Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: «Δεν έχετε δει τον πραγματικό Μπαχά» (μήπως διότι δεν ήρθε ποτέ;)

Θα ήθελα πάρα πολύ να διαφωνήσω με τον Θανάση Ράλλη, που διαφώνησε με τον Γιάννη Τσαούση, που διαφώνησε με τον Κώστα Μιαούλη, ο οποίος είχε διαφωνήσει αρχικά με τον Γιώργο Μαζιά, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα και να θες, δεν μπορείς να διαφωνήσεις με κανέναν λογικό άνθρωπο: ο Ναμπίλ Μπαχά μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, γεμάτος χιούμορ, να είναι το καλύτερο παιδί, αλλά φόβος και τρόμος των αντίπαλων γκολκίπερς, δεν είναι.

Θα ήθελα πάρα πολύ να διαφωνήσω με τον Θανάση Ράλλη, που διαφώνησε με τον Γιάννη Τσαούση, που διαφώνησε με τον Κώστα Μιαούλη, ο οποίος είχε διαφωνήσει αρχικά με τον Γιώργο Μαζιά, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα και να θες, δεν μπορείς να διαφωνήσεις με κανέναν λογικό άνθρωπο: ο Ναμπίλ Μπαχά μπορεί να είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, γεμάτος χιούμορ, να είναι το καλύτερο παιδί, οικογενειάρχης, προκομμένος, να πηγαίνει πρώτος στην προπόνηση και να φεύγει τελευταίος, να αγαπάει πολύ τα παιδιά και τα αδέσποτα σκυλιά, να έχει 30 γάτες στον κήπο του σπιτιού του, να κάνει δωρεές σε ιδρύματα, να βοηθάει γριούλες να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, αλλά φόβος και τρόμος των αντίπαλων γκολκίπερς, δεν είναι.

Κι όλα αυτά περί επιθετικού κορυφής ή δεύτερου επιθετικού, εγώ τ’ ακούω βερεσέ.

Διότι όταν καταφέρνεις σε μισό γύρο πρωταθλήματος και κάμποσα παιχνίδια κυπέλλου, σε διψήφιο αριθμό συμμετοχών και παίρνοντας τη θέση του Ίσμαελ Μπλάνκο των 70+ γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, να πετυχαίνεις ένα (1) γκολ όλο κι όλο, τότε δεν έχει σημασία αν παίζεις φορ ή πίσω από τον φορ - και κεντρικός αμυντικός να παίζεις, 2-3 γκολ από στημένες φάσεις, θα τα βάλεις διάολε!

Ο Ναμπίλ Μπαχά είπε στους φίλους της ΑΕΚ ότι δεν είδαν τον πραγματικό Μπαχά. Ίσως διότι δεν ήρθε ποτέ ο ίδιος, αλλά κάποιος που του μοιάζει, αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που βλέπαμε πριν έρθει και τις συγκρίνουμε με την εμφάνισή του: εδώ τον είδαμε όχι απλά με περισσότερα κιλά αλλά περίπου με άλλη σωματοδομή και διαφορετική απόχρωση δέρματος. «Άλλον άνθρωπο» που λέμε. Ας πούμε λοιπόν ότι το Γενάρη είχε έρθει κάποιος που του έμοιαζε, διότι ο αυθεντικός Μπαχά είχε μαστόρους στο σπίτι και δεν μπορούσε να έρθει. Να υποθέσουμε ότι το καλοκαίρι αυτό θα έρθει τελικά; Ότι θα μπορέσει ο σωσίας του, που τον είχαμε στα μέρη μας τόσο καιρό, να επιστρέψει στη ζωή του, σε ό,τι κάνει τέλος πάντων, το οποίο σίγουρα δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο και τη θέση του επιθετικού;

Πραγματικά το εύχομαι. Για να δούμε τον Μπαχά των ονείρων μας, που πλάι του ο Λυμπερόπουλος θα νιώσει πάλι αμούστακο παλικαράκι από την Καλαμάτα, ο Σιαλμάς θα μπορεί να βάζει γκολ με ανάποδα ψαλίδια όπως εκείνο στα Γιάννενα από τη σέντρα - τακουνιά του Σκούφαλη, οι νεοαποκτηθέντες Ισπανοί θα πάρουν τα πάνω τους, η ΑΕΚ θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει πρωτάθλημα και κύπελλο. Κυρίως για να δούμε τον Μπαχά, που τον διψήφιο αριθμό γκολ θα τον έχει για κολατσό - ο ίδιος δεν δεσμεύτηκε για το πόσα θα βάλει, αφού όπως είπε «όποτε λέω δημόσια τον στόχο που θέτω, ποτέ δεν τον πετυχαίνω». Απόλυτα σεβαστό, ας μην χαλάσει το γούρι, βάλε εσύ και μην μας τον πεις ποτέ τον στόχο.

Όσο για τη φανέλα με το «25» που ήταν πάντα καλότυχη γι’ αυτόν, δεν ήταν διαθέσιμη όταν ήρθε, αλλά φέτος θα προσπαθήσει να την πάρει, παρακαλούνται οι άνθρωποι της ΑΕΚ να κάνουν τα αδύνατα - δυνατά για να του την δώσουν. Και το «25» να παραπέμπει σε αριθμό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις κι όχι σε αριθμό συμμετοχών με συγκομιδή παρόμοια με τη φετινή. Δηλαδή αναλογικά, περίπου 2 γκολ...

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x