Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Το χιούμορ του «Ζαγόρ» δείχνει το δρόμο

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για την ομάδα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ξεχώρισε η τοποθέτησή του στο θέμα πώλησης του Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια. Με 12-13 το συζητάμε. Αν έρθει κάποια πρόταση θα σας το πούμε» ήταν η ατάκα του.

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για την ομάδα στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ξεχώρισε η τοποθέτησή του στο θέμα πώλησης του Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια έχει ρήτρα 15 εκατομμύρια. Με 12-13 το συζητάμε. Αν έρθει κάποια πρόταση θα σας το πούμε» ήταν η ατάκα του. Περιέργως πως, οι παριστάμενοι δεν «ξέσπασαν σε γέλια» με το που το άκουσαν. Κακό του κεφαλιού τους από τη μία, διότι έχασαν την ευκαιρία να δείξουν τη δημόσια εκτίμησή τους σ’ ένα επιτυχημένο χωρατό, διπλό το κακό όμως -από την άλλη- αν αυτό συνέβη επειδή θεώρησαν τον αριθμό που άκουσαν φυσιολογικό.

Οι περιπτώσεις Καστίγιο-Σαχτάρ και Γεωργάτος-Ίντερ, για παράδειγμα, συνέβησαν μεν, δεν αποτελούν το μέτρο σύγκρισης, δε. Λόγω του επιπέδου του ποδοσφαίρου μας και της μικρής υπεραξίας που αποκτούν οι παίκτες αγωνιζόμενοι εδώ, οι ελληνικές ομάδες 95 φορές στις 100 πωλούν φτηνότερα απ’ όσο αγοράζουν και, σε κάθε περίπτωση, σπανιότατα εμπλέκονται σε πωλήσεις με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ, παρότι πολύ θα το ήθελαν.

Ο Ζαγοράκης -όπως και όλοι οι πρόεδροι- το γνωρίζει καλά αυτό και ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής που θέλει ακόμα και τις πιο σουρεαλιστικές ατάκες που λέγονται να εκλαμβάνονται ως λογικοφανείς, «έπαιξε» με τους πολλούς, μη δίνοντας ταυτοχρόνως πάτημα στους λίγους να τον κατηγορήσουν για «ξεπούλημα». Φαντάζεστε αν και με ποιο τρόπο θα ολοκληρωνόταν αυτή η συνέντευξη, αν λ.χ. έλεγε για τον Βιεϊρίνια ότι «αφού τα ξέρετε ρε παιδιά, οι καιροί είναι δύσκολοι, έχει κι η Πόρτο αυτό το διαολεμένο ποσοστό μεταπώλησης... τι να σας πω, αν έρθουν τίποτα Ρώσσοι και βάλουμε κανά τριάρι εκατομμύρια στο ταμείο, το σταυρό μας θα κάνουμε...»;

Ο μόνος τρόπος μέσω του οποίου θα αποδεικνυόταν επιτόπου η σκωπτική διάθεση του προέδρου, θα ήταν να ερωτηθεί και για άλλους παίκτες και να απαντήσει στο ίδιο στυλ, έτσι ώστε να μη μείνει καμία απορία ακόμα και στους πιο «απονήρευτους»:
-Πρόεδρε, ο Τσιρίλο θα ανανεώσει τελικά;
-Εννοείται, θα ανεβάσουμε την προσφορά μας κατά 20 μερίδες λαζάνια και 12 λίτρα σάλτσα βασιλικού με πέστο ετησίως και θα τον πείσουμε.
-Θοδωρή, τι θα γίνει με τα 2 εκ. ευρώ άνοιγμα που έχει η ομάδα φέτος;
-Α, αυτά; Έλα μωρέ, θα πω στον Χαλκιά να κόψει κάποια από τα μπόνους του συμβολαίου του κι είμαστε κομπλέ.
-Πρόεδρε, ο Σνάουτσνερ θα μείνει;
-Φυσικά. Μέχρι να αποσυρθεί ο Μαϊκόν και να τον πουλήσω στην Ίντερ. Μ’ έχει ζαλίσει από πέρυσι ο Μοράτι στα τηλέφωνα για το θέμα, αλλά δε μασάω.

Ευχής έργο θα ήταν ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι παράγοντες το παράδειγμα του «Ζαγόρ». Το χιούμορ άλλωστε, μην ξεχνάμε, είναι ο πιο εύσχημος τρόπος για να πεις την αλήθεια.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x