Μιχάλης Τσόχος

Πού κατέληξαν, τι συμφώνησαν

Το www.sport-fm.gr και ο Μιχάλης Τσόχος αποκαλύπτουν όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη κορυφής του Ολυμπιακού. Μετά τον Κοστάντσο, ακολουθούν τρεις μεταγραφές μέσα στο επόμενο 10ήμερο. Ποιοι είναι και πόσο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις τους. Ποιους έκοψε οριστικά ο Βαλβέρδε από αυτούς που προτάθηκαν και για ποιους παίκτες των «ερυθρολεύκων» έδωσε το ok να φύγουν. Ο Ισπανός προπονητής το απόλυτο αφεντικό.

Το www.sport-fm.gr και ο Μιχάλης Τσόχος αποκαλύπτουν όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη κορυφής του Ολυμπιακού.

Μετά τον Κοστάντσο, ακολουθούν τρεις μεταγραφές μέσα στο επόμενο 10ήμερο.

Ποιοι είναι και πόσο δύσκολες είναι οι περιπτώσεις τους.

Ποιους έκοψε οριστικά ο Βαλβέρδε από αυτούς που προτάθηκαν και για ποιους παίκτες των «ερυθρολεύκων» έδωσε το ok να φύγουν.

Ο Ισπανός προπονητής το απόλυτο αφεντικό.

Του Μιχάλη Τσόχου

Από την ευρεία σύσκεψη στον Ολυμπιακό προέκυψε το πρώτο ξεκαθάρισμα στους μεταγραφικούς στόχους των πρωταθλητών, αλλά και η πρώτη μεταγραφή, που είναι του Αργεντινού γκολκίπερ ,Κοστάντσο. Η πιο σημαντική είδηση από όλες, όμως, είναι ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτός που κρατά τα κλειδιά του μαγαζιού στα χέρια του, όπως είχε πει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Πώς προκύπτει αυτό; Πρώτον, γιατί ο Βαλβέρδε είχε τον τελευταίο λόγο στη σύσκεψη της Πέμπτης, μετά από κάθε όνομα που έπεφτε στο τραπέζι. Έλεγαν όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες σε αυτήν τις προτάσεις τους και ο Μαρινάκης ρωτούσε τον Βαλβέρδε «Ερνέστο εσύ τι λες για αυτό» και ο Βαλβέρδε είχε την τελευταία κουβέντα. Κάπως έτσι, λοιπόν, τελείωσε από χθες ο Τζαβέλλας, για τον οποίο ο Βαλβέρδε είπε κομψά «Δεν είναι το στυλ του αριστερού μπακ που ψάχνουμε».

Ποιοι ακολουθούν μετά τον Κοστάντσο;

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, απ’ την αρχή. Η πρώτη μεταγραφή που έκλεισε είναι αυτή του Κοστάντσο. Ο παίκτης έρχεται Παρασκευή μεσημέρι στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Ο περίφημος μάνατζερ του τελικά συμβιβάστηκε με προμήθεια της τάξης των 400.000 ευρώ, μετά την ασφυκτική πίεση που του άσκησε και ο ίδιος ο Κοστάντσο που ήθελε να κλείσει στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος ο Αργεντινός θα έχει πάγιες ετήσιες αμοιβές 700.00 ευρώ, αλλά έχει και μπόνους συμμετοχών και κατάκτησης τίτλων που, αν τα πιάσει όλα, θα φτάσει να παίρνει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ καθαρά το χρόνο.

Ο Μαρκάνο

Η επόμενη κίνηση φαίνεται πως θα είναι ο Μαρκάνο. Ο Βαλβέρδε είπε στην σύσκεψη ότι τον ξέρει πολύ καλά και τον θέλει, αφού μπορεί να παίξει τόσο ως αριστερό μπακ, όσο και ως αριστερό στόπερ -θέση για την οποία τον προορίζει κυρίως. Η περίπτωση του είναι εύκολη οικονομικά και λογικά από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να υπάρξει οριστική συμφωνία και ο παίκτης να κλείσει στον Ολυμπιακό. Θα είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη αν δεν είναι η δεύτερη μεταγραφή.

Ο Σάντσες

Ο Βαλβέρδε, που προαναφέραμε ότι εξακολουθεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλες τις επιλογές, επέμεινε περισσότερο από κάθε άλλον για τον Σάντσες. «Είναι ο ιδανικός για εμάς» είπε στον Μαρινάκη και συνεπώς η περίπτωσή του είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει. Με τη διαφορά, βεβαίως, ότι ο Σάντσες είναι μία ακριβή περίπτωση. Αν η Βαλανσιέν τον παραχωρήσει με 2,5 -βαριά 3 εκατ. ευρώ- και ο ίδιος δεχτεί να υπογράψει με ένα συμβόλαιο της τάξης των 700-800 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, θα είναι και αυτός παίκτης του Ολυμπιακού. Αν οι Γάλλοι επιμείνουν στα 4 εκατ. ευρώ, τότε ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για άλλη περίπτωση.

Ο Πούντιλ

Ο Βαλβέρδε έδωσε την έγκρισή του και για τον Τσέχο αριστερό μπακ Πούντιλ, που αγωνίζεται στην Γκενκ. Είναι ένας παίκτης για τον οποίο εισηγήθηκε την απόκτησή του ο Μαθία και ο Ερνέστο που τον τσέκαρε, έδωσε αμέσως το ok, μιλώντας για πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση που ταιριάζει στα πλάνα του και παίζει στο στυλ που θέλει να παίζει η ομάδα. Ο Βαλβέρδε, αντίθετα, όπως προαναφέραμε, έκοψε τον Τζαβέλλα (τον θεωρεί πολύ επιθετικό παίκτη) και έστειλε πολύ πιο πίσω την περίπτωση του Ντελ Γκρόσο, ο οποίος μετατράπηκε σε εναλλακτική λύση.

