Αφιερώματα

Α' Όμιλος: Παρουσίαση Πολωνίας

Με νέο… καπετάνιο στο τιμόνι της τον Άλες Πίπαν, αλλά χωρίς το μεγάλο αστέρι της Μάρτσιν Γκορτάτ, η Πολωνία ετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο από την 11η θέση που κατέκτησε το 2009 στην ίδια διοργάνωση στο «σπίτι» της. Για να φτάσει ως εκεί πάντως ο δρόμος ήταν μακρύς. Στα προκριματικά που πραγματοποιήθηκαν το 2010 οι Πολωνοί τερμάτισαν τέταρτοι στον όμιλο τους πίσω από Βέλγιο, Γεωργία και Βουλγαρία.

Με νέο… καπετάνιο στο τιμόνι της τον Άλες Πίπαν, αλλά χωρίς το μεγάλο αστέρι της Μάρτσιν Γκορτάτ, η Πολωνία ετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο από την 11η θέση που κατέκτησε το 2009 στην ίδια διοργάνωση στο «σπίτι» της. Για να φτάσει ως εκεί πάντως ο δρόμος ήταν μακρύς. Στα προκριματικά που πραγματοποιήθηκαν το 2010 οι Πολωνοί τερμάτισαν τέταρτοι στον όμιλο τους πίσω από Βέλγιο, Γεωργία και Βουλγαρία. Στο τελευταίο ματς κόντρα στους Βέλγους ήθελαν νίκη για να προκριθούν αλλά δεν τα κατάφεραν. Ωστόσο η απόφαση της Fiba Europe να αυξήσει τις ομάδες του Ευρωμπάσκετ από 16 σε 24 έδωσε τελικά το εισιτήριο στην ομάδα του Κελάτι.

Συν: Ο νέος της προπονητής που με την μακρόχρονη εμπειρία του μπορεί να δώσει στην ομάδα του αυτό που χρειάζεται για να προκριθεί –αρχικά- στη δεύτερη φάση. Εξάλλου αυτό θα αποτελεί από μόνο του επιτυχία καθώς πρέπει να αφήσει εκτός συνέχειας μία εκ των Ισπανία, Λιθουανία και Τουρκία.

Πλην: Η απουσία του Γκορτάτ καθώς η πολωνική ομοσπονδία δεν μπόρεσε να καλύψει τα δύο εκατομμύρια δολάρια που ζητούσαν οι Σανς ως ασφάλεια για τον παίκτη τους. Οι Πολωνοί θα εμφανιστούν εμφανώς αποδυναμωμένοι κοντά στο καλάθι απουσία του 27χρονου σέντερ.

Αστέρι: Ο Τόμας Κελάτι. Ο Αμερικανός το 2010 πήρε την πολωνική υπηκοότητα καθώς η σύζυγός του είναι Πολωνή και συμμετείχε το καλοκαίρι του 2010 στα προκριματικά κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Το σουτ από τα 6.75 θα πρέπει να προβληματίζει οποιαδήποτε άμυνα, αν και στα φιλικά προετοιμασίας στα οποία συμμετείχε με την ομάδα του δεν έδειξε να είναι σε πολύ καλή φόρμα.

Το ρόστερ

Όνομα-Θέση-Ύψος-Ηλικία-Ομάδα

Ντάρνταν Μπερίσα-Γκαρντ-1.98μ.-23-Ανβίλ Βλόκλαβεκ (Πολωνία)
Άνταμ Λαπέτα-Σέντερ-2.14μ.-24-Πρόκομ (Πολωνία)
Ρόμπερτ Σκιμπνιέβσκι-Πλέι Μέικερ-1.83μ.-28-Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία)
Πιότρ Παμούλα-Πλέι Μέικερ-1.90μ.-21-Πολιτέκνικα Βαρσοβίας (Πολωνία)
Πάβελ Λέοντσικ-Πάουερ Φόργουορντ-2.03μ.-25-Ενεργκά Τσάρνι (Πολωνία)
Σίμον Σέβτσικ-Σέντερ-2.09μ.-29-Αβελίνο (Ιταλία)
Λούκας Βισνιέβσκι-Γκαρντ-1.86μ.-27-Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία)
Λούκας Κοζάρεκ-Πλέι Μέικερ-1.87μ.-27-Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία)
Πιότρ Ζότκα-Φόργουορντ-1.96μ.-30-Πρόκομ (Πολωνία)
Άνταμ Βατσίνσκι-Γκαρντ-1.95μ.-22-Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία)
Τόμας Κελάτι-Γκαρντ-1.95μ.-29-Χίμκι (Ρωσία)
Άνταμ Χρίτσανιουκ-Σέντερ-2.06μ.-27-Πρόκομ (Πολωνία)

Προπονητής: Άλες Πίπαν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x