Champions League

Κλωνοποιήστε τους!

Δεν βλέπεις τέτοιους κάθε μέρα! Η διαστημική Μπαρτσελόνα δημιούργησε ξανά υποψίες πως δεν είναι απ’ τον πλανήτη μας, επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League και έσπειρε αμφιβολίες πως το ποδοσφαιρικό μέλλον είναι ήδη εδώ! Τρία γκολ από τους… σεσημασμένους (Πέδρο, Μέσι, Βίγια) έκαναν «ριφιφί» στο Γουέμπλεϊ κι έφεραν την τέταρτη κούπα με τα μεγάλα αυτιά στο «Καμπ Νου»!

Δεν βλέπεις τέτοιους κάθε μέρα!

Η διαστημική Μπαρτσελόνα δημιούργησε ξανά υποψίες πως δεν είναι απ’ τον πλανήτη μας, επικράτησε 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Champions League και έσπειρε αμφιβολίες πως το ποδοσφαιρικό μέλλον είναι ήδη εδώ!

Τρία γκολ από τους… σεσημασμένους (Πέδρο, Μέσι, Βίγια) έκαναν «ριφιφί» στο Γουέμπλεϊ κι έφεραν την τέταρτη κούπα με τα μεγάλα αυτιά στο «Καμπ Νου»!

Πώς έπαιξαν

Από μια… έκπληξη (σε ενδεκάδα και αποστολή αντίστοιχα) επεφύλαξαν πριν τη σέντρα οι δύο τεχνικοί. Την ώρα, λοιπόν, που ο Γκουαρντιόλα άφηνε εκτός της -αναμενόμενης κατά τ’ άλλα- σύνθεσής του τον Κάρλες Πουγιόλ, ο Φέργκιουσον… δεν άφηνε ούτε στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Έτσι, στο κλασικό 4-3-3 της Μπαρτσελόνα, τερματοφύλακας ήταν ο Βαλντές και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο και Άλβες. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Μπουσκέτς, μπροστά του οι Τσάβι-Ινιέστα και στην τριάδα της επίθεσης οι Μέσι (αριστερά), Πέδρο (δεξιά) και Βίγια (κορυφή).

Στο 4-4-2, με το οποίο κατέβηκε, απ’ την άλλη η Γιουνάιτεντ, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φαν Ντερ Σαρ και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ και Φάμπιο. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γκιγκς-Κάρικ, στα πλάγια οι Παρκ (αριστερά), Βαλέντσια (δεξιά) και ο Ρούνεϊ κινούνταν λίγο πιο πίσω από τον Ερνάντες στην επίθεση.



Same Way(ne)!

Το μεγαλύτερο ίσως ερώτημα πριν το ματς ήταν «τι θα σκεφτεί η… γριά αλεπού (Φέργκιουσον) για να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα». Τελικά σκέφτηκε να την «ξεπατικώσει»! Με σχεδόν αφύσικο πρέσινγκ -σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι Καταλανοί για να ξεθεώσουν το «θύμα» πριν του επιτεθούν- η Γιουνάιτεντ… μπέρδεψε τους «μπλαουγκράνα». Δυστυχώς για ‘κείνη, όχι για πολύ…

Αφού ξεπέρασαν, λοιπόν, το αρχικό σοκ -και προειδοποίησαν ελαφρώς (προβολή Πέδρο, δυο σουτ Βίγια), οι «μπλαουγκράνα» έκαναν… πράξη την απειλή (με τη 41η συνεχόμενη σωστή πάσα του Τσάβι να μετατρέπει τον Πέδρο στον πρώτο Ισπανό που σκοράρει για λογαριασμό τους σε τελικό Champions League). Θα τον μετέτρεπε, δε, και σ’ εκείνον που θα τους έστελνε «αφεντικά» στ’ αποδυτήρια -αν ο Ρούνεϊ δεν εξαργύρωνε υπέροχα την (από θέση οφσάιντ, πάντως) πάσα του Γκιγκς.

Μέσι… και τέλος!

Ότι θα… θύμωναν από την ισοφάριση ήταν αναμενόμενο. Ότι θα προσπαθούσαν τόσο άμεσα να την «τιμωρήσουν» ήταν (όπως αποδείχθηκε) αναπόφευκτο. Με την επιστροφή κιόλας από τ’ αποδυτήρια, οι Καταλανοί στρίμωξαν τη Γιουνάιτεντ. Τόσο πολύ, που μέχρι και ο παραδοσιακά σταθερός Φαν Ντερ Σαρ (αφότου σταμάτησε το τετ α τετ του Άλβες) να αποδεχθεί… πριν καν φύγει το συρτό σουτ του Μέσι από το αριστερό του, ότι θα το μαζέψει από τα δίχτυα του!

Όταν, δε, εκείνο του Βίγια -μετά από ένα τέταρτο νέας πίεσης- κατέληξε (και θα κατέληγε ό,τι κι αν είχε… αποφασίσει πριν ο Φαν Ντερ Σαρ) στο αριστερό του «παραθυράκι», η κούπα δεν έγερνε απλά προς τους Καταλανούς. Είχε γίνει ήδη αποδεκτό ΚΑΙ από τη Γιουνάιτεντ πως θα ήταν ποδοσφαιρική αδικία να μην καταλήξει στο τέλος στα χέρια του (συγκινητικού) Αμπιντάλ!

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέπε Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες (88' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90'+2' Αφελάι), Βίγια (86' Κεϊτά)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ολανθάμπαλ, Αντριάνο, Τιάγκο, Μπόγιαν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (69' Νάνι), Παρκ, Γκιγκς, Κάρικ (77' Σκόουλς), Βαλέντσια, Ερνάντες, Ρούνεϊ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κούστσακ, Σμόλινγκ, Φλέτσερ, Άντερσον, Όουεν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βίκτορ Κασάι
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάμπορ Έρος, Γκιόργκι Ρινγκ
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Τάμας Μπόνιαρ, Μίχαλι Φαμπιάν

ΓΗΠΕΔΟ: «Γουέμπλεϊ»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x