Μιχάλης Τσόχος

Το «κλείστε το μαγαζί» μπορεί να δώσει λύση

Προφανώς και δεν είναι (ακόμη τουλάχιστον) μία πραγματικότητα, αλλά ένα σοκαριστικό τρικ. Προφανώς και το προσωρινό κλείσιμο της ΕΠΟ, είναι προσωρινό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί και αυτόματος αποκλεισμός των ομάδων μας από τα Κύπελλα Ευρώπης, ούτε φυσικά πολύ περισσότερο οριστική αναβολή όλων των πρωταθλημάτων της επόμενης σεζόν.

Προφανώς και δεν είναι (ακόμη τουλάχιστον) μία πραγματικότητα, αλλά ένα σοκαριστικό τρικ.

Προφανώς και το προσωρινό κλείσιμο της ΕΠΟ, είναι προσωρινό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί και αυτόματος αποκλεισμός των ομάδων μας από τα Κύπελλα Ευρώπης, ούτε φυσικά πολύ περισσότερο οριστική αναβολή όλων των πρωταθλημάτων της επόμενης σεζόν.

Είναι όμως μία προσπάθεια να ταρακουνηθούν όλοι να καθίσουν στο τραπέζι και να αναζητήσουν τις επόμενες 10-15 μέρες μία λύση.

Του Μιχάλη Τσόχου

Το αν θα τα καταφέρουν Πολιτεία, ΕΠΟ, ομάδες, ποδοσφαιριστές και τέλος πάντως όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βρουν μία άκρη είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Το αν θα αλλάξει πραγματικά κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα το διαπιστώσουμε τους επόμενους μήνες.

Μπορεί όντως όπως υποθέτουν αρκετοί να μην γίνει τίποτα ή να μην γίνει τίποτα ουσιαστικό. Από την άλλη, όσο και αν οι πιθανότητες είναι λίγες ,δεν είναι κακό που με αυτό το επικοινωνιακό τρικ ο Σοφοκλής Πιλάβιος καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν μία λύση.

Με λίγα λόγια, θέλω να πω ότι στην περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου που και φέτος είχε κασέτες, στημένα ματς, βία, επεισόδια, επίθεση σε ποδοσφαιριστές, κακές διαιτησίες, κωμικές ποινές, μη διακοπές αγώνων, μη αδειοδοτήσεις, τοκογλύφους, μπράβους, πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, καλό είναι που το μαγαζί κλείνει έστω και συμβολικά για 10 με 15 μέρες.

Το «δεν θα αλλάξει τίποτα» που υποστηρίζουν οι περισσότεροι είναι μία πραγματικότητα που ισχύει χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την άλλη το να μην γίνει και τίποτα επειδή δεν θα αλλάξει τίποτα δεν είναι λογική. Ας δούμε πρώτα τι μπορεί να βγει από αυτό το επικοινωνιακό τρικ και αν δεν βγει τίποτα τότε όλοι μας να ξαναπούμε το περίφημο «πάλι δεν άλλαξε τίποτα».

Διότι πραγματικά κάθε μέρα που περνάει το πράγμα γίνεται και χειρότερο. Δεν ξέρω αν φτάσαμε στο σημείο μηδέν και ακόμη και αν φτάσαμε εκεί δεν ξέρω αν υπάρχει και το κάτω από το μηδέν, το πλην ένα δηλαδή, αλλά η συγκεκριμένη επιλογή του Σοφοκλή Πιλάβιου υπάρχει μία πιθανότητα να αποτελέσει την αφορμή για κάτι διαφορετικό.

Ας το δούμε λοιπόν και αυτό και μετά ας το κρίνουμε, άλλωστε δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά ως ελληνικό ποδόσφαιρο, λίγα έτσι και αλλιώς έχουν απομείνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x