Αφιερώματα

Τα γήπεδα και οι πόλεις του Ευρωμπάσκετ

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα γήπεδα και τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα γήπεδα και τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.


Πανεβέζις

Το Πανεβέζις είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στην Λιθουανία και βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες της Βαλτικής, το Βίλνιους (130 χλμ.) και τη Ρίγα (150 χλμ.). Εκεί θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του πρώτου ομίλου (Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ισπανία, Τουρκία, Πορτογαλία). Το «Πανεβέζις Αρίνα» κατασκευάστηκε το 2008 και είναι χωρητικότητας 5.684 θεατών.

Σιαουλιάι

Το Σιαλουάι θα μπορούσε να ονομαστεί ως η «μεσαιωνική πόλη», καθώς η ιστορία της ξεκινά από τον 13ο αιώνα. Στις μέρες μας είναι η πανεπιστημιούπολη της χώρας, ενώ εκεί έχει την έδρα της και η ομώνυμη ομάδα. Το «Σιαουλιάι Αρίνα», το οποίο χωρά 5.500 θεατές, έχει χαρακτηριστεί ως το ιδανικό μέρος για να φιλοξενεί αγώνες μπάσκετ. Εκεί θα παλέψουν για την πρόκριση στον επόμενο γύρο οι ομάδες του δεύτερου ομίλου (Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Σερβία).

Αλίτους

Όλα τα βλέμματα των Ελλήνων θα είναι στραμμένα στο Αλίτους, καθώς εκεί θα δώσει τους αγώνες της η Εθνική ομάδα, για τον τρίτο όμιλο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Φινλανδία). Είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Λιθουανίας και έκτη όλης της χώρας, μετρώντας 77.302 κατοίκους. Το «Αλιτάους Αρίνα» είναι από τα πιο καινούρια γήπεδα, αφού ολοκληρώθηκε λίγους μήνες πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, ενώ είναι χωρητικότητας 5.500 θεατών.

Κλαϊπέντα

Η Κλαϊπέντα βρίσκεται στην ανατολή ακτή της Λιθουανίας, η οποία «βρέχεται» από τη Βαλτική θάλασσα και είναι μία από τις βιομηχανικές πόλεις της χώρας. Το «Κλαϊπέντος Αρίνα» είναι και αυτό ένα από τα πιο καινούρια γήπεδα καθώς ολοκληρώθηκε μέσα στο 2011, όπου εκεί θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του τέταρτου ομίλου (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γεωργία, Ρωσία, Σλοβενία, Ουκρανία).

Βίλνιους

Ο δρόμος για το… Κάουνας (όπου θα γίνει η τελική φάση) περνάει από την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, το Βίλνιους. Οι 12 ομάδες που θα προκριθούν από τη φάση των ομίλων, θα «μονομαχήσουν» στη «Siemens Arina», η οποία κατασκευάστηκε το 2004, είναι χωρητικότητας 11.000 θεατών και είναι φυσικά η έδρα της Λιέτουβος Ρίτας. Πολλοί ονομάζουν το Βίλνιους, πόλη «Μπαρόκ», καθώς στους δρόμους μπορεί κάποιος να δει έργα Γοτθικού ρυθμού, της Αναγέννησης ή Νεοκλασσικά.

Κάουνας

Ο τελικός προορισμός, όπου εκεί θα παλέψουν οι οκτώ καλύτερες ομάδες για ένα μετάλλιο, μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και φυσικά θα αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης. Το Κάουνας χαρακτηρίζεται ως η πρωτεύουσα του λιθουανικού μπάσκετ και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ενώ εκεί έχει την έδρα της η γνωστή σε όλους, Ζαλγκίρις (η ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού Ηλία Ζούρου). Το «Καούνο Αρίνα» είναι ένα σύγχρονο γήπεδο, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα στο 2011 και είναι αντάξιο της –μπασκετικής- πόλης που το φιλοξενεί. Τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης θα έχουν την ευκαιρία να τον χειροκροτήσουν από κοντά, 14.400 θεατές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x