Ελλάδα

Σπανούλης: «Δεν γίνεται να έχουμε διακοπή 20 μέρες, πρέπει να ξεκουραστούν και οι παίκτες της Εθνικής»

Τα παράπονα του Βασίλη Σπανούλη για το καλεντάρι και τον κίνδυνο να πάνε οι διεθνείς στην Εθνική για το Προολυμπιακό χωρίς ανάσα.

Ο Βασίλης Σπανούλης εξήρε την αντίδραση της ομάδας του και την καλή εμφάνιση και νίκη επί του Κολοσσού για τα playoffs. Αντίθετα, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το καλεντάρι, με την απραξία 20 ημερών για αρκετές ομάδες και τον κίνδυνο οι παίκτες της Εθνικής ομάδας να τεθούν στη διάθεσή του χωρίς ανάσα μετά τους τελικούς.

«Είχαμε πει ότι πρέπει να ξαναβρούμε με τα παιδιά τη διάθεση μας και την ταυτότητα μας μετά από μια εκπληκτική χρονιά στην Ευρώπη. Κάπου αδειάσαμε πνευματικά και ήταν λογικό. Κάναμε μια φοβερή υπερπροσπάθεια και πλέον είπαμε ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε στην Ελλάδα. Είχαμε δυο εβδομάδες να παίξουμε με τον Προμηθέα και δεν ήμασταν καλοί, ειδικά στο πρώτο 10λεπτο που δεχθήκαμε 35 πόντους. Δεν είναι αυτή η ομάδα μας. Σήμερα παίξαμε με τρομερή διάθεση και προσήλωση και στις δυο πλευρές του γηπέδου και αμυντικά και επιθετικά. Κυνηγήσαμε πάρα πολύ, είχαμε φοβερή διάθεση να πασάρουμε την μπάλα και στον αιφνιδιασμό και στις οργανωμένες επιθέσεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι απλώς το 1-0 και πρέπει να προετοιμαστούμε για το δεύτερο παιχνίδι», ανέφερε αρχικά για το παιχνίδι.

Για τη μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, είπε: «Όταν είσαι Έλληνας θέλεις να πάει καλά το ελληνικό μπάσκετ και από τη στιγμή που είμαι και προπονητής της Εθνικής ομάδας, πραγματικά πολλές φορές με στενοχωρεί το γεγονός ότι είμαστε πολύ πίσω σε κάποια πράγματα σε σχέση με άλλες χώρες. Βλέπουμε ότι παντού παίζονται αγώνες. Δεν είναι σωστό για πολλές ομάδες να μένουν σε απραξία 20 ημέρες. Αυτό είναι διακοπές καλοκαιριού, δεν είναι διακοπές μέσα στην αγωνιστική περίοδο. Επίσης πρέπει να γίνει κάτι, η σωστή διαδικασία ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα ομαλά και να ξεκουραστούν τα παιδιά για την Εθνική ομάδα. Ο καθρέπτης όλου του μπάσκετ είναι η Εθνική ομάδα. Ήταν είναι και θα είναι. Πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια, όλοι μας, όσοι αγαπάμε το μπάσκετ, όλοι όσοι πρεσβεύουμε το μπάσκετ, ώστε η Εθνική ομάδα να ξεκινήσει την προετοιμασία της στα χρονικά περιθώρια που έχουμε θέσει και έχουμε συμφωνήσει για να είναι έτοιμη για ένα πολύ μεγάλο τουρνουά που έρχεται στην Αθήνα. Αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι και πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι η Εθνική ομάδα είναι υπεράνω όλων μας. Και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, γιατί κάθε ανάπτυξη του μπάσκετ προήλθε από την Εθνική ομάδα και το 1987 και το 2005 και πρέπει αυτό να το διαφυλάξουμε. Να προσέχουμε πολύ, να είμαστε οργανωμένοι, ειδικά σε χρονιές που υπάρχει ένα τέτοιο τουρνουά στην χώρα μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x