Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Ο Σισέ αυτό το γκολ δεν θα το έχανε…

Εφτασε λοιπόν η ώρα για μια από τις πιο σημαντικές επισκέψεις στην ποδοσφαιρική ζωή της χώρας. Η ώρα που θα αφιχθεί στα μέρη μας ο Μισέλ Πλατινί, αλλά όχι για έναν τελικό Champions League ή μια αναμνηστική φωτογραφία σε μια εκδήλωση που διαφημίζει το ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της UEFA φτάνει εδώ για να μιλήσει για βία και διαφθορά στο ποδόσφαιρο, με συνομιλητή τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Εφτασε λοιπόν η ώρα για μια από τις πιο σημαντικές επισκέψεις στην ποδοσφαιρική ζωή της χώρας.

Η ώρα που θα αφιχθεί στα μέρη μας ο Μισέλ Πλατινί, αλλά όχι για έναν τελικό Champions League ή μια αναμνηστική φωτογραφία σε μια εκδήλωση που διαφημίζει το ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της UEFA φτάνει εδώ για να μιλήσει για βία και διαφθορά στο ποδόσφαιρο, με συνομιλητή τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Αυτό είναι το δύσκολο μέρος της δουλειάς του Πλατινί. Αυτό που δεν απολαμβάνει, ειδικά όταν είναι αναγκασμένος να το κάνει σε κοινή θέα.

Του Βασίλη Σαμπράκου

Το σημείωσα και στη SportDay: Για να έρχεται στα μέρη μας για να συζητήσει για τόσο δύσκολα θέματα, ο Πλατινί είναι βέβαιος εκ των προτέρων ότι αυτή η βόλτα του στην Ελλάδα θα συνδεθεί με αποτέλεσμα. Η βεβαιότητά του είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να κάνει τέτοιο ταξίδι. Δεν θα ερχόταν εδώ ο Πλατινί αν δεν είχε προηγουμένως βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να λύσει τα ποδοσφαιρικά προβλήματά της.

Αυτή η βεβαιότητα του Μισέλ όμως δεν είναι εγγύηση επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μακάρι να ήταν αρκετή μια επίσκεψη για να λυθούν τα προβλήματα. Το ζήτημα είναι αν έχει ή όχι η ΕΠΟ την ικανότητα να εκμεταλλευτεί τον Πλατινί και την κυβερνητική βούληση για να λύσει τα προβλήματα. Η επίσκεψη του προέδρου της UEFA και η διάθεση που δείχνουν τα κυβερνητικά στελέχη έχουν δημιουργήσει περίπου ιδανικές συνθήκες για τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει πάρει στα χέρια του την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Όχι μαύρη σελίδα, σαν αυτές που συντάσσει σε κάθε ευκαιρία που της δίδεται, διαχρονικά, η ΕΠΟ. Λευκή.

Ο ΓΑΠ βρίσκει χρόνο για να μιλήσει για ποδόσφαιρο, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έχει φτάσει να μάθει να μιλά για αθλητισμό, στη γ.γ.Α. έχει τοποθετηθεί για πρώτη φορά κανονικός γραμματέας, ο Πλατινί έρχεται στην Ελλάδα. Όλα αυτά μαζί ένας πρόεδρος της ΕΠΟ δεν θα μπορούσε να τα έχει ζητήσει από το καλό του τζίνι. Τώρα που συμβαίνουν, μαζί με το Coriopolis, ο Πιλάβιος έχει την ευκαιρία του. Περιμένουμε να δούμε αν είναι ικανός να σκοράρει. Ο Σισέ δεν το έχανε τέτοιο γκολ. Ο ψηλός Σισέ;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x