Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Αν δεν πάρει φορ, ο ΠΑΟ πρέπει να αλλάξει σχηματισμό

Το καλύτερο μαντάτο για τον Παναθηναϊκό, εκτός από το πρώτο «διπλό» και το πρώτο «τρίποντο», είναι ότι ο προπονητής του λειτουργεί με καθαρό κεφάλι, δηλαδή δίχως την ανησυχία ότι παίζει τη θέση του κορώνα γράμματα σε κάθε παιχνίδι. Απόψε στην Κέρκυρα άφησε έξω τον Λέτο για να τον συνετίσει, άφησε στον πάγκο τον Νίνη επειδή δεν του άρεσε στο προηγούμενο ματς, άφησε έξω τον Κατσουράνη επειδή τον είδε και τον άκουσε κουρασμένο.

Το καλύτερο μαντάτο για τον Παναθηναϊκό, εκτός από το πρώτο «διπλό» και το πρώτο «τρίποντο», είναι ότι ο προπονητής του λειτουργεί με καθαρό κεφάλι, δηλαδή δίχως την ανησυχία ότι παίζει τη θέση του κορώνα γράμματα σε κάθε παιχνίδι. Απόψε στην Κέρκυρα άφησε έξω τον Λέτο για να τον συνετίσει, άφησε στον πάγκο τον Νίνη επειδή δεν του άρεσε στο προηγούμενο ματς, άφησε έξω τον Κατσουράνη επειδή τον είδε και τον άκουσε κουρασμένο. Εκανε δηλαδή αυτό που έκρινε, δίχως να σκέφτεται το πολιτικό κόστος των επιλογών του, δηλαδή το τι θα άκουγε αν τυχόν ο Παναθηναϊκός δεν έφευγε νικητής από την Κέρκυρα.

Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος

Το δεύτερο καλό μαντάτο, που συνδέεται με το πρώτο, είναι ο Ζεκά, δηλαδή ένας κανονικός, ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που είναι βέβαιο ότι εφόσον εξελιχθεί θα ανεβάσει την υπεραξία του, θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και θα του φέρει, μεθαύριο, λεφτά στο ταμείο με την πώλησή του. Μια μεταγραφή που δίνει μια σαφή ένδειξη για το μάτι και τις inside πληροφορίες που έχει την ικανότητα να λαμβάνει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα για τους ποδοσφαιριστές.

Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα καλά μαντάτα και αρχίζουν τα ανησυχητικά: Ο Κλέιτον αλλάζει κούρεμα αλλά δεν αρπάζει την ευκαιρία, ο Κουίνσι είναι επιπόλαιος ακόμη και όταν είναι φιλότιμος, ο στάσιμος, ανασταλτικά, Ιωαννίδης αφήνει τον Παναθηναϊκό με ένα αριστερό μπακ. Δίχως τον Καραγκούνη να υποστηρίζει τον Ζεκά ο ΠΑΟ δεν θα είχε φτιάξει την τύχη του στην Κέρκυρα. Το κακό για τον Παναθηναϊκό όμως είναι ότι οι μέσοι ψάχνουν έναν φορ με ταχύτητα, δηλαδή έναν κάτι σαν Σισέ, που δεν είναι ο Τοτσέ. Το Τριφύλλι, με όποιες δυνατότητες έχει οικονομικά, χρειάζεται να βρει έναν φορ με σοβαρή ιπποδύναμη και δύναμη, δηλαδή με διαφορετικά στοιχεία από τον Τοτσέ. Διαφορετικά πρέπει να αλλάξει σχηματισμό, αν θέλει να αποκτήσει πιο εύκολο γκολ.

Και κάτι για την Κέρκυρα: μακάρι αυτό το ματς να εξηγήσει στον Μπάντοβιτς ότι δεν πρέπει να αδικεί την ομάδα του, στήνοντάς την στο δικό της μισό, να τον παροτρύνει να τη βάλει να δημιουργήσει κι όχι να καταστρέφει. Διότι με αυτό το σχέδιο απέναντι στις θεωρητικά ισχυρότερες από την Κέρκυρα ομάδες, δεν έχει τύχη. Και επειδή οι περισσότερες που κυκλοφορούν στη Superleague είναι θεωρητικά πιο ισχυρές, η Κέρκυρα πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο αν θέλει να φτιάξει στον εαυτό της την προοπτική να μείνει στην κατηγορία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x