Μιχάλης Τσόχος

Tι θα έπαιρνα αν ήμουν Μαρινάκης

Τα φιλικά του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν στη Γενεύη με μία πολύ πειστική εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι νίκη, ή ήττα. Ολοκληρώνοντας αυτή τη σειρά των φιλικών παιχνιδιών ο Ολυμπιακός και με δεδομένα ότι παρακολούθησα και τα εννιά ματς καταλήγω σε ορισμένα συμπεράσματα που δεν είναι ανεξάρτητα και από τον μεταγραφικό σχεδιασμό που είναι σε εξέλιξη με τον Ολυμπιακό να είναι πιθανό να αποκτήσει τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές.

Τα φιλικά του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν στη Γενεύη με μία πολύ πειστική εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να είναι νίκη, ή ήττα.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη σειρά των φιλικών παιχνιδιών ο Ολυμπιακός και με δεδομένα ότι παρακολούθησα και τα εννιά ματς καταλήγω σε ορισμένα συμπεράσματα που δεν είναι ανεξάρτητα και από τον μεταγραφικό σχεδιασμό που είναι σε εξέλιξη με τον Ολυμπιακό να είναι πιθανό να αποκτήσει τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές.

Του Μιχάλη Τσόχου

Παρά την σχετικά καλή εμφάνιση ως στόπερ του Ουρτάδο (η μόνη αξιοπρεπής) στο τελευταίο φιλικό με την Ιντερ συμφωνώ ότι δεν έχει θέση στο ρόστερ. Μόνο που δεν συμφωνώ ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει αντικαταστάτη του. Ο Φέισα είναι εξαιρετική περίπτωση παίχτη, ο Μοντέστο ως αμυντικός χαφ κάνει πολύ σπουδαία ματς, ο Μακούν που είναι προς απόκτηση είναι πολύ μεγάλη κλάση, ενώ σε αυτή τη θέση υπάρχει επίσης η κλάση του Ιμπαγάσα, αλλά και ο Γέστε. Πέντε παίκτες για δύο θέσεις. Μία χαρά είναι και δεν βλέπω γιατί πρέπει να αποκτηθεί και ο Τζιόλης ή ο Ουρμπάιθ. Περιττά λεφτά σε μία αχρείαστη μεταγραφή μου μοιάζουν.

Στην άμυνα μετά την δεύτερη πειστική εμφάνιση του Μαρκάνο ως αριστερό μπακ δεν χρειάζεται καμία μεταγραφή, εφόσον ο Τοροσίδης παραμείνει στο ρόστερ. Δεξιά ο Τόρο με τον Μανιάτη, στο κέντρο της άμυνας ο Αβραάμ (και στο φιλικό με την Ιντερ όπως και σε όλα τα υπόλοιπα ήταν αψεγάδιαστος) ο Μέλμπεργκ, ο Μαρκάνο και ο Παπάζογλου που δικαίως έμεινε στο ρόστερ και αξίζει να παίξει και τουλάχιστον 15 ματς πρωταθλήματος. Αριστερά ο Χολέμπας με τον Μαρκάνο και τον Μοντέστο να είναι πασπαρτού είτε για δεξί μπακ αν ποτέ χρειαστεί, είτε για στόπερ αν ποτέ χρειαστεί.

