα στον Μαρτσέλο.

73'Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Στη θέση του Βίγια ο Κεϊτά.

68' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Αλόνσο, για μαρκάρισμα πάνω στον Μέσι.

64' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ!: Ο Ντι Μαρία βγαίνει απέναντι από τον Βαλντές από αριστερά, σημαδεύει το δεξί δοκάρι, αλλά παίρνει την επαναφορά και πασάροντας δίπλα στον Μαρσέλο, του επιτρέπει να τη στείλει από κοντά στα δίχτυα!

60' - Αλλαγή για τη Ρεάλ: Ο Εζίλ αντικαθιστά τον Εζίλ.

56' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Ντιαρά, που έκανε ένα πολύ δυνατό τάκλιν στον Πέδρο.

55' - Αλλαγή για τη Ρεάλ: Ο Αντεμπαγιόρ αντικαθιστά τον Ιγκουαΐν.

54' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Η εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Ινιέστα βγάζει τον Πέδρο τετ α τετ με τον Κασίγιας και του δίνει το δικαίωμα να πλασάρει εύστοχα στην αριστερή γωνία!

47': Γκολ που δε μετράει για τη Ρεάλ! Ο Ιγκουαΐν βγαίνει απέναντι από τον Βαλντές και τον πλασάρει εύστοχα, αλλά νωρίτερα ο διαιτητής έχει δείξει φάουλ, όταν ο Ρονάλντο -ενώ έπεφτε στο έδαφος- έριξε... με τον ώμο κάτω τον Μαστσεράνο.

46': Έναρξη του β' μέρους

-Ο Jimmy Jump "μπουκάρει" στον αγωνιστικό χώρο και... ταλαιπωρεί ανελέητα μέσα στη βροχή τους security, πριν εκείνοι καταφέρουν να τον πιάσουν μπροστά στον πάγκο της Ρεάλ!

45': Λήξη του ημιχρόνου

35': Ο Πέδρο πατάει ωραία την μπάλα για τον Μέσι, εκείνος σουτάρει στην κίνηση -από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά- αλλά και πάλι ο Κασίγιας πέφτει στη γωνία του και αποκρούει!

34': Απίστευτη πίεση από τους "μπλαουγκράνα"! Ο Πέδρο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι!

33': Κι άλλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Σε ιδανική αντεπίθεση από τον άξονα, ο Μέσι πασάρει δεξιά για τον Βίγια, εκείνος πλασάρει με φάλτσο -από διαγώνια θέση στην περιοχή- αλλά ο Κασίγιας αποκρούει εντυπωσιακά!

32': Νέα καλή φάση από τον Μέσι! Μετά από γέμισμα του Άλβες από δεξιά, ο Μέσι κοντρολάρει με το στήθος και αποφεύγει δύο αντιπάλους, αλλά το πλασέ του φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι!

31': Ο Μέσι κινείται παράλληλα με τη γραμμή της περιοχής, αποφεύγει δύο αντιπάλους, αλλά το φαλτσαριτσό πλασέ που κάνει με το αριστερό μπλοκάρεται (με διπλή προσπάθεια) από τον Κασίγιας.

22': Πρώτη καλή φάση στο ματς! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι από δεξιά, ο αμαρκάριστος Μπουσκέτς πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Κασίγιας.

20': Ελέγχει το παιχνίδι η Μπαρτσελόνα, χωρίς ωστόσο να έχει φτιάξει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κασίγιας. Στις αντεπιθέσεις αρκείται και πάλι η Ρεάλ.

13' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Καρβάλιο, που σταμάτησε με άγαρμπο μαρκάρισμα τον Μέσι.

5': Χωρίς αξιόλογη φάση -αλλά όχι και χωρίς δυνατές μονομαχίες από το πρώτο κιόλας λεπτό το παιχνίδι.

