Koriopolis

Πιλάβιος: «Αμφιβάλλω για το επόμενο πρωτάθλημα»

Τις αμφιβολίες του για αν θα μπορέσει να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα στην Ελλάδα εξέφρασε ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός στο θέμα συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, ενώ σχολίασε και την εμπλοκή του στους διαλόγους της δικογραφίας στο σκάνδαλο “Koriopolis”. Τι είπε για τις φήμες περί εμπλοκής της Εθνικής σε στημένα ματς.

Τις αμφιβολίες του για αν θα μπορέσει να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα στην Ελλάδα εξέφρασε ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός στο θέμα συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, ενώ σχολίασε και την εμπλοκή του στους διαλόγους της δικογραφίας στο σκάνδαλο “Koriopolis”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Realfm”, ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΟ:

Θα υπάρξουν και προς ποια κατεύθυνση μέτρα εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά τις πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες που υπάρχουν για πρόσωπα που διοικούν μεγάλες ελληνικές ομάδες;
«Αλίμονο αν δεν υπάρξουν. Εγώ πιστεύω ότι όταν οι θεσμοί λειτουργούν πραγματικά, όπως είπε και ο κ. Γερουλάνος, φέρνουν αποτελέσματα. Εμείς εργαζόμαστε μεθοδικά και με ευθύνη γι’ αυτή την επόμενη μέρα. Αν δε γίνει αυτή η εκκαθάριση που λέτε, αμφιβάλω αν μπορεί να αρχίσει το επόμενο πρωτάθλημα. Αρα είναι μονόδρομος».

Σε σχέση με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων;
«Καταρχήν, αυτό είναι ευθύνη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Απ΄ ό,τι πληροφορούμαι θα πρέπει να υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση από το CAS, το ανώτατο δικαστήριο, για να μην μπορεί ή να μπορεί μια ομάδα να παίξει. Οπότε, αυτή τη στιγμή βλέπω ότι θα αγωνιστεί κανονικά. Όμως το τι θα γίνει στο μέλλον είμαστε εδώ για να το πράξουμε».

Σήμερα διαβάσω στο πρώτο θέμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ: «Εστηναν ακόμα και ματς της Εθνικής». Είστε σε γνώση;
«Βεβαίως είμαι σε γνώση. Θλίβομαι που ζω όλη αυτή την ιστορία, και με τα sms και όλα αυτά. Δε νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε. Στο θέμα αυτό φυσικά θα γίνει μία έρευνα. Αλλά πιστεύω ότι η δουλειά που έχει γίνει στις ανακριτικές αρχές είναι πάρα πολύ σημαντική και ότι η δική μας δουλειά ήταν πάρα πολύ σημαντική σε αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ποιος πήγε τους φακέλους, ποιος όρισε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα...».

Εσείς τους πήγατε τους φακέλους, είναι γνωστό αυτό. Παρόλα αυτά κάποιοι προσπαθούν να σας εμπλέξουν τώρα, με διαλόγους δικούς σας.
«Αλίμονο αν δε μιλάει ο πρόεδρος της ΕΠΟ με όλους. Αυτούς όλους τους ανθρώπους εγώ τους βρήκα στο ποδόσφαιρο».

Μήπως τους δώσατε παραπάνω αέρα απ΄ ότι έπρεπε;
«Ενδεχομένως να το έκανα κι αυτό. Ίσως λόγω χαρακτήρα, λόγω ιδιοσυγκρασίας. Όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν ένα συγκεκριμένο χειρισμό. Αυτή ήταν η άποψή μου. Εδώ μιλάει όλος ο κόσμος για εγκληματική οργάνωση και μου λέτε εγώ αν μίλησα αριστερά ή δεξιά; Και βλέπετε πως μιλάνε για μένα και πως με αποκαλούνε όλοι; Εχετε δει πως με αποκαλούν όλοι οι άλλοι άνθρωποι της οργάνωσης αυτή; Γενικώς πως μιλάνε για μένα; Αυτό πρέπει κάτι να σας δείξει. Βγήκε ένα sms σήμερα του κ. Μπέου: “Είμαστε ένα”, λέει. Δεν έχετε δει από πάνω τι άλλο λέει;».

