Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: «Σας δίνουμε Ουρτάδο, μας δίνετε Εσιέν»

Τελικά το σχέδιο του πλιάτσικου των ξένων στα εθνικά περιουσιακά μας στοιχεία, με αφορμή τη δεινή θέση της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται πως είναι βαθύτερο απ’ όσο φανταζόμασταν και επεκτείνεται μέχρι το ποδόσφαιρο. Οι δόλιες προθέσεις των εχθρών του έθνους αποτυπώνονται καθαρά στα σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς αθλητικού Τύπου, τα οποία αναφέρονται σε ανταλλαγή του Βασίλη Τοροσίδη είτε με τον Μοχάμεντ Σισόκο της Γιουβέντους ή με τον Νταβίντ Πιζάρο της Ρόμα.

Τελικά το σχέδιο του πλιάτσικου των ξένων στα εθνικά περιουσιακά μας στοιχεία, με αφορμή τη δεινή θέση της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται πως είναι βαθύτερο απ’ όσο φανταζόμασταν και επεκτείνεται μέχρι το ποδόσφαιρο. Οι δόλιες προθέσεις των εχθρών του έθνους αποτυπώνονται καθαρά στα σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς αθλητικού Τύπου, τα οποία αναφέρονται σε ανταλλαγή του Βασίλη Τοροσίδη είτε με τον Μοχάμεντ Σισόκο της Γιουβέντους ή με τον Νταβίντ Πιζάρο της Ρόμα.

Το κόλπο είναι παλιό, γνωστό και δοκιμασμένο: Ήρθες και χτύπησες την πόρτα μου γιατί βρέθηκες στην ανάγκη μου; Θα σου δείξω εγώ. Για να πάρεις είτε τον, δυσανάλογα με την αξία του, υπερ-κοστολογημένο αμυντικό μέσο από το Μάλι ή τον «ξεζουμισμένο» 32χρονο Χιλιανό, ζητώ να μου δώσεις σε αντάλλαγμα τον πιο πολυσύνθετο Έλληνα ποδοσφαιριστή στα 26 του (aka «Ήρθες για μαλλί; Θα φύγεις κουρεμένος με την ψιλή »).

Ε λοιπόν, όχι... Αυτή η διάθεση «επιδρομής», κύριοι, τελειώνει κάπου εδώ. Πείτε στα «κοράκια» σας να βάλουν μέσα τα νύχια, να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στη βάση τους. Ως εδώ «τα κορόϊδα οι Έλληνες» -και εν προκειμένω ο Ολυμπιακός. Το τροπάριο αλλάζει, βγαίνουμε δυναμικά στην αντεπίθεση και καταθέτουμε τρεις δικές μας προτάσεις:

Προς: Τσέλσι
Θέμα: Ανταλλαγή για το συμφέρον σας
Πρόταση: Κύριοι, έχοντας διαγνώσει την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας σας στον κεντρικό άξονα έχουμε να σας προτείνουμε μία λύση που είμαστε πεπεισμένοι πως θα αποτελέσει εχέγγυο τη νέα σεζόν για την κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Τσάμπιονς Λιγκ, αμφότερα τα οποία διακαώς επιθυμείτε. Στο πρόσωπο του Μοϊσές Ουρτάδο, οι συμπαίκτες του θα βρουν τον άνθρωπο που έλειπε για να συμπληρωθεί το ανασταλτικό παζλ μιας ομάδας που θέλει να λέγεται «αψεγάδιαστη». Σε αντάλλαγμα, θα σας βοηθήσουμε να ξεφορτωθείτε τον Μίκαελ Εσιέν. Έξι χρόνια είναι ήδη στην ομάδα, δεν τον έχετε βαρεθεί; Αφήστε που έχετε συμβόλαιο μαζί του μέχρι το 2015. Πολλά λεφτά ως τότε, τι θα τον κάνετε άμα πάθει τίποτα χιαστούς; Δώστε τον σε ‘μας τους ταπεινούς να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κι από την πλευρά μας θα σας παραδώσουμε τον άξιο αντικαταστάτη του σε υπερπολυτελή συσκευασία.

