Μιχάλης Τσόχος

Oπως στρώνεις, κοιμάσαι…

Και τώρα, ρε παιδιά, που χάθηκαν και τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη και αυτά τα λίγα και απαραίτητα των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τι θα γίνει; Θα ξεπουλήσετε και τον Μπουμσόνγκ και τον Λέτο; Μήπως θα διώξετε και αυτούς που πήρατε; Δυστυχώς, οι ομάδες δεν φτιάχνονται μόνο με το χαρτί και το μολύβι, γιατί τώρα το χαρτί και το μολύβι επιβάλλει να φύγουν κανά δυο ακόμη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται -για να προχωρήσει και να αναπνεύσει- να πάρει 2-3 ακόμα!

Και τώρα, ρε παιδιά, που χάθηκαν και τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη και αυτά τα λίγα και απαραίτητα των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τι θα γίνει;

Θα ξεπουλήσετε και τον Μπουμσόνγκ και τον Λέτο;

Μήπως θα διώξετε και αυτούς που πήρατε;

Δυστυχώς, οι ομάδες δεν φτιάχνονται μόνο με το χαρτί και το μολύβι, γιατί τώρα το χαρτί και το μολύβι επιβάλλει να φύγουν κανά δυο ακόμη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται -για να προχωρήσει και να αναπνεύσει- να πάρει 2-3 ακόμα!

Του Μιχάλη Τσόχου

Σπάνια επικαλούμαι τα όσα έχω γράψει ή έχω πει. Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα το κάνω απλώς για να αναδείξω το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του Παναθηναϊκού με τη συμμετοχή όλων. Των μετόχων, των ανθρώπων που πήραν τις αποφάσεις, του προπονητικού τιμ και φυσικά των παικτών.

Ένα έγκλημα που είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό που του διαλύει όλη τη χρονιά σε ότι έχει να κάνει με τον οικονομικό σχεδιασμό και πιθανότατα όχι μόνο. Μετά από αυτόν τον διασυρμό-αποκλεισμό από μία πάρα πολύ μέτρια ομάδα, ο Παναθηναϊκός είναι σαν να πούλησε τσάμπα τον Σισέ στη Λάτσιο. Ό,τι εισέπραξε από την πώληση του Γάλλου σούπερ σταρ, το έχασε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας από την Οντένσε.

Και αυτός ήταν ο μεγάλος κίνδυνος για τον οποίο έγραφα από τον περασμένο Μάιο. Ολοι ξέραμε ότι ο Σισέ θα πωληθεί, όλοι ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη και τα 5 εκατ. ευρώ που εισέπραξε, αλλά και να απαλλαχθεί από το πολύ μεγάλο συμβόλαιο του Γάλλου. Αλλά όλα αυτά έπρεπε να γίνουν χωρίς να μεγαλώσει ο κίνδυνος αυτή η θυσία να πάει χαμένη. Και πήγε χαμένη μετά τον αποκλεισμό.

Το όποιο κέρδος από αυτή την θυσία της πώλησης του Σισέ θα εξανεμίζονταν αν ο Παναθηναϊκός δεν επένδυε μέρος των χρημάτων αυτών για τον αντικαταστάτη του, που θα είχε την ποιότητα να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον στην πρόκριση σε βάρος της Οντένσε.

Ο Παναθηναϊκός δεν το έκανε και πλέον η χρονιά ξεκινά από όλες τις απόψεις με τις χειρότερες προυποθέσεις. Μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που βίωσε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός από την Οντένσε δεν μπορούσε να τον περιμένει και πλέον μπροστά του υπάρχει ένας… Γολγοθάς.

Πόση ακριβώς θα είναι η οικονομική ζημιά, σήμερα δεν μπορεί να υπολογιστεί. Θα το ξέρουμε οριστικά σε ένα μήνα, όταν θα γνωρίζουμε αν ο Παναθηναϊκός θα έχει μπει έστω στους ομίλους του Europa League ή θα έχει αποκλειστεί και από αυτή τη διοργάνωση. Και βέβαια όταν θα ξέρουμε αν πωληθεί έστω και ένα διαρκείας από εδώ και στο εξής.

Το να σταθούμε στο τι φταίει αγωνιστικά και ήρθε αυτή η συντριβή είναι κάτι απαραίτητο, αλλά όχι της παρούσης. Αλλωστε δεν ήταν και λίγα τα κακώς κείμενα του Παναθηναϊκού σε αυτό το ματς. Τέσσερα γκολ από μία μέτρια ομάδα της σειράς έφαγε ο ΠΑΟ, συνεπώς πολλά φταίνε. Μοναδική όαση ήταν η παρουσία του Νίνη η οποία όμως πήγε στράφι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x