Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Κι όμως, Χαβιέρ, ποτέ δεν είναι αργά...

Μικρέ, αγαπημένε «κούνελε», αυτό το γράμμα είναι από καρδιάς και απευθύνεται σε ‘σένα και όλους τους συναδέλφους σου με τους οποίους περάσαμε παρέα τόσα όμορφα καλοκαίρια. Ατελείωτους μήνες γεμάτους όνειρα και ελπίδες, με την παρέα σας στην παραλία και την προσμονή ότι στο πρωτοσέλιδο της επόμενης ημέρας θα σας βλέπαμε να κατεβαίνετε στο Ελ. Βενιζέλος με το κασκόλ της ομάδας στο λαιμό και το στυλό στο χέρι.

Μικρέ, αγαπημένε «κούνελε»,

Αυτό το γράμμα είναι από καρδιάς και απευθύνεται σε ‘σένα και όλους τους συναδέλφους σου με τους οποίους περάσαμε παρέα τόσα όμορφα καλοκαίρια. Ατελείωτους μήνες γεμάτους όνειρα και ελπίδες, με την παρέα σας στην παραλία και την προσμονή ότι στο πρωτοσέλιδο της επόμενης ημέρας θα σας βλέπαμε να κατεβαίνετε στο Ελ. Βενιζέλος με το κασκόλ της ομάδας στο λαιμό και το στυλό στο χέρι.

Γιατί το καθυστέρησες τόσο πολύ; Από το 2004, που άρχισε η Μπαρτσελόνα να σε δανείζει δεξιά κι αριστερά σε κάτι Μονακό και κάτι Σεβίλες (sic) σε περιμέναμε να ‘ρθεις. Ν’ αφήσεις πίσω αυτούς που χυδαία υποτιμούσαν το ταλέντο σου και σε πέταγαν δεξιά κι αριστερά σαν πατσαβούρα, και να έρθεις εδώ, σε ‘μας που σε αναμέναμε με ανοιχτές αγκάλες. Οκτώ καλοκαίρια συμπληρώνονται φέτος, Χαβιέρ, ούτε ο πιο δυνατός πλατωνικός έρωτας δεν θα διαρκούσε τόσο. Κι όμως, εμείς είμαστε εδώ, αθεράπευτα ρομαντικοί, αιώνια πιστοί σε σένα, ακόμα πιστευόυμε ότι θ’ αφήσεις την Πορτογαλία για να γιορτάσεις τα 30α σου γενέθλια στα άγια χώματά μας.

Και ξέρεις, Χαβιέρ, αν εσύ κάνεις την αρχή η «ρόδα θα ξεκολλήσει από τη λάσπη» και η συμπαντική δικαιοσύνη θα αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται. Όταν με το καλό ανακοινωθεί η άφιξή σου στη χώρα μας, τα νέα θα διασχίσουν τα πέρατα του κόσμου και ένας-ένας όλοι αυτοί που τόσα χρόνια σου έκαναν παρέα στα ρεπορτάζ των εφημερίδων θα αρχίσουν να μαζεύουν τα μπογαλάκια τους για τα μέρη μας. Θα δεις! Ο Ρικέλμε θ’ αφήσει την Μπόκα και θα έρθει στην ΑΕΚ, να σερβίρει ασιστ στον Γκουντγιόνσεν. Ο Ροναλντίνιο θα έρθει να διεκδικήσει το «10» από τον Τζεμπούρ. Ο Αϊμάρ θα έρθει στην «Πανάθα» για να σου κάνει παρέα. Ο Ζε Ρομπέρτο θα «καταπιεί» τον μυθικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Χα-Ζε Ρομπέρτο, δεν ξέρεις τι χάνεις» και θα έρθει για να είναι μπακ-απ του Ριέρα, την ίδια στιγμή που ο Καμορανέζι θα πληρώσει από την τσέπη του για να αποδεσμευτεί ο Ρόμενταλ και να πάρει αυτός τη θέση του στο ρόστερ.

Και να ‘ταν μόνο αυτοί; Ο Ζαλαγιέτα θα προσφερθεί να παίξει εκ περιτροπής από έναν μήνα σε όλες τις ομάδες για τις οποίες το όνομά του είχε κατά καιρούς ακουστεί, ο Αντριάνο θα έρθει φέρνοντας μαζί του και τον Ντέκο και με την επόμενη πτήση θα αφιχθούν Κάλστρομ, Τρεζεγκέ, Ζεμπινά, Μαρτσένα και Ζεοβάνι με πανό «Όποιος (μας) προλάβει. Το αφεντικό τρελάθηκε!». Και ξέρεις κάτι ακόμα; Αν κοιτάξεις προσεκτικά, από πίσω τους θα δεις τον Κάλστρομ, τον Ιλάν, τον Γκούτι και τον Κρις. Κι εκεί στη γωνία, ναι ναι... είναι αυτός που φαντάζεσαι: Ο Λούκας Καστρομάν, το αιώνιο βασανάκι. Όλοι τους περιμένουν μια κίνηση, ένα σου νεύμα. Δεν θα τους απογοητεύσεις αυτή τη φορά, το ξέρω. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά, Χαβιέρ. Υπάρχει πάντα χρόνος για μια καινούρια αρχή...

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x