Στη μεσαία γραμμή για τα κεντρικά χαφ τα είπαμε, για τα εξτρέμ εκεί ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Αμπντούν. Νομίζω λάθος επιλογή, όχι λόγω της ποιότητας του παίκτη, αλλά λόγω της θέσης. Αριστερά ο Ολυμπιακός έχει τον Ριέρα, στη θέση αυτή παίζει πολύ άνετα και ο Γέστε ειδικά στα εύκολα ματς, όπως και ο Φετφατζίδης και φυσικά ο Μιραλάς όπως είδαμε και στο φιλικό με την Γαλατά. Σε συνθήκες ανάγκης εκεί παίζει και ο Χολέμπας όπως είδαμε και στο φιλικό με την Ιντερ και σε πολλά άλλα ματς και επίσημα στην περσινή σεζόν. Αντίθετα δεξιά θέση βασικού δεν έχει κανείς. Παίζει και ο Μιραλάς και ο Χαβίτο και ο Φετφατζίδης και ο Γκριμπιτς, αλλά κανείς είτε επειδή δεν είναι η καλή θέση του, είτε επειδή δεν έχει την ποιότητα να πάρει φανέλα βασικού σπίτι του, δεν έχει ξεχωρίσει. Αν ο Ολυμπιακός πάρει εξτρέμ είναι πιο φρόνιμο να πάρει δεξί εξτρέμ για βασικό. Η να πάρει επιθετικό για βασικό και να βάλει τον Μιραλάς δεξιά. Και το λέω αυτό γιατί αν ο Μιραλάς παίξει στα άκρα τότε ο Ολυμπιακός έχει έναν μόνο επιθετικό που ταιριάζει σε αυτό που παίζει ο Βαλβέρδε και δεν είναι άλλος από τον Τζεμπούρ. Ο Πάντελιτς όπως είδαμε για μία ακόμη φορά στο φιλικό με την Ιντερ είναι πλέον υπερβολικά αργός.

Άφησα για το φινάλε τη θέση του γκολκίπερ. Ο Κοστάντσο στην μοναδική εμφάνιση που δεν προβλημάτισε, σε αυτήν κόντρα στην Ιντερ δηλαδή, δεν έχει ούτε μία καλή επέμβαση στο ενεργητικό του. Στα υπόλοιπα φιλικά μάλλον είχε πολύ κακές στιγμές και ελάχιστες ως καμία καλές. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει μία πολύ αξιόπιστη λύση πίσω από τον Αργεντινό και δεν νομίζω ότι ο Δασκαλάκης είναι τέτοια.

Συνοπτικά αν ήμουν Μαρινάκης και με ενδιέφερε το ελληνικό πρωτάθλημα μεταγραφή δεν θα έκανα καμία. Αν ήμουν Μαρινάκης και έβλεπα ότι αυτή η ομάδα που φτιάχνει ο Βαλβέρδε έχει τις δυνατότητες και τις σοβαρές πιθανότητες διάκρισης στην Ευρώπη θα έπαιρνε τον Μακούν που είναι τεράστια κλάση, ένα δεξί εξτρέμ για βασικό έναν καλό τερματοφύλακα για να έχει πίεση ο Κοστάντσο και να υπάρχει και αξιόπιστη λύση αν ο Αργεντινός συνεχίσει να κάνει νερά.

Επειδή όμως δεν είμαι Μαρινάκης και η δουλειά μου είναι να σχολιάζω, κρίνοντας συνολικά τα εννιά φιλικά του Ολυμπιακού νομίζω ότι ο Βαλβέρδε έχει το πληρέστερο και το καλύτερο ρόστερ και από τις δύο προηγούμενης χρονιές που ήταν στον Πειραιά. Και ανεξάρτητα από το ποιες μεταγραφές θα κάνει ακόμη ο Ολυμπιακός, έχει όλα τα φόντα να κάνει ωραία πράγματα και στην Ευρώπη αρκεί ορισμένα πολύ βασικά και αναντικατάστατα εργαλεία αυτής της ομάδας (Αβραάμ και Μιραλάς κυρίως) να είναι υγιείς. Οσο για την καλύτερη μεταγραφή θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αυτή να μην είναι ο Φέισα. Και κόντρα στην Ιντερ έδειξε ότι είναι κλάση. Δεν είναι τυχαίο ότι όσες αλλαγές και αν έκανε ο Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός κέρδιζε και μόλις βγήκε ο Φέισα το 0-2 έγινε 2-2.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x