Μιχάλης Τσόχος

Αυστηρή και άδικη η ποινή στον Μπέο. Ε, και;

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Αχιλλέα Μπέο είναι εξοντωτική και άδικη. Μάλιστα. Είναι πρωτοφανής. Μάλιστα. Δεν έχει στο παρελθόν επιβληθεί ποτέ. Μάλιστα. Αν αυτή η ποινή είναι νομότυπη, επαναλαμβάνω νομότυπη και δεν έχει γίνει παραβίαση των νόμων, τότε καλά έκαναν και την πήραν.

Του Μιχάλη Τσόχου

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Αχιλλέα Μπέο είναι εξοντωτική και άδικη. Μάλιστα. Είναι πρωτοφανής. Μάλιστα. Δεν έχει στο παρελθόν επιβληθεί ποτέ. Μάλιστα. Αν αυτή η ποινή είναι νομότυπη, επαναλαμβάνω νομότυπη και δεν έχει γίνει παραβίαση των νόμων, τότε καλά έκαναν και την πήραν.

Διότι πρωτοφανείς αποφάσεις έχουν παρθεί χιλιάδες προς το ανάποδο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο αθωώθηκαν ομάδες επειδή σηκώθηκαν καρέκλες μόνες τους από τον αέρα και έπεσαν στα κεφάλια ποδοσφαιριστών από μόνες τους. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο έγιναν επεισόδια σε ματς κεκλεισμένων των θυρών και δεν υπήρξαν ποινές. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια, και ευρείας κλίμακας επεισόδια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλα επεισόδια για να μην τιμωρούνται με τις ποινές που πρέπει οι ομάδες. Όλα αυτά είχαν γίνει νομότυπα, με κάποιο παράθυρο του νόμου, με κάποια δεν ξέρω και εγώ διάταξη και κάποια δεν ξέρω και εγώ ερμηνεία.

Ε, ας αρχίσουν λοιπόν με κάποιο παράθυρο του νόμου και με κάποια ερμηνεία, που το τονίζω δεν θα καταστρατηγεί τους νόμους να βάζουν αυστηρές ποινές και εξοντωτικές ποινές και σκληρές ποινές.

Ναι είναι αλήθεια ότι αν δεν είχε προκύψει το Koriopolis ο Μπέος δεν θα έτρωγε ούτε πρόστιμο. Ναι είναι αλήθεια ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι που τώρα εξαντλούν την αυστηρότητά τους και κάτι παραπάνω, για πολλά χρόνια μας κορόιδευαν με τις αποφάσεις τους. Ναι είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα ούτε η ΕΠΟ, ούτε οι επιτροπές της, ούτε οι διορισμένοι εισαγγελείς ή δικαστές δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Αυτό είναι όμως το θέμα μας τώρα. Να κάνουμε κριτική στις αποφάσεις που πήραν όλοι αυτοί προ Koriopolis.

Ολοι μας όλα αυτά τα χρόνια ψάχναμε το χρονικό σημείο από το οποίο θα τραβήξουμε μία γραμμή και θα πούμε. «Αφήστε πίσω το χθες και τι είχε γίνει μέχρι σήμερα. Από εδώ και στο εξής τραβάμε μία γραμμή γιατί το πράγμα παράγινε και ξεκινάμε μία νέα πορεία». Ε, αν λοιπόν αυτή την γραμμή δεν μας δίνει την αφορμή να την τραβήξουμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο που γνώρισε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο, το Koriopolis, τότε δεν θα την βρούμε ποτέ μα ποτέ αυτήν την αφορμή για να τραβήξουμε τη γραμμή και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Τώρα κύριοι είναι η ώρα όλοι μας να τραβήξουμε αυτή τη γραμμή. Από εδώ και μπρος το ποδόσφαιρο και συνεπώς όλοι οι θεσμοί του θα πρέπει να λειτουργήσουν τελείως διαφορετικά σε σχέση με το χθες. Οποιος μπορεί να το κάνει έχει καλώς. Οποιος δεν μπορεί σπίτι του. Και επαναλαμβάνω αναφέρομαι μόνο σε αποφάσεις που είναι νόμιμες ή νομότυπες. Αν για να επιβληθεί αυτή η ποινή στον Αχιλλιέα Μπέο έχουν καταργηθεί οι νόμοι τότε υπάρχει ζήτημα σοβαρό και κακώς έγινε. Αν όμως για να τιμωρηθεί εφαρμόστηκε ο νόμος και απλώς βρέθηκαν εκείνα τα παράθυρα και οι παράγραφοι για να τον εξοντώσουν δεν είναι ζήτημα για να ασκήσουμε σφοδρή κριτική.

Και φυσικά να τονίσω και κάτι ακόμη. Αυτή τη λογική και αυτή την αυστηρότητα των ποινών πρέπει να την εφαρμόσουν προς όλες τις πλευρές. Όχι μόνο προς τον Αχιλλέα Μπέο, διότι τότε δεν θα έχει αλλάξει τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απλώς θα έχουμε βρει εξιλαστήριο θύμα και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Η αυστηρότητα από εδώ και μπρος πρέπει να αφορά όλους μας όλους. Όχι μόνο τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Koriopolis αλλά σε όποιον με οποιονδήποτε τρόπο παρανομεί. Πάντως το να κοιτάμε τι έκανε η αθλητική δικαιοσύνη με τον Μπέο, τον κάθε Μπέο και την κάθε ομάδα προ του Koriopolis και τι κάνει τώρα δεν είναι σαν χάνουμε το δάσος και να κοιτάμε το δένδρο, είναι σαν να χάνουμε το δάσος και να κοιτάμε το κλαδί του δέντρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x