Μιχάλης Τσόχος

Η προχειρότητα και η γελοιότητα σε όλο το μεγαλείο της

Για πολλοστή φορά στη χώρα αυτή η λογική καταργήθηκε από τους αρμόδιους φορείς. Συναντήθηκαν μυστικά ο κύριος Γερουλάνος, ο κύριος Νικητιάδης και ο κύριος Μπιτσαξής για να λύσουν το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα βίας. Του Μιχάλη Τσόχου

Για πολλοστή φορά στη χώρα αυτή η λογική καταργήθηκε από τους αρμόδιους φορείς. Συναντήθηκαν μυστικά ο κύριος Γερουλάνος, ο κύριος Νικητιάδης και ο κύριος Μπιτσαξής για να λύσουν το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα βίας.

Του Μιχάλη Τσόχου

Πέρα από το… τρομακτικό του πράγματος ότι ο Γερουλάνος, ο Νικητιάδης και ο Μπιτσαξής θα λύσουν το πρόβλημα της βίας μέσα σε 20 ημέρες, υπάρχει και το ουσιαστικό του πράγματος. Όπως αντιλαμβάνεστε η λύση του προβλήματος σύμφωνα με τα όσα είπαν οι τρεις άντρες ήταν να μην γίνονται ματς. Να μην διεξαχθούν δηλαδή τα πλέι οφ, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της βίας. Η λογική πονάει χέρι, κόψει χέρι ή πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι είναι η λογική των τριών ανδρών.

Μάλιστα θα τους πρότεινα το εξής για να λύσουν οριστικά και όχι προσωρινά το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα και να γραφτούν με χρυσά γράμματα στην Ιστορία της χώρας. Να μην διεξαχθούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση είναι απολύτως βέβαιο και εξασφαλισμένο ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα υπάρξουν φαινόμενα βίας στα γήπεδα. Μία άλλη επίσης αποτελεσματική λύση θα ήταν να γκρεμίσουν όλα τα γήπεδα της χώρας ανοικτά και κλειστά. Και με αυτόν τον τρόπο αποκλείεται να είχαμε κρούσματα βίας στα γήπεδα γιατί απλούστατα δεν θα είχαμε γήπεδα.

Αφού λοιπόν πρώτα τους ακούσαμε να απειλούν για 164η φορά ότι θα κλείσουν την… κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης των ομάδων, την ίδια κάνουλα που κάθε χρόνο ανοίγουν όλο και περισσότερο οι ίδιοι οι άνθρωποι, τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε ότι το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα θα λυθεί επειδή δεν θα γίνονται ματς.

Η σοβαρότητα των τριών συγκεκριμένων κυρίων που είχαν αποφασίσει την Πέμπτη το πρωί να μεταφέρουν την απόφασή τους στον Πρωθυπουργό για να λύσει το πρόβλημα (αν υποψιαστώ ότι ο ΓΑΠ μετά το πρόβλημα της χώρας θα λύσει και το πρόβλημα του ποδοσφαίρου θα… πεθάνω) φάνηκε στην ανακοίνωσε που εκδόθηκε λίγο αργότερα όταν το θέμα είχε πάρει διαστάσεις. Όταν κατάλαβαν από τις αντιδράσεις ότι ετοιμάζονται να κάνουν μία τρύπα στο νερό, αναδιπλώθηκαν και έκαναν πίσω. Και ευτυχώς δηλαδή που διέρρευσε στον Τύπο η συνάντησή τους και μπόρεσαν να καταλάβουν το μέγεθος της βλακείας που ήταν έτοιμοι να φέρουν εις πέρας και προχώρησαν σε αυτή την αναδίπλωση, διότι θα γέλαγαν και τα τσιμέντα.
Βεβαίως οριστικά ακόμη δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο, όπως επίσης δεν έχει εκλείψει το ενδεχόμενο αν στην πρώτη ή την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ γίνουν επεισόδια να τα διακόψουμε.

Βεβαίως κάποιος θα αναρωτηθεί και τι θέλεις να κάνουμε ρε φίλε; Να τα αφήσουμε όλα στο έλεος των χούλιγκανς. Να βλέπουμε κάθε Κυριακή εικόνες σαν αυτές που είδαμε στον τελικό; Όχι βέβαια, να το λύσουμε το πρόβλημα της βίας. Αλλά όχι με το να μην επιτρέπουμε να παίξουν ποδόσφαιρο ή μπάσκετ στην Ελλάδα. Οι ίδιοι αυτοί κύριοι αποφάσισαν να μην γίνει ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ πριν περίπου ένα μήνα; Τι έγινε τελικά; Σταμάτησαν τα επεισόδια μετά από αυτήν την απόφασή τους. Η μήπως είναι βέβαιοι ότι την άλλη εβδομάδα που θα γίνει ο τελικός δεν θα ανοίξει μύτη. Η μήπως πάλι θα γεμίσουν το γήπεδο με παιδιά, κάτι που απέτυχαν να κάνουν την προηγούμενη φορά, γιατί δεν έβρισκαν παιδιά ή καθηγητές να τα συνοδεύσουν.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο από μία προχειρότητα κάποιων ανθρώπων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους και τις καρέκλες τους και να δείξουν ότι κάτι κάνουν.

Αν όντως ήθελαν να πονέσουν τις ομάδες και να τους κλείσουν τις κάνουλες θα το έκαναν, αλλά δεν μπορούν. Ούτε καν με τον κρατικό ΟΠΑΠ που χρυσοπληρώνει τις ομάδες δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Όπως επίσης αν ήθελαν να τιμωρήσουν τις ΠΑΕ, θα έλεγαν να γίνουν τα πλέι οφ αλλά σε άδειες κερκίδες. Να μας πουν όμως ότι ο ΓΑΠ θα λύσει το πρόβλημα της βίας μη επιτρέποντας να γίνονται αγώνες είναι αν μη τι άλλο πιο κωμικό και από τα 80 εκατ. ευρώ που ζητούν οι 800 βουλευτές για τις αναδρομικές αυξήσεις τους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x