Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Η playlist του Σισέ στο πάρτι

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το κοσμικό γεγονός του Ιουνίου, ίσως και ολόκληρου του καλοκαιριού. Ο Τζιμπρίλ Σισέ την Παρασκευή γίνεται dj για μια βραδιά στη Χαλκίδα και το μόνο βέβαιο είναι ότι στο μαγαζί θα γίνεται το «πατείς με, πατώ σε». Το ότι το πάρτι δεν είναι δικό του ούτε θα διεξαχθεί υπό την ταμπέλα του «αποχαιρετιστήριου» ελάχιστη σημασία έχει.Αυτό που πραγματικά μετράει είναι τι μουσική σκοπεύει να παίξει ο Γάλλος και πόσοι θα πιάσουν τα «μηνύματα» που θα στείλει με τις επιλογές του.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για το κοσμικό γεγονός του Ιουνίου, ίσως και ολόκληρου του καλοκαιριού. Ο Τζιμπρίλ Σισέ την Παρασκευή γίνεται dj για μια βραδιά στη Χαλκίδα και το μόνο βέβαιο είναι ότι στο μαγαζί θα γίνεται το «πατείς με, πατώ σε». Το ότι το πάρτι δεν είναι δικό του ούτε θα διεξαχθεί υπό την ταμπέλα του «αποχαιρετιστήριου» -όπως πρωτοδιαφημίστηκε- ελάχιστη σημασία έχει. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι τι μουσική σκοπεύει να παίξει ο Γάλλος και πόσοι θα πιάσουν τα «μηνύματα» που θα στείλει με τις επιλογές του.

Χρησιμοποιώντας δόλιες, επονείδιστες και κατάπτυστες μεθόδους, το Fight Club εξασφάλισε το πρόχειρο χαρτί πάνω στο οποίο ο Σισέ έχει κάνει τα πρώτα πλάνα του για την Παρασκευή, τη δοκιμαστική playlist αν προτιμάτε, και σας παρουσιάζει τα πέντε πρώτα τραγούδια του προγράμματος που θα ακουστούν στο κλαμπ Gaz, με σαφείς αναφορές σε όσους έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά στα κελεύσματα των καιρών:

Intro: Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien



Δυναμικό μπάσιμο με το πασίγνωστο τραγούδι μιας από τις διασημότερες φωνές της Γαλλίας μιλάει από μόνο του. Με το «Όχι, δεν μετανιώνω για τίποτα», ο Σισέ μιλάει απευθείας στην καρδιά των φίλων του «τριφυλλιού», μεταφέροντάς τους την αγάπη αλλά και τα δυνατά συναισθήματα που θα κουβαλάει για πάντα μέσα του ως παίκτης του ΠΑΟ επί διετία.

1. Θα ζήσω ελεύθερο πουλί - Χρηστάκης



Συνέχεια με ευθύ μήνυμα προς τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και όχι μόνο. Η αναφορά εδώ έχει να κάει με το ότι τα συμβόλαια στο κάτω-κάτω της γραφής είναι απλά χαρτιά, αλλά αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η διάθεση. Το ελεύθερο πνεύμα του Γάλλου εκφράζεται εδώ σε όλο του το μεγαλείο, δίνοντας ταυτοχρόνως και μια ιδέα στους μελλοντικούς του εργοδότες ότι ναι μεν μπορούν να τον έχουν στη δούλεψή τους αλλά στην πραγματικότητα δεν τους ανήκει.

2. U2 - Pride



Συνέχεια πάνω στο μοτίβο των αξιών. Στο σημείο αυτό έρχεται στο προσκήνιο η ύψιστη προσωπική αξία της τιμής. Όχι αυτής που ορίζουν οι ομάδες για μια μεταγραφή, αλλά της ανθρώπινης, αυτής που δεν δέχεται να υποβιβαστεί, που δεν αντέχει την ιδέα της καταρράκωσης ή της περιχαράκωσης. Ναι, για την τιμή αξίζει να παλεύεις στη ζωή σου.

3. Beastie Boys - Fight for your right (to party)



Τραγούδι δύο σε ένα. Από τη μία έχουμε την σαφή έκφραση εκδήλωσης της παιχνιδιάρικης διάθεσης του Γάλλου απέναντι στη ζωή κι από την άλλη μια ξεκάθαρη δήλωση στήριξης απέναντι στο φίλο και συμπατριώτη του, Σίντνεϊ Γκοβού, που τόσο λοιδωρήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ για τα νυχτοπερπατήματά του. Η διασκέδαση είναι δικαίωμα, το ποδόσφαιρο δεν είναι φυλακή κι αυτό καλό είναι να το καταλάβουν όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τον παιδονόμο σε φτασμένους άντρες.

Κλείσιμο: R.E.M. - It’s the end of the world (as we know it)



Χωρίς καμία διάθεση Κασσανδρισμού, ο Σισέ επιλέγει για το τέλος ένα από τα πλέον κλασικά και συμβολικά τραγούδια, για να σηματοδοτήσει την προσωπική του -αλλά και τη γενικότερη- μετάβαση στη νέα εποχή. Το «τέλος» της ελληνικής του πορείας, η αρχή της χάραξης της επόμενης είναι εδώ. Την ίδια ώρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο τελειώνει με τη μορφή που το ξέραμε και ετοιμάζεται να ψάξει νέο, πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί. Η σημειολογία φτάνει στο απόγειό της, το ιδρωμένο πλήθος χειροκροτά εκστασιασμένο, ο Σισέ βάζει το χέρι στην καρδιά, το χαιρετά και χάνεται στο παρασκήνιο. Οι φωνές που φτάνουν στ’ αυτιά του τον ευχαριστούν για όσα τους έχει χαρίσει και κυρίως για τις αλήθειες που τόσο τίμια και ανοιχτά μοιράστηκε μαζί τους μέσα από τις νότες που διάλεξε. Ο πομπός έστειλε, ο δέκτης έλαβε. End of story et bon nuit.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x