Τι λέει;
«Δεν μπορώ να τα πω στον αέρα, δυστυχώς γιατί τα λόγια είναι περίεργα».

Πάντως μπαίνατε κι εσείς σε συζητήσεις μαζί τους, για τους διαιτητές και τις διαιτησίες.
«Με όλο τον κόσμο κ. Χατζηνικολάου. Επειδή είχαν παγιδεύσει τα τηλέφωνα δύο ανθρώπων, πιστεύετε ότι με τους άλλους 14 ή με τους άλλους 30 δεν μιλάω; Πρέπει να μιλάει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Είναι μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μου όλα αυτά. Δεν είναι τίποτα άλλο και τίποτα παραπάνω».

Η πρόβλεψή σας για την εξέλιξη της υπόθεσης ποια είναι; Θα υπάρξουν και υποβιβασμοί ποδοσφαιρικών ομάδων πιστεύετε, όπως ας πούμε είδαμε στην Ιταλία;
«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη».

Πως έχετε πλήρη εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη; Εδώ προκύπτει ότι η αθλητική δικαιοσύνη κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.
«Μας αδικείτε και θα σας πω γιατί. Φάνηκε ότι σωστά πήγαμε πρώτα στην ποινική δικαιοσύνη και μετά στην αθλητική, ενώ μας χλευάζανε ότι έπρεπε να πάμε στην αθλητική πρώτα και μετά στην ποινική. Χωρίς συνέργειες της ΕΠΟ και του κράτους δεν μπορεί να γίνει δουλειά. Εμείς το έχουμε πει και το ζητάμε αυτό, σε όλους τους τομείς: στη βία, στα στημένα, στα πλαστά. Για όλα αυτά τα πράγματα αν δε μας βοηθήσει το κράτος, δεν έχουμε τις δυνάμεις. Να σας πω κι ένα παράδειγμα; Πιστεύετε ότι δεν προστατεύονται μάρτυρες; Μπορούσε η ΕΠΟ ποτέ να προστατέψει μάρτυρες; Είναι πράγματα τα οποία ο κόσμος δεν τα γνωρίζει. Δεν γνωρίζετε ότι παίρνω 1.000 τηλεφωνήματα κάθε Δευτέρα από κάθε άκρη της Ελλάδας…».

Μου δίνει την αίσθηση το πράγμα ότι η μία πλευρά έστησε την άλλη. Δηλαδή, καταλαβαίνω ότι διώκονται και έχουν βγει προς τα έξω τα ανομήματα της μίας πλευράς και ότι η άλλη είναι η καταγγέλλουσα. Ενώ ξέρουμε όλοι ότι και οι δύο πλευρές παίζανε στο ίδιο έργο. Δεν το βλέπετε εσείς αυτό;
«Δε μπορώ να δω κάτι τέτοιο. Όλα αυτά που λέμε κάνουν κακό και στην ανάκριση, στη μυστικότητα της ανάκρισης».

Έχω την αίσθηση όμως ότι, για παράδειγμα, πρόσωπα που ξέραμε όλοι ότι πρωταγωνίστησαν σε στησίματα τώρα εμφανίζονται ως καταγγέλλοντες.
«Ε, εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι...».

Αλλά δεν έχει ασκηθεί δίωξη στα συγκεκριμένα πρόσωπα στα οποία αναφέρομαι, γι΄ αυτό και σας ρωτώ.
«Δεν μπορώ να σχολιάζω καθόλου τις αποφάσεις της ποινικής δικαιοσύνης. Δεν μπορώ...».

Όσο για τη φερόμενη εμπλοκή της Εθνικής Ομάδας σε «λίστα με τους ύποπτους αγώνες», ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Εθνική Ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, καταλαμβάνει θέση επικεφαλής στον όμιλό της και συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να σημειώσει ακόμα μία επιτυχία. Όπως όλες όσες έχει πετύχει στο παρελθόν, οι οποίες οφείλονται, χωρίς καμία αμφιβολία, στην υψηλή αγωνιστική απόδοση των διεθνών ποδοσφαιριστών και στους προπονητές τους. Δεν έχει υποπέσει τίποτα μεμπτό στην αντίληψή μου και πιστεύω ότι η εμπλοκή της Εθνικής Ομάδας σε αυτή την υπόθεση εδράζεται σε εσφαλμένη πληροφόρηση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x