Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Ποδοσφαιρικά μιούζικαλ

Η ζωή της Σούζαν Μπόιλ γίνεται μιούζικαλ, με τον τίτλο «I Dreames a Dream». Σε όσους δεν λέει κάτι το όνομα, η Μπόιλ είναι η 47χρονη Σκωτσέζα, με την μάλλον αντιτουριστική εμφάνιση αλλά και με τη συγκλονιστική φωνή, που έσκισε στο «Britain’s Got Talent» και απέδειξε έμπρακτα ότι δεν χρειάζεται να κουνάς τον πισινό σου σαν τη Σακίρα, να είσαι μοσχοκάπουλη σαν τη Ριάνα ή τεράστιο σούργελο σαν τη Lady Gaga για να κάνεις καριέρα.

Η ζωή της Σούζαν Μπόιλ γίνεται μιούζικαλ, με τον τίτλο «I Dreames a Dream».

Σε όσους δεν λέει κάτι το όνομα, η Μπόιλ είναι η 47χρονη Σκωτσέζα, με την μάλλον αντιτουριστική εμφάνιση αλλά και με τη συγκλονιστική φωνή, που έσκισε στο «Britain’s Got Talent» και απέδειξε έμπρακτα ότι δεν χρειάζεται να κουνάς τον πισινό σου σαν τη Σακίρα, να είσαι μοσχοκάπουλη σαν τη Ριάνα ή τεράστιο σούργελο σαν τη Lady Gaga για να κάνεις καριέρα.

Επίσης, το μιούζικαλ για τη ζωή της Σούζαν Μπόιλ, ανοίγει νέους δρόμους και τρόπους έκφρασης για πολλούς δικούς μας αγαπημένους πρωταγωνιστές, οι οποίοι επιτέλους πρέπει να τιμηθούν ανάλογα και η ζωή τους να γίνει κεντρικό θέμα σε θεατρικές παραστάσεις που θα σπάσουν ταμεία.

Ιδού μερικές δικές μας προτάσεις:

- «Το περίπτερο και το μπουκάλι, μ’ έφεραν σ’ αυτό το χάλι»

Ένα συγκινητικό θεατρικό έργο, για τα έργα και τις ημέρες του ευαίσθητου Σίντνεϊ Γκοβού. Από τα δύσκολα παιδικά χρόνια, τότε που έπαιζε «μπουκάλα» με τους συμμαθητές του στο δημοτικό, αλλά με εντελώς διαφορετικούς κανόνες (όποιον σημάδευε η μπουκάλα μετά το στρίψιμό της, έπρεπε να πιει το περιεχόμενό της), μέχρι το πρώτο τρακάρισμα με περίπτερο (το οποίο πάντως είχε STOP), τους κολλητούς του που έπαιρναν τα αυτοκίνητά του και τα τράκαραν στις 7 τα ξημερώματα, τις περιπέτειες με ιερόδουλες και άλλα πολλά. Χορηγός το νερό «Εβιάν» - στο ειδικό μπουκαλάκι, που έχει μέσα δυο δάχτυλα βότκα. Πρωταγωνιστεί ο Τσάρλι Σιν, μετά από 72 συνεχόμενες ώρες σολάριουμ, ο οποίος δήλωσε: «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επέλεξαν εμένα. Ποτέ μου δεν τράκαρα με περίπτερο, στο οποίο δούλευε μεθυσμένη πόρνη».

- «Κάτσε - κάτσε, στο παπί μου...»

Ο μικρός Κώστας Μήτρογλου από τη Γερμανία, παίρνει το πρώτο του ποδήλατο στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών. Λίγες μέρες μετά, βάζει μανταλάκια με χαρτιά στις ρόδες, ώστε να ακούγεται πιο «άγριο». Αλλά επειδή δεν τον γεμίζει ούτε αυτό το φτηνό κόλπο, τοποθετεί μια σέλα από «παπάκι» στο ποδήλατο, κάνοντας όνειρα για τη μέρα που θα μπορούσε να πάρει το πρώτο του μηχανάκι, 72 κυβικών, με «Σέμπρινγκ» εξάτμιση. Η σέλα όμως ήταν σκισμένη, το σορτσάκι του πιάστηκε σε μια άκρη και το αποτέλεσμα ήταν να κατέβει το σορτσάκι του, εικόνα που τον σημάδεψε και τον συνοδεύει μέχρι σήμερα. Θα καταφέρει ο μικρός Κώστας να επιστρέψει στη Γερμανία, στα 23 του πλέον και να αγοράσει το νικελωμένο παπί με τις καγκούρικες μανέτες που πάντα ονειρευόταν; Η συνέχεια, στη σκηνή. Στο ρόλο του Κώστα, ο Στράτος Τζώρτζογλου, ένας άνθρωπος που τίμησε επίσης τη φανέλα με το 9.

- «Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή».

Το δράμα ενός ανεπιθύμητου, όπως καταγράφεται μέσα από μια ιστορία γεμάτη πόνο, απόρριψη, δάκρυα και συγκίνηση του μικρού Λεονάρντο της ΑΕΚ. Πού το ταξί βρισκόταν κάθε μέρα κάτω από το σπίτι του, άλλοτε για να τον πάει στις Σέρρες, άλλοτε στη Θεσσαλονίκη, άλλοτε στην Καβάλα, σαν αντάλλαγμα για κάποιον παίκτη κι άλλοτε για να τον πάει στο γήπεδο, μια που οι οπαδοί της ομάδας τον θεωρούσαν πολύ ξεχωριστό για να πηγαίνει με το πούλμαν μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες. Στον ρόλο του Λεονάρντο, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος που κι αυτός ήταν να πάει στη Eurovision, στο Χόλιγουντ, στο Μπρόντγουεϊ, αλλά τελικά πήγε μέχρι το μαγευτικό Σούνιο για μπάνιο.

- «Στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα!»

Από το γλυκό Οπόρτο, στη φιλόξενη Θεσσαλονίκη. Κι από κει, πού; Το δυνατό θεατρικό έργο που ανεβαίνει στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, αποτυπώνει με τρόπο μεστό και ανθρώπινο την αγωνία του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος δεν θέλει να πάει στην κρύα και αφιλόξενη Ρωσία, αλλά αναγκάζεται, μια που οι δικοί του αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και τον πουλάνε σε έναν Ρώσο δουλέμπορο. Θα καταφέρει ο Αντελίνο να δραπετεύσει και να πάει στην Ιταλία; Απ’ την άλλη μεριά όμως, πώς θα το κάνει αυτό στους δικούς του, που αν αν δεν καταφέρουν να τον πουλήσουν, θα μείνουν στην ψάθα;

Συγκλονιστικές εσωτερικές συγκρούσεις, σε μια πάλη ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει» που θα κάνει μέχρι και τα σανίδια του θεάτρου να δακρύσουν. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Άστον Κούτσερ, ένας άνθρωπος που επίσης δίνει τη μάχη του με τα εσωτερικά του διλήμματα και το αν πρέπει να παραμείνει παντρεμένος με μια γυναίκα που αγαπάει σαν τη μαμά του, επειδή έχει την ηλικία της μαμάς του ή να ζήσει σαν φυσιολογικός 35χρονος και να βρει μια γυναίκα της ηλικίας του.

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x