Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Μια κανονική ΑΕΚ περνάει, ένας καλύτερος ΠΑΟΚ ονειρεύεται

Την πρώτη απάντηση στο «τί θέλει να κάνει από δω και μπρος, τώρα που πέτυχε τον πρώτο οικονομικό στόχο της χρονιάς που ήταν ένας εκ των σημαντικότερων που διεκδικούσε;» ερώτημα, η ΑΕΚ την έδωσε με την απόκτηση του Φαμπιάν Αντρές Βάργκας. Θέλει να κάνει κάτι για να παίξει καλύτερα, να γίνει πιο κανονική έκδοση ομάδας, να πλησιάσει λίγο περισσότερο τον πραγματικό εαυτό της και να της ξεφύγει λίγο της σκιάς του κακού εαυτού της, που μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα.

Την πρώτη απάντηση στο «τί θέλει να κάνει από δω και μπρος, τώρα που πέτυχε τον πρώτο οικονομικό στόχο της χρονιάς που ήταν ένας εκ των σημαντικότερων που διεκδικούσε;» ερώτημα, η ΑΕΚ την έδωσε με την απόκτηση του Φαμπιάν Αντρές Βάργκας.

Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος

Θέλει να κάνει κάτι για να παίξει καλύτερα, να γίνει πιο κανονική έκδοση ομάδας, να πλησιάσει λίγο περισσότερο τον πραγματικό εαυτό της και να της ξεφύγει λίγο της σκιάς του κακού εαυτού της, που μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή που, εφόσον βρίσκεται σε καλή κατάσταση, της καλύπτει ένα μεγάλο κενό. Ο 31χρονος Κολομβιανός διεθνής μέσος υπήρξε κανονικότατος ποδοσφαιριστής, υψηλής ταχύτητας ποδοσφαίρου, και έχει τα χαρακτηριστικά του 6αριού που ζητούσε επίμονα και δικαιολογημένα ο Μανόλο Χιμένεθ. Παίκτης με το προσωνύμιο «σκυλί» δεν γίνεται να μην είναι σκυλί.

Αν η ΑΕΚ δώσει συνέχεια και αποκτήσει ακόμη έναν χαφ, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τότε θα δημιουργήσει στον εαυτό της την προοπτική και να αμυνθεί αλλά και να δημιουργήσει καλύτερα στον άξονά της. Τα άκρα της, που είναι πολύ προβληματικά, είναι μια άλλη, πονεμένη ιστορία. Όμως η ΑΕΚ σήμερα δεν μπορεί να κάνει πολλά για να λύσει και αυτό το πρόβλημα.

Με τον Βάργκας και ακόμη μια κίνηση η ΑΕΚ δίνει στον προπονητή το δικαίωμα να παρουσιάσει μια βελτιωμένη έκδοση και, κατά συνέπεια να διεκδικήσει, εκτός των άλλων, μια θέση στην φάση των 32 του Europa League. Διότι, δεν γίνεται συζήτηση, αν η ΑΕΚ βελτιωθεί, έχει τύχη στον όμιλο που της δημιούργησε η κλήρωση. Η χθεσινή ΑΕΚ δεν έχει δικαίωμα ούτε κουβέντα να κάνει για πρόκριση. Μια κανονική ΑΕΚ όμως το έχει το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει απαντήσει ακόμη στην «μπορούμε να κάνουμε δύο μεταγραφές για να παρουσιάσουμε την καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών;» ερώτηση των οπαδών της και γενικά των ποδοσφαιρόφιλων. Ο ΠΑΟΚ δεν τις χρειάζεται αυτές τις μεταγραφές μόνο για να αυξήσει τις πιθανότητές του να περάσει καλά φέτος στο Europa League ή μίνι Champions League που του μαγείρεψε η κλήρωση. Τις χρειάζεται και για να γίνει το φαβορί για τον τίτλο του κυνηγού του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα. Η ωριμότερη ομάδα από αυτές που έχουν δώσει μέχρι σήμερα επίσημα παιχνίδια έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται για τον εαυτό της πολλά. Αν καταφέρει να κάνει μεταγραφές, θα ονειρευτεί περισσότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x