Μιχάλης Τσόχος

Πρασινίζει το σεντόνι με έγκλημα Χιμένεθ!

Η ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω φανερό ότι έχει στριμώξει για τα καλά στα σχοινιά τον Ολυμπιακό Βόλου και τον σφυροκοπεί για να του βάλει το γκολ. Ο Εντερ αλλάζει την μορφή της Ενωσης η οποία κάνει πλέον ευκαιρία ανά λεπτό. Όλα αυτά ώσπου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βάζει ένα γκολ οφσάιντ και λύνει το γόρδιο δεσμό του Παναθηναϊκού. Ο Χιμένεθ μαθαίνει το 1-0 στο ΟΑΚΑ και βγάζει τα κομπιουτεράκια.

Του Μιχάλη Τσόχου

Η ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω φανερό ότι έχει στριμώξει για τα καλά στα σχοινιά τον Ολυμπιακό Βόλου και τον σφυροκοπεί για να του βάλει το γκολ. Ο Εντερ αλλάζει την μορφή της Ενωσης η οποία κάνει πλέον ευκαιρία ανά λεπτό. Όλα αυτά ώσπου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βάζει ένα γκολ οφσάιντ και λύνει το γόρδιο δεσμό του Παναθηναϊκού. Ο Χιμένεθ μαθαίνει το 1-0 στο ΟΑΚΑ και βγάζει τα κομπιουτεράκια. Υπολογίζει ότι πλέον θέλει νίκη στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟ για να πάρει την πρώτη θέση για κάποιο λόγο πιστεύει ότι θα την πάρει και στέλνει του μήνυμα στους παίκτες του ότι και η ισοπαλία μας κάνει. Τουλάχιστον αυτό ακούσαμε στην τηλεοπτική μετάδοση της ΝOVA και όπως αντιλαμβάνεστε είναι απολύτως βέβαιο ότι είπε έτσι.

Ο Χιμένεθ κάνει λοιπόν το μοιραίο λάθος και στέλνει το μήνυμα στους παίκτες του, ότι και η ισοπαλία καλή είναι. Οι παίκτες της ΑΕΚ ξαφνικά φρενάρουν. Δεν αναζητούν πλέον το γκολ και παίζουν στο τελευταίο τέταρτο για το 0-0. Η επιλογή αυτή στοιχίζει το σεντόνι στην Ενωση. Όταν πας για το 0-0 μπορεί να σου έρθει το 1-0 και να σε αφήσει στον τόπο. Η ΑΕΚ αυτό έπαθε και ο Χιμένεθ πλήρωσε την ανεξήγητη επιλογή του. Ανεξήγητη και για έναν ακόμη λόγο. Αν η ΑΕΚ είχε πάρει τη νίκη χθες στο Βόλο τώρα απλώς θα ήθελε μία ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να τερματίσει πρώτη.

Την ίδια ώρα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με ένα γκολ οφσάιντ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0 και προφανώς αυτό και μόνο φτάνει για να συνεχιστεί το γαϊτανάκι της γκρίνιας για την διαιτησία. Εκτός όμως από το διαιτητικό λάθος ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την απίστευτη αδράνεια του ΠΑΟΚ κάθε φορά που παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Χάβος μας είπε στη συνέντευξη τύπου ότι δεν έπαιξε για την ισοπαλία αλλά επιθετικά γιατί είχε τέσσερις επιθετικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα. Ξεχνά προφανώς ότι είχε και έξι αμυντικογενείς. Αλλά προφανώς το θέμα δεν είναι ο χαρακτήρας των παικτών αλλά η επιλογή του τρόπου παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ προφανώς έπαιξε για το 0-0. Πώς θα έπαιζε για να κερδίσει. Όπως έπαιξε από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ είναι η προφανής απάντηση. Ο ΠΑΟΚ επίσης έχασε τη δική του μεγάλη ευκαιρία χθες, αν και νομίζω ότι έχει μία ακόμη. Θα περιμένει να δει τι θα επιλέξει η ΑΕΚ στο τελευταίο ματς της με τον Παναθηναϊκό. Αν η Ενωση δεν ηττηθεί είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει τον Βόλο στην Τούμπα και ως εκ τούτου θα τερματίσει πρώτος. Το θέμα είναι αν η ΑΕΚ που δεν έχει κανένα κίνητρο (εκτός και αν ελπίζει ότι ο Βόλος θα κόψει βαθμούς στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ για να βγάλει πρώτη την ΑΕΚ και να μείνει ο ίδιος εκτός Ευρώπης) πλέον θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟ, απλώς για την Ιστορία της.

Υ.Γ. Η αποχώρηση όπως όλα δείχνουν ενός παίκτη της προσωπικότητας και του μεγαλείου του Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε μία από τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x