Ελλάδα

Στεγνό καθάρισμα στον Κολοσσό και «αγκαλιά» με την πρόκριση το Περιστέρι bwin!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, το Περιστέρι bwin επικράτησε εύκολα με 79-63 του Κολοσσού, κάνοντας το 1-0 στον πρώτο γύρο των playoffs της Stoiximan Basket League.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs της Stoiximan Basket League έκανε το βράδυ της Τετάρτης το Περιστέρι bwin, το οποίο επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 79-63 του Κολοσσού Ρόδου στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Με πολυφωνία στην επίθεση και με πολλούς πόντους στο τρανζίσιον και στις δεύτερες ευκαιρίες, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη κυριάρχησε πλήρως της ομάδας από τη Ρόδο, κάνοντας το 1-0 στη σειρά και πλέον έχει την ευκαιρία να προκριθεί στα ημιτελικά το ερχόμενο Σάββατο (18/05, 17:15) στο Κλειστό της Καλλιθέας.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μήτρου-Λονγκ με 12 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Χουγκάζ (10π., 8ρ.) και Ράνγκλαντ, με τον τελευταίο μάλιστα να αγγίζει το double-double με 9 πόντους και 10 ασίστ. Για τον Κολοσσό, ξεχώρισε ο Μπραΐκοβιτς με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το ματς:


Το Περιστέρι bwin μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με «σύμμαχο» το μακρινό του σουτ και τα τρίποντα των Γουίλιαμς, Χουγκάζ και Ράγκλαντ, προηγήθηκε με 12-8 στο 4'. Η είσοδος του Ζερμέν Λαβ στο παρκέ, έδωσε ταχύτητα και φρεσκάδα στους γηπεδούχους, και με έξι σερί πόντους του Αμερικανού γκαρντ, ανέβασαν τη διαφορά στο +7 για το 20-13, προτού οι Πόλεϊ και Ρένφρο διαμορφώσουν το 22-15 του πρώτου δεκαλέπτου.




Η αντίδραση του Κολοσσού ήρθε στις αρχές της δεύτερης περιόδου, εκεί όπου μέσω της άμυνας και με αιχμή του δόρατος τον Μπραΐκοβιτς, όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά, αλλά πέρασε και για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 25-24 στο 14'. Κάπου εκεί, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη «αφυπνίστηκε» και με τρία διαδοχικά τρίποντα - δύο από τον Μήτρου-Λονγκ και ένα από τον Χουγκάζ - πήραν εκ νέου το πάνω χέρι στο σκορ (33-27). Με τον Μπραΐκοβιτς να παλεύει ολομόναχος, οι Ροδίτες δεν είχαν πολλές πιθανότητες να μειώσουν τη διαφορά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, το Περιστέρι bwin να πάει στα αποδυτήρια με +14 για το 44-30.

Περιστέρι bwin-Κολοσσός Ρόδου:

Με τον Μπραΐκοβιτς να συνεχίζει «καυτός» και στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον Περάντες, οι Ροδίτες μάζεψαν γρήγορα τη διαφορά για το 48-39 στο 23'. Ωστόσο, οι Περιστεριώτες δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ροκανίσουν και άλλο το σκορ, και με τους Ντάνγκουμπιτς και Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφιες τιμές. Μάλιστα, με ένα επιμέρους σκορ 9-3 στο τελευταίο τρίλεπτο, κατάφεραν και ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +16, κλείνοντας έτσι την περίοδο μπροστά με 66-50.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το Περιστέρι bwin διαχειρίστηκε εξαιρετικά το σημαντικό αυτό προβάδισμά του, μην επιτρέποντας στον Κολοσσό να μειώσει και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς. Αντιθέτως, Ρένφρο και Ράνγκλαντ έβγαλαν εξαιρετικές συνεργασίες, φτάνοντας ακόμα και στο +20 (79-59), προτού να πάρει τη νίκη με το τελικό 79-63.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 44-30, 66-50, 79-63.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x