Μιχάλης Τσόχος

Κακώς κάνει τα μεταγραφικά χατίρια του Βαλβέρδε

Το νέο… φρούτο από την Ισπανία ακούει στο όνομα Ουρμπάιθ. Το αποκαλώ φρούτο όχι γιατί είναι κακός παίκτης, αλλά είναι τελείως μακριά από τη μεταγραφική πολιτική που πρέπει να έχει ένας ελληνικός σύλλογος και δη ο Ολυμπιακός. Του Μιχάλη Τσόχου.

Το νέο… φρούτο από την Ισπανία ακούει στο όνομα Ουρμπάιθ. Το αποκαλώ φρούτο όχι γιατί είναι κακός παίκτης, αλλά είναι τελείως μακριά από τη μεταγραφική πολιτική που πρέπει να έχει ένας ελληνικός σύλλογος και δη ο Ολυμπιακός.

Του Μιχάλη Τσόχου

Δηλαδή θα πάει ο Ολυμπιακός να πληρώσει και την Μπιλμπάο για να τον αγοράσει και θα δώσει στον ίδιο συμβόλαιο που μαζί με την εφορία ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο για να πάρει παίκτη 32 ετών από την Μπιλμπάο τον οποίο ο προπονητής της δεν τον υπολογίζει;

Χίλιες φορές ο (μπροστά στον Ουρμπάιθ) τσάμπα Τζιόλης. Η λογική έχει καταργηθεί στον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού και για αυτό χωρίς δεύτερη κουβέντα είναι υπεύθυνος ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Και δεν θα σταθώ μόνο στο ότι με εξαίρεση τον Φουστέρ που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ότι παίκτη έχει προτείνει ο Ισπανός έχει αποδειχτεί πατάτα, αλλά στη λογική των κινήσεων. Ο Ολυμπιακός άκουσε τον Βαλβέρδε και πήρε τον Μαρκάνο πληρώνοντας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ μαζί με την εφορία για να τον δανειστεί ένα χρόνο και χωρίς να μπορεί να τον αγοράσει ακόμη και αν κάνει παπάδες. Τόσα λεφτά για αναπληρωματικό δανεικό στόπερ δεν δικαιολογούνται με τίποτα.

Ο Ερνέστο ενώ ζητούσε με πολύ μεγάλη επιμονή τον Ισπανό αμυντικό αριστερό μπακ Ντιντάκ, όταν τελικά ο τελευταίος τον κρέμασε και γύρισε στην Εσπανιόλ, ο Βαλβέρδε αποφάσισε ότι η ομάδα δεν θέλει αριστερό μπακ και έκοψε τον Ελληνα Τζαβέλλα. Ηδη στο Ρέντη έχει αρχίσει και κυκλοφορεί ως ανέκδοτο ότι αν δεν είσαι Ισπανός δεν παίρνεις μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Τώρα ο Βαλβέρδε θέλει να αντικαταστήσει τον Ουρτάδο με τον Ουρμπάιθ και φυσικά δεν φροντίζει και τα νότα του, αφού πίσω και από αυτή τη μεταγραφή όπως και από όλες όσες έκανε φέτος ο Ερνέστο βρίσκεται ο μάνατζέρ του ο Ιμπάνιεθ. Θα έπρεπε να ξέρει ότι ακόμη και συμπτωματικό να είναι αυτό θα έπρεπε να το αποφύγει για να μην δημιουργούνται ψίθυροι.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό ο Ολυμπιακός νομίζω ότι έφτασε η ώρα να πάψει να κάνει τα μεταγραφικά χατίρια του Ερνέστο. Είναι ένας προπονητής που δεδομένα το ερχόμενο καλοκαίρι θα φύγει από την ομάδα και καλό θα είναι ως τότε να μην έχει γεμίσει ο Ολυμπιακός με Ισπανούς παίκτες αμφίβολης ποιότητας που θα ψάχνει να δει πώς θα τους ξεφορτωθεί μετά τη φυγή του προπονητή.

Ο Βαλβέρδε έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει εξαιρετική δουλειά στον Ολυμπιακό ως κόουτς. Ως μάνατζερ τα έχει κάνει κατ' επανάληψη μούσκεμα και καλό θα ήταν να μην τον αφήσουν να τα κάνει για μία ακόμη φορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x