Προς: Τότεναμ
Θέμα: Το αφεντικό τρελάθηκε!
Πρόταση: Κύριοι, οι προτάσεις που είναι βέβαιο ότι έχετε στα χέρια σας για πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ είμαστε πεπεισμένοι ότι θα σας έχουν προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο. Εμείς είμαστε εδώ για εσάς, να λύσουμε με μια απλή κίνηση όλα σας τα προβλήματα! Μας δίνετε τον Ουαλό δανεικό για ένα χρόνο κι εμείς σας δίνουμε στη θέση του τον Ντένις τον Επστάιν. Ο 25χρονος Γερμανός δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Ταχύς, διεμβολιστής, τρεχαλατζής, σκόρερ, έξοχος πασέρ, ομαδικός και πάνω απ’ όλα ενταγμένος σε καθεστώς χαμηλού ΦΠΑ, θα ταιριάξει κουτί στα αγωνιστικά σχέδια του Ρέντναπ. Βεβαίως αν συμφωνήσετε να ξέρετε ότι η οψιόν αγοράς του θα κυμανθεί σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ αλλά, τι στο καλό, το ρίσκο είναι μηδαμινό για ένα ποδοσφαιρικό blue chip εγωνσμένης αξίας -την ώρα μάλιστα που θα ξενοιάσετε για ένα χρόνο με το θέμα του δικού σας παίκτη. Σε τελική ανάλυση, αν δεν έχετε αποφασίσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για τον Μπέιλ εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ένα ψυχικό και να τον αποκτήσουμε στην προνομιακή (για εσάς) τιμή των 130.000 ευρώ, συν ένα σετ από κώνους προπόνησης που θα σας κάνουμε δώρο για να μας θυμάστε.

Προς: Βόλφσμπουργκ
Θέμα: Άντε, σας έφεξε πάλι!
Πρόταση: Κύριοι, με λύπη είδαμε φέτος την ομάδα-μοντέλο που φτιάξατε την περιόδο 2008/9 να σώζεται την τελευταία στιγμή από τον υποβιβασμό, ολοκληρώνοντας μάλιστα το πρωτάθλημα με ενεργητικό μόλις 43 τέρματα. Είναι φανερό ότι ενόψει της νέας σεζόν η ομάδα θα χρειαστεί επιθετική ενίσχυση, προσπαθώντας ταυτοχρόνως να απαλλαγεί από τα «αγωνιστικά βαρίδια» που τόσα προβλήματα της δημιούργησαν. Στο πλαίσιο αυτό, με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι έχουμε την κατάλληλη λύση για εσάς: Μας δίνετε τον -γνωστό προβληματικό και μονίμως μανουριασμένο- Ντιέγκο και σε αντάλλαγμα παίρνετε έναν Ντιόγκο του κουτιού! Βραζιλιάνος αντί Βραζιλιάνου με μόλις ένα γράμμα διαφορά μάλιστα, δεν θα το πάρει χαμπάρι κανείς -μέχρι φυσικά ο «μπόμπερ» μας ν’ αρχίσει να σκοράρει. Είμαστε σίγουροι ότι ο νέος σας προπονητής κ. Φέλιξ Μάγκατ, ως άνθρωπος που απαιτεί και εκτιμάει τη σκληρή δουλειά και την αποτελεσματικότητα, θα βρει στο πρόσωπο του σγουρομάλλη επιθετικού μας ένα υπόδειγμα εργατικότητας και αφοσίωσης, με μέσους όρους γκολ που θα κάνουν τους στατιστικολόγους να σκίσουν τα πτυχία τους. Όχι, δεν χρειάζεται να μας ευχαριστείτε, για το καλό του ποδοσφαίρου γίνονται όλα. Με κανόνες ειλικρίνειας και καλοπιστίας, για να δείξουμε ότι η ποδοσφαιρική αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε φραγμούς και για να αποδειχθέι μια και καλή ότι όταν υπάρχει κοινώς αποδεκτή αμοιβαία ωφέλεια, ο δρόμος προς αυτήν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x