Μιχάλης Τσόχος

Mπασκετικός ΠΑΟ, όπως ποδοσφαιρική Μπάρτσα

Η πρώτη περίοδος μόλις είχε τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ με τέσσερις πόντους. Η ανησυχία ήταν μεγάλη γιατί η βραδιά για τον πρωταθλητή Ελλάδος έμοιαζε άσχημη. Κατά την άποψή μου τα πράγματα είχαν τελειώσει υπέρ του Παναθηναϊκού από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο.

Του Μιχάλη Τσόχου

Η πρώτη περίοδος μόλις είχε τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ με τέσσερις πόντους. Η ανησυχία ήταν μεγάλη γιατί η βραδιά για τον πρωταθλητή Ελλάδος έμοιαζε άσχημη. Κατά την άποψή μου τα πράγματα είχαν τελειώσει υπέρ του Παναθηναϊκού από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα, με αλλεπάλληλα λάθη με σχεδόν 10 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ οι «πράσινοι» ήταν πίσω στο σκορ με μόλις τέσσερις πόντους. Αφού λοιπόν η Σιένα δεν τον στρίμωξε εκεί, δεν του πήρε εκεί μία διαφορά 10 ή 15 πόντων όλα είχαν τελειώσει.

Τόσο κακός ΠΑΟ και στις επόμενες περιόδους του ματς δεν γίνονταν να εμφανιστεί και ήταν φανερό ότι όταν θα εμφανίζονταν ένας απλά υποφερτός Παναθηναϊκός θα γύριζε το ματς και θα επικρατούσε και μάλιστα εύκολα. Ετσι και έγινε. Ο Παναθηναϊκός έγινε απλά υποφερτός και πήρε σχετικά εύκολα τον ημιτελικό κόντρα στη Σιένα. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν έπιασε σε κανένα σημείο του ματς τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που έπιασε και στα 4 παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για παράδειγμα, αλλά όπως αποδείχτηκε δεν χρειαζόταν.

Όταν λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, στο επίπεδο δηλαδή να επικρατεί άνετα σε έναν ημιτελικό φάιναλ φορ Ευρωλίγκας χωρίς να πιάνει μεγάλη απόδοση, σημαίνει ότι απλώς έχει ξεφύγει προς τα επάνω. Μοιάζει πραγματικά ασυναγώνιστος και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι συγκρίνεται με την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα που είναι η μοναδική ομάδα που σε ρελαντί ρυθμούς κερδίζει πολύ καθοριστικά ματς.

Οσο για τους πρωταγωνιστές του ματς, είναι φανερό ότι ο μικρός Νικ Καλάθης κλέβει επάνω του τα φώτα, αλλά εκεί τα έστρεψε νομίζω ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Επάνω του έπεσε όλη η Σιένα και έτσι έμεινε ο χώρος για τον Καλάθη που όντας πλέον αστέρας (όπως είχαμε καταλάβει και από τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα) και όχι ρολίστας έκανε πολύ καλά τη δουλειά. Η άμυνα τα κλεψίματα, οι ασίστ και η συνολική παρουσία του Διαμαντίδη νομίζω ότι ήταν εξίσου σημαντικά με τους πόντους του Καλάθη.
Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε (αυτό άλλωστε ήταν και το πρώτο σύνθημα που είπαν οι οπαδοί του ΠΑΟ μετά τη λήξη του ματς) ο καθοριστικός παράγοντας σε αυτή την σπουδαία ομάδα είναι ο μεγάλος Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Πρωταγωνιστές της νίκης κάθε φορά μπορεί να διαφέρουν μέσα στο παρκέ. Τη μία ο Καλάθης, την άλλη ο Διαμαντίδης, την άλλη ο Μπατίστ και στο τέλος ο κόσμος που συνήθως έχει κριτήριο θα ξεκινά με σύνθημα στα χείλη το όνομα του Ομπράντοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x