Stoiximan Super League

Αν έχεις… Μπλάνκο, έχω Σάχα!

Ούτε Παναθηναϊκός, ούτε τύχη, ούτε η μοίρα (και τα παιχνίδια της)! Τίποτα δεν ρίχνει κάτω την ΑΕΚ στα play-off! H «Ένωση» συναγωνίστηκε σε ατυχία τον «Ζορό» (που ισοφάρισε με αυτογκόλ για την ομάδα που ψιθυρίζεται ότι μπορεί να είναι η επόμενή του), ωστόσο ο εκπληκτικός Σάχα της έδωσε τον πόντο (1-1) και το δικαίωμα να ισχυρίζεται πώς θα είχε «καθαρίσει» από σήμερα τους «πράσινους», αν ο Καφές δεν έχανε το απίστευτο στο τέλος!

Ούτε Παναθηναϊκός, ούτε τύχη, ούτε η μοίρα (και τα παιχνίδια της)!

Τίποτα δεν ρίχνει κάτω την ΑΕΚ στα play-off!

H «Ένωση» συναγωνίστηκε σε ατυχία τον «Ζορό» (που ισοφάρισε με αυτογκόλ για την ομάδα που ψιθυρίζεται ότι μπορεί να είναι η επόμενή του), ωστόσο ο εκπληκτικός Σάχα της έδωσε τον πόντο (1-1) και το δικαίωμα να ισχυρίζεται πώς θα είχε «καθαρίσει» από σήμερα τους «πράσινους», αν ο Καφές δεν έχανε το απίστευτο στο τέλος!

Ανούσια καλύτερη μετά το γρήγορο γκολ του Λεονάρντο η ομάδα του Φερέιρα, δεν μπόρεσε να πάρει απ’ τους «κιτρινόμαυρους» (που έμειναν από πάνω και υποδέχονται την Κυριακή τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ) το κουμάντο για την πρώτη θέση των play-off.

Η βαθμολογία

ΠΑΟΚ 6 (4-2)
ΑΕΚ 5 (2-1)
Παναθηναϊκός 4 (1-2)
Ολυμπιακός Βόλου 0 (1-3)

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Κυριακή 15/5

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (18:15, NovaSports 1)
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός (NovaSports 1)

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις μόνο από την πλευρά του Μανόλο Χιμένεθ επεφύλασσαν οι συνθέσεις των δύο ομάδων. Την ώρα, λοιπόν, που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χρησιμοποιούσε την αναμενόμενη ενδεκάδα (βάσει και των απουσιών) ο Ανδαλουσιανός άφηνε εκτός της δικής του (για χάρη των Καφέ και Μπλάνκο) τους Μάκο και Μπαχά αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 4-3-3 του Παναθηναϊκού τερματοφύλακας ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Ζιλμπέρτο, μπροστά του οι Κατσουράνης-Νίνης και τριάδα στην επίθεση οι Γκαρσία (αριστερά), Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).

Στο 4-3-3 της ΑΕΚ, από την άλλη (που επανήλθε έπειτα στο 4-4-2 με ρόμβο) κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντιόπ-Μίτσελ, λίγο πιο μπροστά τους ο Καφές και στην επίθεση οι Λαγός (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά) και Μπλάνκο (κορυφή).



«Άντε να το… Λέο και να με πιστεύουν»!

Ούτε… παραγγελιά να το ‘χε κάνει το ξεκίνημα η ΑΕΚ. Πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα στο ντέρμπι, ο Λεονάρντο είχε φιλήσει ήδη τη δική του -στους πανηγυρισμούς για το δεύτερο γκολ του στα play-off (αποτέλεσμα ωραίας σέντρας του Καράμπελα και ωραιότερης προσποίησης του Μπλάνκο). Ενώ, όμως, φάνηκε ότι η εξέλιξη έριξε (ψυχολογικά) τον Παναθηναϊκό, αποδείχθηκε τελικά ότι τον… έθιξε.

Αφού, λοιπόν, οι «πράσινοι» γλίτωσαν… νέο εγκεφαλικό απ’ τον Μίτσελ (μονοκόμματο λίγο άουτ) ανάγκασαν την ΑΕΚ -για το επόμενο τέταρτο- να γλιτώνει μόνο λόγω Σάχα και τύχης την ισοφάριση. Ευτυχώς για ‘κείνους (και δυστυχώς για την προσπάθεια του έρμου Μπλάνκο να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας), το κεφάλι του Αργεντινού ήταν εκείνο που έμελλε να δείξει στους Νίνη και Βύντρα… πως γίνεται.

Πικρός ο ΠΑΟ κι ο… Καφές!

Με την επιστροφή από τ’ αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός πήρε αμέσως μπρος. Θα έπαιρνε, δε και το προβάδισμα, αν ο Σάχα δεν απέτρεπε το αποτέλεσμα που… συνήθως έχουν κοντινές κεφαλιές του Σισέ, όπως αυτή σχέδον αμέσως μετά τη σέντρα του β' μέρους.

Ωστόσο, η φούρια των «πράσινων» δεν κράτησε πολύ. Για την ακρίβεια τόσο, όσο πήρε στον Χιμένεθ να συνειδητοποιήσει πως η επαναφορά του ρόμβου θα έδινε στην ομάδα του καλύτερη κυκλοφορία και πολύ λιγότερες ευκαιρίες στον αντίπαλο ν’ απειλήσει. Με τον εξαιρετικό Σάχα, δε, να δηλώνει ξανά «παρών» στη μόνη πραγματικά μεγάλη τέτοια (κοντινή προβολή Βύντρα στο 85’), η ΑΕΚ έφτασε ένα «κλικ» -ή ένα «τσαφ», όπως αυτό του Καφέ με άδεια την εστία στην εκπνοή- απ’ το να φύγει ξανά πρωτοπόρος απ' το ΟΑΚΑ.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Νίνης (87' Μαυρίας), Γκαρσία (73' Κλέιτον), Χριστοδουλόπουλος (81' Πετρόπουλος), Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Πλεσί, Σιμάο

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Καφές, Λαγός (82' Μάκος), Λεονάρντο (76' Μπερνς), Μπλάνκο (64' Μπαχά)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Ματέος, Γκερέιρο, Νταντόμο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καρσιώτης (Κορίνθου)

ΓΗΠΕΔΟ: OAKA





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x