Μιχάλης Τσόχος

O Γέστε είναι η καλύτερη μεταγραφή!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξήγησε με τον πιο απλό και πειστικό τρόπο κατά την άποψη μου την χρησιμότητα της μεταγραφής του Γέστε στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι σε κάποια ματς που έλειπε ο Ιμπαγάσα είχαμε πρόβλημα. Φέτος θα έχουμε τον Γέστε».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξήγησε με τον πιο απλό και πειστικό τρόπο κατά την άποψη μου την χρησιμότητα της μεταγραφής του Γέστε στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι σε κάποια ματς που έλειπε ο Ιμπαγάσα είχαμε πρόβλημα. Φέτος θα έχουμε τον Γέστε».

Αν θελήσει κάποιος να μεταφράσει την δήλωση του ο Βαλβέρδε τότε μπορεί να διαπιστώσει ότι ο Ισπανός προπονητής επί της ουσίας είπε: «Πέρυσι ο πολυτιμότερος παίκτης μας ήταν ο Ιμπαγάσα και όταν αυτός έλειπε είχαμε πρόβλημα, φέτος όμως θα έχουμε και άλλον παίκτη σαν τον Ιμπαγάσα και αυτός είναι ο Γέστε για αυτό δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε».

Του Μιχάλη Τσόχου

Αν λοιπόν όλοι ή τέλος πάντων οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι η περσινή καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού ήταν ο Ιμπαγάσα, το ίδιο ισχύει και για τον Γέστε σε ότι έχει να κάνει με τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον αυτές που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Βεβαίως μπορεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο Φέισα ή ο Μαρκάνο ή ο Κοστάντσο να μας βγάλουν τα μάτια και να πούμε ότι ο τάδε ήταν η καλύτερη φετινή μεταγραφή. Σήμερα όμως που μιλάμε και πριν τους δούμε όλους στο γήπεδο όπου εκεί κρίνεται και η κάθε μεταγραφή μπορούμε να πούμε ότι η καλύτερη είναι ο Γέστε.

Προσωπικά όμως θα το πάω και ένα βήμα παρακάτω. Ο Γέστε είναι ένας ποδοσφαιριστής σπάνιας ποιότητας που δεν έκανε ακόμη μεγαλύτερη καριέρα γιατί ήταν Βάσκος και έμεινε για χρόνια στην Μπιλμπάο. Αν είχε πάρει μεταγραφή για άλλη μεγαλύτερη ισπανική ομάδα οπωσδήποτε το όνομά του θα ήταν πολύ πιο λαμπερό και πολύ πιο διάσημο.

Δεν θα γράψω τις μεγάλες κουβέντες που είπαν τις τελευταίες μέρες στον ελληνικό Τύπο κάποιοι πρώην προπονητές του ή συμπαίκτες του (όπως για παράδειγμα ότι είναι ίδια κλάση με τον Πλατινί), θα υποστηρίξω όμως ότι η κλάση του δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή επειδή σε όλη του την καριέρα έπαιζε στην Μπιλμπάο.

Οι δυνατότητες του όπως τις έβλεπα όταν ήταν στην Μπιλμπάο και η ποιότητα του ως παίκτης ήταν για να παίξει σε πολύ μεγαλύτερη ομάδα. Τώρα γιατί στα καλά του χρόνια (στα 25 στα 26 στα 27) δεν έκανε την μεταγραφή για κάποιο μεγαλύτερο σύλλογο ίσως να εξηγείται από την καταγωγή του (είναι Βάσκος και με συνείδηση Βάσκου) και το πολύ υψηλό συμβόλαιο που του προσέφεραν κάθε χρόνο για να τον κρατούν ως σημαία της ομάδας, ίσως όμως και να μην κρίθηκε ποτέ ικανός για να παίξει στη Ρεάλ ή την Μπαρτσελόνα που με βάση τα όσα έβλεπα εγώ θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει.

Όπως και να έχει έστω και στα 32 του, το δικό του αριστερό πόδι δεν το έχει κανείς μα κανείς παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος και σε γενικές γραμμές είναι ελάχιστοι οι παίκτες που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και είχαν την δική του κλάση. Αν την βγάλει αυτή και τώρα είναι ένα ζήτημα που περιμένουμε να το διαπιστώσουμε τους επόμενους μήνες. Πάντως αν την βγάλει μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για το ποια είναι η μεταγραφή της χρονιάς στην Ελλάδα. Ασφαλώς και είναι ο Γέστε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x