Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ο Κοστάντζο «έχει τα νεύρα του από 8 χρονών»

Αρκεί μία και μόνη ιστορία για να σου βγει η φήμη του καυγατζή; Στην περίπτωση του Φράνκο Κοστάντζο φαίνεται πως ναι, μια και ο καυγάς του με τον συμπαίκτη του στη Βασιλεία Μπεγκ Φεράτι τον Αύγουστο του 2009 (βριστήκανε, ο Φεράτι τον χτύπησε και μετά ο Κοστάντζο τον άρπαξε από τα μαλλιά και δεν τον άφηνε μέχρι να τους χωρίσουν) πήρε μεγάλη δημοσιότητα και αποτελεί internet hit ακόμα και στις μέρες μας.

Αρκεί μία και μόνη ιστορία για να σου βγει η φήμη του καυγατζή;

Στην περίπτωση του Φράνκο Κοστάντζο φαίνεται πως ναι, μια και ο καυγάς του με τον συμπαίκτη του στη Βασιλεία Μπεγκ Φεράτι τον Αύγουστο του 2009 (βριστήκανε, ο Φεράτι τον χτύπησε και μετά ο Κοστάντζο τον άρπαξε από τα μαλλιά και δεν τον άφηνε μέχρι να τους χωρίσουν) πήρε μεγάλη δημοσιότητα και αποτελεί internet hit ακόμα και στις μέρες μας.

Τα «μεθεόρτια» δεν ήταν τίποτα σημαντικό, ένα προστιμάκι έπεσε και τρεις αγωνιστικές τιμωρία από την ελβετική ομοσπονδία.

Καθώς φαίνεται μάλλον οι «Χιγκιτισμοί» του Αργεντινού -βλέπε τσαλιμάκια με την μπάλα, φωνές στους αμυντικούς, ιδιαιτέρως αρχηγικές τάσεις, «ανορθόδοξες» επεμβάσεις- έκαναν τους περισσότερους να τον χαρακτηρίζουν συχνά ως «εκκεντρικό», έτσι ή αλλιώς πάντως η στάμπα του ‘μεινε.

Κι αν έρθει εδώ και επιχειρήσει να την επιβεβαίωσει με τη μία, η πρώτη γνωριμία με τους συμπάικτες του λογικά θα κυλήσει κάπως έτσι:

Βαλβέρδε: Κύριοι, από σήμερα και για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε μαζί μας τον Φράνκο Κοστάντζο. Τον καλοσωρίζω στην ομάδα και σας καλώ να τον υποδεχτούμε μ’ ένα θερμό χειροκρότημα
(χειροκρότημα, όχι ιδιαίτερα ζωηρό)

Κοστάντζο: Καλημέρα σε όλους, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα είμαι μαζί σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε και πολύ καλά. Εσύ ψηλέ ποιος είσαι; Δεν σε είδα να με χειροκροτάς με τον πρέποντα ενθουσιασμό.

Χολέμπας: Τι ήθελες να κάνω δηλαδή, να βγάλω και σημαίες της Αργεντινής και να τις κουνάω;

Κοστάντζο: Δεν θα ήταν κακή ιδέα. Πάντως η δικαιολογία σου δεν είναι και πολύ σόι. Για πάρκαρε δεξιά, ξανασκέψου το και πες μου κάτι καλύτερο.

Χολέμπας: Εεε... συγγνώμη αλλά χτύπησα τον καρπό μου στη χθεσινή προπόνηση και ο γιατρός μου είπε ότι δεν πρέπει να τον επιβαρύνω.

Κοστάντζο: Ας είναι, συγχωρείσαι επειδή είναι πρώτη μέρα. Για να γνωρίσω την άμυνά μου τώρα, για να δω τα παλικάρια που θα με βγάζουν ασπροπρόσωπο. Γεια σου Όλοφ παικταρά, καλά εσένα σε ξέρω χρόνια, βράχος. Κι εσένα με το «35» κάπου σ’ έχω δει να παίζεις, μάλλον με την εθνική. Σπίρτο μοναχό είσαι, σε θυμάμαι. Εσύ ο μουντρούχος, είσαι ο και λέγεσαι...

Αβραάμ: Είμαι ο πολυτιμότερος σέντερ μπακ του φετινού πρωταθλήματος.

Κοστάντζο: Ελπίζω να είσαι και του επόμενου, για το καλό όλων μας. Για ρίξε ένα σπριντ να δω πόσο τρεχαλατζής είσαι.

Αβραάμ: Ορίστε;

Κοστάντζο: Έλα, έφυγες όπως είσαι. Στο μεταξύ το πατριωτάκι μου, ο Αριέλ, θα μου γνωρίσει τους μεσοεπιθετικούς.

Ιμπαγάσα: Ριέρα, Πάντελιτς, Ρόμενταλ τους ξέρεις, δεν χρειάζονται συστάσεις. Από ‘κει και πέρα έχουμε τον χαλκέντερο Ουρτάδο, τον πολύπειρο Μοδέστο, τον «Γιάννη Πλούταρχο του ποδοσφάιρου», Νταβίντ Φουστέρ...

Κοστάντζο: Εννοώντας;

Ιμπαγάσα: Ότι είναι το καλύτερο παιδί και όλοι τον αγαπούν.

Κοστάντζο: Ok, πάμε παρακάτω.

Ιμπαγάσα: Από ‘δω ο Φετφατζίδης, που ντριμπλάρει μέχρι και τον ίσκιο του, ο «νέοπας» Χαβίτο, ο πρώτος μας σκόρερ, Κέβιν Μιραλάς, και...

Κοστάντζο: Ε, εσύ με το εξωτικό μαύρισμα και το ξυρισμένο κεφάλι, γιατί είσαι με γυρισμένη πλάτη; Έχεις μήπως να κάνεις κάτι σημαντικότερο από το να με γνωρίσεις; Δεν νομίζω Τάκη...

Τζεμπούρ: Είπες κάτι για τη μάνα μου ή παράκουσα;

Κοστάντζο: Όπα, δικός μου είναι αυτός, «άρπαξε» με τη μία...

Τζεμπούρ: Θα ρωτήσω μία τελευταία φορά: Είπες κάτι για τη μάνα μου; Αν ναι, να σου δώσω το τηλέφωνο ενός πολύ καλού πλαστικού χειρουργού, γιατί θα τον χρειαστείς σε κανα 20λεπτο.

Κοστάντζο: Όχι αρχηγέ μου, κάθε άλλο. Στην πραγματικότητα, όπως είπε κι ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στην τελευταία σκηνή της «Καζαμπλάνκα», καθώς περπάταγε μέσα στην ομίχλη, «Ραφίκ, I think this is the beginning of a beautiful friendship».

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x