Μιχάλης Τσόχος

Το τέλειο φινάλε στο ποδοσφαιρικό σίριαλ της τελευταίας διετίας

Η μεταγραφή του Σεσκ Φάμπρεγκας στην Μπαρτσελόνα ήταν αυτό που λέμε talk of the world και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με την ομάδα από την οποία φεύγει και την ομάδα στην οποία πάει, ούτε με το γεγονός ότι τα χρήματα είναι πολλά, αλλά κυρίως λόγω της ποιότητας και της αξίας του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Η μεταγραφή του Σεσκ Φάμπρεγκας στην Μπαρτσελόνα ήταν αυτό που λέμε talk of the world και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με την ομάδα από την οποία φεύγει και την ομάδα στην οποία πάει, ούτε με το γεγονός ότι τα χρήματα είναι πολλά, αλλά κυρίως λόγω της ποιότητας και της αξίας του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε αυτή η μεταγραφή επιβεβαιώνει τον διαφορετικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό που επικρατεί μακριά από την Ελλάδα. Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής ο Σεσκ εξηγούσε πόσο δύσκολο του ήταν να αποχαιρετήσει τον δεύτερο πατέρα του Αρσέν Βενγκέρ. «Τον πήρα τηλέφωνο για να τον αποχαιρετήσω. Μου ήταν πολύ δύσκολο να το κάνω επειδή ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος. Δεν του είπα πολλά γιατί δεν μπορούσα. Του έστειλα ένα μήνυμα για να τον ευχαριστήσω για αυτό που με έκανε να είμαι σήμερα. Τα υπόλοιπα θα του τα πω από κοντά κάποια άλλη στιγμή όταν θα ταξιδέψω στον Λονδίνο για να δω την αγαπημένη μου ομάδα την Αρσεναλ».

Αύτη ήταν μία από τις πρώτες ατάκες του Σεσκ στην παρουσίαση του από την Μπαρτσελόνα, πριν πει όλα τα υπόλοιπα λίγο πολύ αναμενόμενα για την επιστροφή του στην ομάδα των ονείρων του και στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του να παίξει και να διακριθεί σε αυτόν τον σύλλογο, όπως ο ίδιος είπε.

Την ίδια ώρα ο Αρσεν Βενγκέρ δεν έστελνε το ανάθεμα στον Σεσκ. Ισα ίσα το κρατούσε για τον εαυτό του. «Σήμερα χάσαμε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Είναι δύσκολο για εμάς που κάναμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε. Ο Σεσκ δεν έφυγε για οικονομικούς λόγους. Ο Σεσκ δεν έφυγε γιατί δεν λατρεύει την Αρσεναλ. Ο Σεσκ έφυγε γιατί η επιθυμία του να παίξει ποδόσφαιρο στο σπίτι του ήταν πολύ μεγάλη. Σε αυτή την επιθυμία του δεν ήταν σωστό να πάω κόντρα. Πήρα την απόφαση λοιπόν να τον παραχωρήσω σεβόμενος απολύτως αυτή την επιθυμία του» δήλωσε ο Γάλλος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι της Αρσεναλ με την Ουντινέζε για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όλα αυτά την ώρα που ο Τύπος της Αγγλίας και κυρίως οι οπαδοί της Αρσεναλ στο νησί τον έχουν βάλει για τα καλά στο στόχαστρο έχοντας μετατρέψει τις τελευταίες μέρες τις πιο δύσκολες από τότε που ανέλαβε την Αρσεναλ.
Την ίδια ώρα όλοι οι πρώην πλέον συμπαίκτες του αποχαιρετούσαν άλλοι έναν «σπουδαίο συμπαίκτη», άλλοι έναν «σπουδαίο φίλο» και άλλοι έναν «δάσκαλο» μέσω του Twitter με τα πιο θερμά λόγια ευχόμενοι στον Σεσκ καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα.

Από την παλιοσειρά τον Ρόμπι Φαν Πέρσι μέχρι τα πιτσιρικία τον Σέζνι, τον Ράμσει και τον Γουίλσαϊρ. Τους δύο τελευταίους δεν τους ξέχασε ούτε ο Σεσκ στην παρουσίαση του από την Μπαρτσελόνα σχεδόν δείχνοντάς τους ως διαδόχους του στην Αρσεναλ. Ο Φάμπρεγκας που έδειχνε καλά καλά να μην έχει καταλάβει ότι ήταν εκεί για να μιλήσει για την Μπάρτσα, αφού πρόλαβε στην παρουσίαση του να ασχοληθεί ακόμη και με τον «πολύ κρίσιμο και σημαντικό αγώνα με την Ουντινέζε τον οποίο η ομάδα μπορεί και πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε» και φυσικά με τον Βενγκέρ «Οσο τον έχει η Αρσεναλ στον πάγκο της δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Πολλές φορές η Αρσεναλ έχασε κάποιους από τους σταρ της τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Αρσεν ήξερε πάντα τι πρέπει να κάνει. Η Αρσεναλ ήταν είναι και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο». Και φυσικά δεν ξέχασε να μιλήσει και για τους οπαδούς της Αρσεναλ «θα είναι πάντα στην καρδιά μου για την στήριξη που μου πρόσφεραν αυτά τα οκτώ υπέροχα χρόνια. Εκεί πήγα παιδί και από εκεί έφυγα ως άνδρας και δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Αλλωστε θα τους βλέπω συχνά όταν θα πηγαίνω στο Λονδίνο για να βλέπω τα ματς της αγαπημένης μου ομάδας της Αρσεναλ. Είμαι ένας οπαδός της και αυτό δεν αλλάζει».

Το φινάλε του σίριαλ που απασχόλησε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη τα τελευταία δύο χρόνια είχε φτάσει στο τέλος του. Και ήταν ένα φινάλε στο οποίο Σεσκ Φάμπρεγκας, Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα επέδειξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό που όμοιό του σπάνια συναντάς ακόμη και σε αυτό το επίπεδο. Όλα τα υπόλοιπα, όπως τα χρήματα, τα χρόνια διάρκειας του συμβολαίου και οι ρήτρες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Το ποδόσφαιρο μέσα από την μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού φρόντισε να δείξει ότι πάνω από αριθμούς και χρήματα, υπάρχουν ανθρώπινες σχέσεις, σπουδαίες προσωπικότητες και άνθρωποι που τα υπέρογκα ποσά των τραπεζικών λογαριασμών τους και η δόξα δεν αλλοίωσαν τον χαρακτήρα και το ήθος τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x