Stoiximan Super League

«Μαχαίρι» από τον ΟΠΑΠ στο ποδόσφαιρο

Την απόφαση να διακόψει κάθε συζήτηση με την Σούπερ Λίγκα και την Football League μέχρι τον Οκτώβριο αποφάσισε ο ΟΠΑΠ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως διακόπτεται η χρηματοδότηση στα δύο πρωταθλήματα, αφού η προηγούμενη σύμβαση έχει λήξει. Παράλληλα, καταγγέλλονται οι ατομικές συμφωνίες με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, καθώς και η χορηγία της ΕΠΟ για το Κύπελλο.

Την απόφαση να διακόψει κάθε συζήτηση με την Σούπερ Λίγκα και την Football League μέχρι τον Οκτώβριο αποφάσισε ο ΟΠΑΠ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως διακόπτεται η χρηματοδότηση στα δύο πρωταθλήματα, αφού η προηγούμενη σύμβαση έχει λήξει.

Το αν θα κληθούν για συζητήσεις εξαρτάται από τις κινήσεις που θα έχουν πραγματοποιήσει ως τότε για την βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην σημερινή συνεδρίαση ελήφθη απόφαση για περικοπές στην ΕΠΟ σε ό,τι έχει να κάνει με τον θεσμό του Κυπέλλου, ενώ δεν επηρεάζονται εθνική ομάδα και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, καταγγέλλονται οι ατομικές συμφωνίες με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ:

"Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε:

1. Να καταγγείλει την σύμβαση με την ομάδα της Καβάλας – ήταν τριετούς διάρκειας, με έναρξη κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα να μην αποδώσει οποιαδήποτε εκκρεμούσα οφειλή από την ημέρα της καταδίκης της για υπόθεση των προσυνεννοημένων αγώνων.

2. Να μην καταβληθούν οι εκκρεμούσες οφειλές προς την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου (η σύμβαση ήταν μονοετής και έληξε στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου) για τον ίδιο λόγο.

3. Να καταγγείλει την σύμβαση χορηγίας προς την ΕΠΟ αποκλειστικά ως προς το σκέλος της διοργάνωσης του Κυπέλου Ελλάδας, επειδή δεν προστάτευσε τον θεσμό κατά τον τελικό αγώνα στο ΟΑΚΑ.

4. Να καλέσει όλες τις ομάδες με τις οποίες η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει συνομολογήσει χορηγικές συμβάσεις, να υπογράψουν αναθεωρημένες συμβάσεις στις οποίες θα περιλαμβάνονται ρήτρες βίας, διαφάνειας και φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ). Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες συμβάσεις τριετούς διάρκειας (με έναρξη από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο) υφίστανται με οκτώ ομάδες της SuperLeague. Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε νέα χορηγική σύμβαση με ομάδα της SuperLeague για να υπογραφεί υποχρεωτικώς θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ίδιες ρήτρες.

5. Αναστέλλεται οποιαδήποτε συζήτηση για υπογραφή χορηγικής σύμβασης με διοργανώτριες αρχές (SuperLeague και Ένωση Β΄- Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας) για εύλογο χρόνο και πάντως έως ότου υπάρξουν εγγυήσεις κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Δείτε επίσης: Γερουλάνος: «Τέλος στη βία και στη διαφθορά»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x