Ο Ελευθερόπουλος

Ο Ερνέστο, αφού πρώτα είπε ότι ο Κοστάντσο τον καλύπτει απόλυτα, δεν επέμεινε για τον Πάρντο και μίλησε με καλά λόγια για τον Ελευθερόπουλο. «Είναι καλός γκολκίπερ, ξέρει την ομάδα και χρειάζομαι και Ελληνες». Ο Βαλβέρδε, σύμφωνα με κάποιες πηγές, πήρε τη γνώμη του Ράντου για τον «Ελέ», αλλά ρώτησε και τον Νικοπολίδη.

Όπως και να ‘χει, είπε «ναι» στην περίπτωση του πρώην γκολκίπερ του Ηρακλή και η διοίκηση φαίνεται ότι θα το σκεφτεί 2-3 ημέρες και θα αποφασίσει. Ενδεχομένως ο Μαρινάκης να έχει κάποιους ενδοιασμούς για τον χαρακτήρα του, αν και άνθρωποι ακόμη και μέσα στον Ολυμπιακό τον διαβεβαιώνουν ότι το παιδί θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και γι’ αυτό ζητά να επιστρέψει, επί της ουσίας χωρίς όρους.

Οι υπόλοιποι

Από ‘κεί και πέρα, συζητήθηκαν ορισμένες ακόμη περιπτώσεις που, όμως, καμία δεν είναι σε προτεραιότητα. Αποφασίστηκε, για παράδειγμα, να αποκτηθεί ένας σέντερ φορ, αλλά αργότερα -και αφού πρώτα φύγουν κάποιοι παίκτες από το ρόστερ της ομάδας η οποία αυτή τη στιγμή έχει έξι επιθετικούς (Μιραλάς, Τζεμπούρ, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Νταρμπισάιρ και Νέμεθ). Ο Βαλβέρδε τόνισε ότι δεν επιθυμεί την παραμονή των Μήτρογλου, Νταρμπισάιρ και Νέμεθ και είπε ότι αν τυχόν υπάρξει πρόταση για τον Πάντελιτς, δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραχωρηθεί. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα ήταν θετικός και στην παραχώρηση του Ρόμενταλ, εφόσον υπάρξει πρόταση.

Για να γίνουν, λοιπόν, άλλες μεταγραφές χρειάζεται πρώτα να υπάρξει ξεκαθάρισμα στο ρόστερ. Το όνομα του Βαλντές ειπώθηκε φυσικά, αλλά είπαμε πάει πίσω και εφόσον φύγουν πρώτα κάποιοι επιθετικοί, όπως και ο δεύτερος χαφ που θα αποκτηθεί πάει για πιο πίσω, με δεδομένο ότι ο Βαλβέρδε θέλει να δει αν θα αποκτηθεί ο Σάντσες για να ξέρει τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο παίκτης που θα παίξει δίπλα του. Ο Μβουεμπά, για παράδειγμα, είναι ένας παίκτης που του αρέσει, αλλά ο Βαλβέρδε θέλει να δει τι θα γίνει με τον Κολομβιανό μέσο της Βαλανσιέν πρώτα. Αλλωστε, όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός θα κάνει μία μεταγραφή από αυτές που αποκαλούμε αεροδρομίου και αυτή πάει προς τα πίσω και θα είναι είτε ο αντι-Ιμπαγάσα, είτε σέντερ φορ.

Περιμένουν πρόταση

Στον Ολυμπιακό πέρα από αυτούς που είναι έτσι και αλλιώς στη λίστα προς αποχώρηση και είναι αρκετοί (Μήτρογλου, Νταρμπισάιρ, Νέμεθ, Λεονάρντο, Επστάιν, Γκαλίτσιος, Γιάννης Παπαδόπουλος) αυτούς που είναι πολύ πιθανό να μπουν μετά την προετοιμασία στην ίδια λίστα (Σουμπίνιο, Παπάζογλου) και αυτούς που είναι πολύ πιθανό να δοθούν δανεικοί (Ποτουρίδης, Σοϊλέδης, Βαλεριάνος, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης, κ.τ.λ.π) υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι σε καμία λίστα. αλλά αν έρθει πρόταση η παραχώρησή τους θα συζητηθεί. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Πάντελιτς, ο Ρόμενταλ, ο Τοροσίδης και ο Μέλμπεργκ.

Απ’ όλους αυτούς, στον Ολυμπιακό έχουν πάρει μηνύματα από τους μάνατζερ ότι πρόταση θα έρθει σίγουρα για τον Μέλμπεργκ και θα είναι της τάξης των 2 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση -και εφόσον ο Σουηδός αμυντικός θελήσει να πάει- ο Ολυμπιακός θα το συζητήσει πολύ σοβαρά. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι έχει πει στον Μέλμπεργκ ή στον Τοροσίδη «θέλουμε να σε πουλήσουμε». Το αντίθετο. Θέλουν να τους κρατήσουν. Αν όμως έρθουν καλές προτάσεις και οι παίκτες πουν ότι θέλουν να φύγουν, ο Ολυμπιακός θα τους δώσει. Και φυσικά είναι περιττό να πούμε ότι αυτό θα γίνει με μεγαλύτερη ευκολία για τους Ρόμενταλ και Πάντελιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x