Μιχάλης Τσόχος

Χωρίς Σισέ και Σίλβα, αλλά με πλάνο και μάλλον με Φερέιρα για τους ομίλους!

Το www.sport-fm και ο Μιχάλης Τσόχος επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τον Παναθηναϊκό που θα διεκδικήσει σε δύο μήνες από τώρα την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Του Μιχάλη Τσόχου

Η χρονιά έκλεισε για τον Παναθηναϊκό με την λιγότερη δυνατή ζημιά. Και αφού δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή, το λιγότερο κακό για αυτόν ήταν η πρωτιά στα πλέι οφ και η δυνατότητα συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο νέος Παναθηναϊκός που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Παναθηναϊκό που νίκησε την ΑΕΚ με 2-0 και εξασφάλισε την πρωτιά στα πλέι οφ και θα προσπαθήσει να πάρει δύο προκρίσεις Αύγουστο μήνα για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι προφανώς ένας άλλος ΠΑΟ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι εξίσου ανταγωνιστικός και εξίσου ικανός να τα καταφέρει.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι και τυπικά παρελθόν. Λογικά ο έτερος μεγάλος αστέρας του ΠΑΟ ο Τζιμπρίλ Σισέ θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Με την διαφορά ότι από τη δική του αποχώρηση τα ταμεία του Παναθηναϊκού θα γεμίσουν με μερικά εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν και για την ενίσχυση της ομάδας και για την κάλυψη της… τρύπας των ταμείων. Είτε στην Λάτσιο, είτε στην Γαλατά, είτε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα ο Σισέ θα συνεχίσει την καριέρα του, αν και έχω την αίσθηση ότι το ματς με την ΑΕΚ δεν ήταν το τελευταίο του με την πράσινη φανέλα. Δεν εννοώ ότι δεν θα φύγει, εννοώ ότι έχω την αίσθηση ότι μετά από κανά δυο χρόνια θα ξαναέρθει στα μέρη μας γιατί η σχέση του με τον ΠΑΟ και τους οπαδούς του είναι τέτοια που κάποια στιγμή θα τον ξαναφέρει προς τα εδώ όταν οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές. Αλλωστε δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια.

Οσο για τον Φερέιρα το γεγονός ότι κατάφερε εν τέλει να οδηγήσει τον ΠΑΟ στην πρωτιά των πλέι οφ, νομίζω ότι ίσως αλλάξει το κλίμα και του δώσει την δυνατότητα να μείνει και την επόμενη σεζόν. Τα όσα είπε μετά το ματς μοιάζουν με αποχαιρετισμό, αλλά είναι πιθανό να μην είναι καθόλου έτσι. Το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει και τυπικά τις επόμενες ώρες, οι πιθανότητες όμως είναι υπερ της παραμονής του Πορτογάλου. Αν όντως ο Πορτογάλος μείνει θα προσπαθήσει να φτιάξει πάνω σε μία υπάρχουσα μαγιά παικτών όπως ο Κατσουράνης, ο Βύντρα, ο Καντέ, ο Σπυρόπουλος, ο Σιμάο, ο Νίνης, ο Καραγκούνης, ο Μαρίνος και όσοι μείνουν από τους Τζόρβα, Λέτο και Μπουμσόνγκ και φυσικά με αρκετές προσθήκες (Αμπντούν, Ντουγκλάο;) μία ομάδα ικανή να μπει τουλάχιστον στα πλέι οφ των ομίλων όπου αυτόματα θα σημάνει και έσοδα της τάξης των 4-5 εκατ. ευρώ και να διεκδικήσει και την πρόκριση στους ομίλους αν σταθεί και λίγο τυχερός στην κλήρωση και αποφύγει μεγαθήρια όπως η Αρσεναλ και η Μπάγερν και τη συμμετοχή στους ομίλους.

Φυσικά αν τελικά δεν μείνει ο Πορτογάλος το πλάνο δεν αλλάζει και απλώς θα προσπαθήσει να το υλοποιήσει ο Γιώργος Δώνης με τον οποίο έχουν συμφωνηθεί τα πάντα και το μόνο που απομένει είναι να του γίνει το τελικό τηλεφώνημα από τον ΠΑΟ για να υπογράψει.

Αυτός ο νέος ΠΑΟ λοιπόν που εκτός των όσων προαναφέραμε δεν θα έχει στο ρόστερ του και παίκτες όπως ο Σεϊταρίδης, ο Λούις Γκαρσία, ο Γκοβού και ενδεχομένως και κάποιους άλλους θα πρέπει να βιαστεί να τρέξει τον προγραμματισμό να σχεδιάσει σωστά και γρήγορα γιατί χοντρικά σε ένα μήνα από σήμερα θα ξεκινά μία προετοιμασία με στόχο το να επαναφέρει τα χαμόγελα στα χείλη των οπαδών του και την υγεία στα ταμεία του συλλόγου. Διότι καλύτερος μέτοχος ή καλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρόκειται να βρεθεί για τον ΠΑΟ. Και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν όλοι στον Παναθηναϊκό τόσο περισσότερες θα είναι και οι πιθανότητες τους να τα καταφέρουν.

Υ.Γ. Η τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, ήταν προφανώς τα τελευταία ματς στους πάγκους των ομάδων τους και για τους Μάκη Χάβο και Μάκη Κατσαβάκη, αλλά όχι και για τον Μανόλο Χιμένεθ που συνεχίζει στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x