Αφιερώματα

Α' Όμιλος: Παρουσίαση Λιθουανίας

Με όπλο τον κόσμο της που εδώ και καιρό έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια των αγώνων της, η οικοδέσποινα Λιθουανία είναι –χωρίς αμφιβολία- ένα από τα φαβορί για την τελική τετράδα. Η ομάδα του Κεμζούρα κατεβαίνει χωρίς το μεγάλο της αστέρι, Λίνας Κλέιζα, που πέρυσι την βοήθησε να φτάσει μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αλλά και χωρίς τον Ραμούνας Σισκάουσκας που δεν άλλαξε την απόφαση που είχε πάρει μετά του Ολυμπιακούς του Πεκίνου, για αποχώρηση από την εθνική.

Με όπλο τον κόσμο της που εδώ και καιρό έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια των αγώνων της, η οικοδέσποινα Λιθουανία είναι –χωρίς αμφιβολία- ένα από τα φαβορί για την τελική τετράδα. Η ομάδα του Κεμζούρα κατεβαίνει χωρίς το μεγάλο της αστέρι, Λίνας Κλέιζα, που πέρυσι την βοήθησε να φτάσει μέχρι το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αλλά και χωρίς τον Ραμούνας Σισκάουσκας που δεν άλλαξε την απόφαση που είχε πάρει μετά του Ολυμπιακούς του Πεκίνου, για αποχώρηση από την εθνική. Πονοκέφαλο προκάλεσε και η απουσία Ντάριους Λαβρίνοβιτς, που αν και βρέθηκε στην προεπιλογή, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ωστόσο επιστρέφει ένα άλλο αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξαναφορά τη φανέλα της Λιθουανίας και ακόμα και αν δεν συνεισφέρει στο παρκέ όπως άλλοτε, σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα δυνατά χαρτιά της ομάδας του.

Συν: Όσο κρύο κι αν είναι το αίμα των… βόρειων οι φωνές των Λιθουανών αναμένεται να αποτελέσουν έκτο παίκτη για το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, ενώ δεν θα αφήσουν και… ανεπηρέαστα τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Πλην: Το άγχος που προκαλεί στην οικοδέσποινα η λαϊκή απαίτηση για νίκες και επιτυχία ενδεχομένως να μην αποτελέσει καλό σύμβουλο.

Αστέρι: Ο Ξιστόφ Λαβρίνοβιτς είναι αυτός που μπορεί να «οδηγήσει» τους Λιθουανούς. Αυτό τουλάχιστον έδειξαν οι περυσινές εμφανίσεις του με τη Σιένα με την οποία έφτασε μέχρι το Final 4 της Euroleague. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ δεν αποτελεί απειλή μόνο κοντά στη ρακέτα, αλλά και από την περιφέρεια καθώς για το ύψος του διαθέτει πολύ καλό σουτ, ενώ υψηλά είναι και τα ποσοστά του από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα

Ριμάντας Καουκένας-Γκαρντ-1.92μ.-34-Σιένα (Ιταλία)
Μάντας Καλνιέτις-Πλέι Μέικερ-1.95μ.-25-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Τόμας Ντελινινκάιτις-Γκαρντ-1.90μ.-29-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ντάριους Σονγκάιλα-Πάουερ Φόργουορντ-2.06μ.-33-Γαλατασαράι (Τουρκία)
Σίμας Γιασάιτις-Φόργουορντ-2.02μ.-29-Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)
Ξίστοφ Λαβρίνοβιτς-Πάουερ Φόργουορντ-2.10μ.-31-Σιένα (Ιταλία)
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους-Πλέι Μέικερ-1.93μ.-35-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)
Μαριγιόνας Πετραβίτσιους-Σέντερ-2.08μ.-32-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Ρομπέρτας Γιαβτόκας-Σέντερ-2.11μ.-31-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Γιόνας Βαλανσιούνας-Σέντερ-2.10μ.-19-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
Μαρτίνας Πόσιους-Γκαρντ-1.96μ.-25-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Παούλιους Γιανκούνας-Πάουερ Φόργουορντ-2.05μ.-27-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Προπονητής: Κεστούτις Κεμζούρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x