Koriopolis

«Θα φτάσουμε μέχρι το CAS»

Διατεθειμένος να φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση που υποβιβάζει την Καβάλα είναι ο Σταύρος Ψωμιάδης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρόεδρος των «Αργοναυτών» τόνισε πως βγήκε μια απόφαση παρά την έλλειψη στοιχείων, ότι ήταν καθοδηγούμενη και υπήρχε πολιτική επιρροή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πατέρα του, Μάκη Ψωμιάδη.

Διατεθειμένος να φτάσει μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση που υποβιβάζει την Καβάλα είναι ο Σταύρος Ψωμιάδης, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Ο πρόεδρος των «Αργοναυτών» τόνισε πως βγήκε μια απόφαση παρά την έλλειψη στοιχείων, ότι ήταν καθοδηγούμενη και υπήρχε πολιτική επιρροή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πατέρα του, Μάκη Ψωμιάδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Καβάλας:

Για την απόφαση:

«Κατ’ αρχήν είναι άδικη αυτή η υποτιθέμενη απόφαση. Η γνώμη μου είναι ότι όποιος Έλληνας φίλαθλος διαβάσει την απόφαση θα γελάει, επειδή αυτή είναι χωρίς ισχυρισμούς, χωρίς βάση και αποδεικτικά στοιχεία. Επηρεάστηκαν λόγω των δημοσιογράφων, λόγω του κλίματος, δεν ξέρω. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπήρχε πολιτική βούληση. Δεν υπήρχαν στοιχεία κατά της Καβάλας.

Ήρθαν οι μάρτυρες και είπαν ότι δεν υπήρχε υπόνοια στοιχηματισμού. Μέχρι και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ έκανε νύξη ότι το κατηγορητήριο είναι τόσο αόριστο που δεν πρέπει να υπάρχει. Είναι γελοίο και δεν ξέρω γιατί γίνεται. Να βοηθήσουν άλλες ομάδες, να καταστρέψουν “κοσμήματα”, τι να πω; Έχουμε δείξει τα δείγματα της ομάδας μας από την πορεία στο πρωτάθλημα αλλά και το γεγονότος ότι φέρνουμε τους καλύτερους παίκτες. Προσπαθούν να σώσουν ομάδες που έχουν πέσει αγωνιστικά».

Για το ενδεχόμενο να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια:

«Εννοείται ότι θα πάμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ευελπιστούμε να μην δεχτεί πιέσεις η επιτροπή εφέσεων, αλλά και αν γίνει αυτό θα πάμε στο CAS. Αν κάποιος πιέσει για να σωθεί το τομάρι του εννοείται ότι θα πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Στο ποινικό κομμάτι κατηγορούμαστε χωρίς στοιχεία και μας καταδικάζουν. Διάβασα ότι υποβιβάζονται Βόλος και Καβάλα από την αρχή που βγήκε αυτή η υπόθεση. Αν κάποιοι έχουν πρόβλημα με το επώνυμό μου δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν μπορώ κάνω κάτι για πράξεις του προπάππου μου. Δεν έχει γίνει το παραμικρό και δεν έχουν στοιχεία για να μας κατηγορήσουν. Πρέπει να βρουν στοιχεία για να το κάνουν αυτό. Όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας είπαν ότι τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά».

Για την εμπλοκή του Μάκη Ψωμιάδη:

«Δεν υπάρχει καμία ανάμειξή του στην ΠΑΕ Καβάλα. Δεν είπα ποτέ ότι έχει ανάμειξη και αυτό φαίνεται στο υπόμνημά μου. Τις μεταγραφές τις κάνω εγώ, εγώ φαίνομαι. Δεν γίνεται να τιμωρηθούμε επειδή έρχεται στο γήπεδο και βλέπει την ομάδα.

Δεν είπα ποτέ ότι έχει τη διοίκηση της ομάδας. Είπα ότι λόγω των καθημερινών μου υποχρεώσεων δεν μπορώ να είμαι κάθε μέρα στην ομάδα. Τη διοίκηση και την καθημερινή διοίκηση την ασκεί ο αντιπρόεδρος και ο γενικός αρχηγός. Το θέμα της απόφασης ήταν για να γράψουν κάτι και να κατηγορήσουν την Καβάλα. Για να ισχύσει τέτοιο κατηγορητήριο πρέπει να αποδείξουν ότι υπάρχει σχέση εμού ή του προπονητή κάτι που δεν ισχύει και πρέπει να αποδείξουν ατράνταχτα ότι στον τάδε παίκτη ή διαιτητή δόθηκαν αυτά που λέγονται. Οι αερολογίες δεν θα περάσουν. Να μου πουν οι κύριοι βουλευτές της Καβάλας αν ασκήθηκαν πολιτικές πιέσεις, από πού προκύπτουν και ποιος τις έκανε. Να κάνουν επερώτηση στη Βουλή, όπως αυτές που κάνουν τόσο καιρό και να μάθουν».

Για το αγωνιστικό μέρος της υπόθεσης:

Η ομάδα συνεχίζει ακάθεκτη την προετοιμασία της και σήμερα ίσως μάθετε και έναν νέο παίκτη. Είμαστε σίγουροι ότι θα σωθούμε και κινούμαστε ανάλογα. Αν είναι να πέσουμε εμείς πρέπει να ρίξουν και όλες τις ομάδες που εμπλέκεται το όνομά τους στην υπόθεση. Δεν βλέπω, όμως, κανέναν άλλον να παίρνει σειρά. Βλέπω μόνο στοχευμένες κινήσεις προς μερικούς συλλόγους. Μιλάμε για δύο ομάδες με το μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Μιλάμε για ομάδες που η μία βγήκε Ευρώπη και η άλλη παραλίγο να βγει».

Για το γεγονός ότι δεν παραδίδεται ο πατέρας του, Μάκης:

Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για αυτόν. Ο πατέρας μου έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, η δική μου επιλογή ήταν να πάω, μου έβαλαν μια τρελή εγγύηση. Άλλωστε ούτε για τον πατέρα μου υπάρχει τίποτα. Μόνο καφενειακές συζητήσεις. Η UEFA και ο πρόεδρός της, Μισέλ Πλατινί, που ήρθε προχτές στην Ελλάδα λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να τελεσιδικήσει πρώτα το ποινικό μέρος και μετά το πειθαρχικό. Το χαρτί που έφερε δεν είναι αποδεικτικό στοιχείο. Αυτά πρέπει να τα βρουν οι διωκτικές αρχές. Δεν γίνεται όλοι να σου λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και να διώκεσαι. Πίστευα ότι υπάρχουν αρχές σε αυτήν τη χώρα και ότι παρά τα συμφέροντα που παίζονται θα υπάρχει δικαιοσύνη».

Το μένος κατά της Καβάλας δεν μπορεί να ξέρω από που πηγάζει. Ίσως επειδή πηγαίνει καλά η ομάδα. Ζηλεύουν τις επιτυχημένες μεταγραφές που κάνει η Καβάλα. Όπως καταλαβαίνω εγώ πήραν εντολές από κάποιους. Καθοδηγήθηκαν, δεν ξέρω από ποιον μπορεί να έγινε αυτό, αλλά θα με βρει μπροστά του, όποιος κι αν είναι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x