Μιχάλης Τσόχος

Δεν ανησυχεί η πολιτεία για… κουκούλωμα!

Μετά τις προτάσεις για διώξεις του κ. Φάκου, υπήρξε μία αίσθηση σε πολύ κόσμο ότι το ενδεχόμενο να κουκουλωθούν πράγματα σχετικά με το σκάνδαλο «Koriopolis» είναι πιθανό. Αυτό οφείλονταν κυρίως στο γεγονός ότι ο Σταύρος Ψωμιάδης δεν υπήρχε πουθενά, αλλά και γιατί δεν υπήρχε και η κατηγορία της δυσφήμησης.

Μετά τις προτάσεις για διώξεις του κ. Φάκου, υπήρξε μία αίσθηση σε πολύ κόσμο ότι το ενδεχόμενο να κουκουλωθούν πράγματα σχετικά με το σκάνδαλο «Koriopolis» είναι πιθανό.

Αυτό οφείλονταν κυρίως στο γεγονός ότι ο Σταύρος Ψωμιάδης δεν υπήρχε πουθενά, αλλά και γιατί δεν υπήρχε και η κατηγορία της δυσφήμησης.

Του Μιχάλη Τσόχου

Με την πολιτεία να έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στις αθλητικές αρχές ότι αν δεν καθαρίσουν το ποδόσφαιρο δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι ότι είχε πολύ μεγάλο νόημα να μάθουμε πώς αντέδρασαν οι εκπρόσωποι της πολιτείας στο κατηγορητήριο του κ. Φάκου.

Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν δεν ανησυχούν. Δεν εκτιμούν ότι υπάρχει μεθόδευση για κουκούλωμα και πιστεύουν ότι στο τέλος (λέγε με επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ) οι τιμωρίες θα είναι -για εμπλεκόμενους ,ως φυσικά πρόσωπα και εμπλεκόμενες, ως ΠΑΕ, ομάδες- αυτές που αναλογούν στα παραπτώματα τους. Επιπλέον φαίνεται ότι η πολιτεία είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τις αθλητικές αρχές, έχει γνώση του τι ακριβώς γίνεται και πιστεύει ότι υπάρχει η διάθεση για να επιβληθούν οι ποινές και οι τιμωρίες που πρέπει.

Σε αυτή την περίπτωση, που τα πράγματα κυλήσουν όπως ακριβώς φαντάζεται η Κυβέρνηση, τότε δεν θα είχαν την παραμικρή αντίρρηση τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν κανονικά -εφόσον βεβαίως έχει βρεθεί άκρη από την αθλητική δικαιοσύνη για το ποιοι θα μετέχουν σε αυτά και με ποιες προϋποθέσεις (πράγμα καθόλου εύκολο), αλλά και να ανοίξει ξανά η κάνουλα σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΟΠΑΠ και την όποια τέλος πάντων μορφή κρατικής χρηματοδότησης υπάρχει.

Είπαμε, όμως: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαπιστώσουν ότι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και προτίθεται να τιμωρήσει από μόνο του τους κάθε είδους παραβάτες.

Το μότο των ανθρώπων της πολιτείας είναι ξεκάθαρο. «Εμείς τους δώσαμε στο πιάτο την κάθαρση, αυτοί απλώς χρειάζεται να την επιβάλουν. Αν δεν το κάνουν, όλη η ευθύνη θα είναι δική τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x