1': Έναρξη του αγώνα



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Πουγιόλ (89' Αμπιντάλ), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90+1' Αφελάι), Βίγια (73' Κεϊτά)

Στον πάγκο: Ολαζάμπαλ, Γιέφρεν, Φοντάς, Αλκάνταρα

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Καρβάλιο, Αρμπελόα, Ντιαρά, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Κακά (60' Εζίλ), Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55' Αντεμπαγιόρ)

Στον πάγκο: Ντούντεκ, Μπενζεμά, Γκρανέρο, Γκαράι, Νάτσο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
ΒΟΗΘΟΙ: Βάλτερ Βρόμανς, Μαρκ Σίμονς (Βέλγιο)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»



Με αρκετές απουσίες -λόγω τραυματισμών ή λόγω… του πρώτου «πολέμου» στη Μαδρίτη- θα παραταχθούν οι δύο ομάδες. Εκτός μάχης, λοιπόν, για την Μπαρτσελόνα είναι οι τραυματίες Μάξουελ, Μιλίτο και Μοντόγια -όπως και ο τιμωρημένος Πίντο.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, από την άλλη (που θα βρίσκεται στην εξέδρα, λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς) δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Πέπε και Ράμος -αλλά και στον τραυματία Κεντίρα.

Μετά από ένα παιχνίδι που κράτησε… πολύ παραπάνω από 90 λεπτά και σημαδεύτηκε από την αποβολή των Πέπε και Μουρίνιο και το σόου του Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα έφυγε με το 2-0 (και τεράστιο προβάδισμα για τον τελικό) από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Θυμηθείτε πως…



Οι Καταλανοί προέρχονται από ήττα με 2-1 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα», ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό ουδόλως αμφισβήτησε την κυριαρχία της στην Primera Division, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ηττηθεί στο «Μπερναμπέου» από τη Σαραγόσα με 3-2. Η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς και στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν είναι πλέον μόνο μαθηματικά εφικτό να ανατραπούν τα δεδομένα.





Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με την ίδια κατάληξη. Την περίοδο 1959/60 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποκλείσει με δύο νίκες (3-1, 3-1) την Μπαρτσελόνα καθ’ οδόν για τον τελικό όπου συνέτριψε με 7-3 την Άιντραχτ, ενώ τη σεζόν 2001/02 η ιστορία επαναλήφθηκε με τη «βασίλισσα» να νικά 2-0 στο «Καμπ Νου» και στο "Μπερναμπέου" της αρκούσε το 1-1, ώστε να προκριθεί στον τελικό, όπου επιβλήθηκε 2-1 της Λεβερκούζεν. Η Μπαρτσελόνα είχε αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1960/61, με ισοπαλία 2-2 στη Μαδρίτη και νίκη 2-1 στη Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα φτάνει για 12η φορά στους «4» της διοργάνωσης κι έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό έξι φορές. Η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετέχει για 22η φορά στα ημιτελικά του θεσμού και επιδιώκει τη 13η πρόκριση σε τελικό. Σε 212 αγώνες μεταξύ των ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις, οι Καταλανοί μετρούν 83 νίκες έναντι 86 των Μαδριλένων, ενώ 43 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Ως γηπεδούχος η «Μπάρτσα» έχει 47 νίκες, έναντι 18 της Ρεάλ, ενώ 16 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Η πιο πρόσφατη νίκη των Μαδριλένων στο «Καμπ Νου» ήταν το Δεκέμβριο του 2007.

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν προκριθεί στις 30 από τις 32 περιπτώσεις στις οποίες είχαν επικρατήσει εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα, μετρώντας 6/6 στις φορές που το σκορ ήταν υπέρ τους 2-0 πριν τη ρεβάνς. Οι «μερένχες» έχουν ηττηθεί πέντε φορές στο πρώτο παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην έδρα τους κι έχουν καταφέρει να ανατρέψουν την κατάσταση και να προκριθούν μόλις μία.

Στο όριο των καρτών βρίσκονται μόνο παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης και συγκεκριμένα οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Άνχελ Ντι Μαρία, Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και Ραούλ Αλμπιόλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x