Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Να η ευκαιρία να γίνει ο Σωτήρης «άντρας»

Ο Σωτήρης Νίνης έχει προλάβει μέσα σε λίγα χρόνια που έχει μπει στη ζωή μας, να περάσει από διάφορα στάδια: ξεκίνησε από ball - boy, έγινε παιδί - θαύμα, νέος Σαραβάκος, τον αποκάλεσαν «φούσκα», παρουσιάστηκε ως στόχος μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, του τραγούδησαν «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ», νόμισαν ότι τον μείωναν κάποιοι όταν τον προσφωνούσαν «ο Σωτήρης Νίνη» από την γειτονική χώρα, έγινε αυτός που σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Εθνική...

Ο Σωτήρης Νίνης έχει προλάβει μέσα σε λίγα χρόνια που έχει μπει στη ζωή μας, να περάσει από διάφορα στάδια: ξεκίνησε από ball - boy, έγινε παιδί - θαύμα, νέος Σαραβάκος, τον αποκάλεσαν «φούσκα», παρουσιάστηκε ως στόχος μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, του τραγούδησαν «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ», νόμισαν ότι τον μείωναν κάποιοι όταν τον προσφωνούσαν «ο Σωτήρης Νίνη» από την γειτονική χώρα, έγινε αυτός που σκόραρε στο ντεμπούτο του με την Εθνική κι αυτός που σκόραρε στο Ισραήλ και μας έβαλε στη ράγα της πρόκρισης - άρα και Νίνης όλων των Ελλήνων, είχε τα πάνω του και τα κάτω του, άλλαξε θέση από δεξί εξτρέμ σε μέσα δεξιά, την κατηγόρησαν (αυτόν ή και την ομάδα του) ότι το παράκανε με τον μυικό όγκο και έχασε την ταχύτητα και την έκρηξη που είχε όταν τον πρωτογνωρίσαμε, του «χρεώσαμε» γκόμενες, νυχτοπερπατήματα, άσωτη ζωή...

Βαρύ φορτίο για ένα παιδί που ντεμπουτάρισε πριν κλείσει τα 17 του και τον φορτώσαμε με ευθύνες και υποχρεώσεις που δεν μπορούσε να σηκώσει το εφηβικό του κορμί. Που δεν νομίζω ότι ήθελε να τον λένε ούτε νέο Σαραβάκο, ούτε νέο Μέσι, ούτε νέο ηγέτη του Παναθηναϊκού, ούτε τη μεγαλύτερη ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου ή αυτόν που θα πουλιόταν στη Ρεάλ ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 10 και 15 εκατομμύρια ευρώ. Φαντάζομαι ότι απλά ήθελε να ωριμάσει σαν άντρας και σαν ποδοσφαιριστής φυσιολογικά κι όχι απότομα ή ανώμαλα, χωρίς βιασύνη και πίεση.

Λέμε εδώ και δυο χρόνια, ότι ήρθε η στιγμή να γίνει ο Σωτήρης Νίνης άντρας. Να αναλάβει τον ρόλο που περιμένουν όλοι απ’ αυτόν στο γήπεδο, να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του και τον κόσμο, να ηγηθεί στον Παναθηναϊκό και την Εθνική, να γίνει παίκτης μεγάλης κλάσης. Ο τραυματισμός του, στο ξεκίνημα της σεζόν και τη στιγμή που μπήκε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, μπορεί να του κόψει την καριέρα στα δυο: το πόδι μπορεί να γίνει καλά στο χειρουργικό τραπέζι, αλλά την ψυχολογία, τον φόβο που νιώθει ένας αθλητής που επιστρέφει στη δράση την πρώτη φορά που θα χρειαστεί να βάλει δυνατά το πόδι του σε μια φάση, κανένας χειρουργός δεν μπορεί να διώξει. Χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη, δυο κουβέντες από ανθρώπους που πέρασαν τα ίδια και βγήκαν δυνατοί και μια γερή δόση τύχης, ώστε να μην του ξανατύχει κάτι παρόμοιο ποτέ.

Κυρίως, χρειάζεται να το πιστέψει ο ίδιος ότι θα επιστρέψει γερός και δυνατός και θα συνεχίσει τον δρόμο του - όποιος κι αν είναι αυτός. Για να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, για να βγάλει όσα χρήματα μπορέσει, για να κάνει την καριέρα που θα αναλογεί στο ταλέντο του, τη δουλειά που θα ρίξει, τις ευκαιρίες που θα πάρει. Αυτό που λέμε εδώ και χρόνια, ότι δηλαδή ήρθε η ώρα να γίνει ο Σωτήρης Νίνης «άντρας», ίσως να περνάει μέσα από έναν σοβαρό τραυματισμό και πάνω σε ένα τραπέζι χειρουργείου. Διότι κάτι τέτοιες επίπονες διαδικασίες, καμιά φορά κάνουν ένα «παιδί», άντρα.

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x